Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ömer Faruk ÖZCAN

250 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Haricilerin Özellikler
Ebu Basir Et-Tartusi
Ebu Basir Et-Tartusi
Haricilik ve Sakınılması Gereken Bazı Özellikleri
Haricilik ve Sakınılması Gereken Bazı Özellikleri
el-Ezrak b. Kays'tan şöyle rivayet edilmiştir: "Biz el-Ehvaz denen herde Haruriler/Hariciler ile savaşıyorduk. O günlerde ben bir nehir kenarındayken bir de baktım ki bir adam namaz kılıyor. Bir yandan da bineğinin yularını elinde tutuyor. Derken hayvan, adamı çekip sürüklemeye başladı. O da havyanın ardından gitmeye başladı. -Ravi Şu'be, "Bu(namaz kılan) adam Ebu Berze el-Eslemi'dir." demiştir.- (Adamın bu halini) gören Haricilerden biri, 'Ey Allah'ım! Sen şu ihtiyarı şöyle yap, böyle et.' diyerek(beddua etmeye) başladı. O ihtiyar adama namazı bitirince (Haricilere hitaben) şöyle dedi: 'Ben dediklerinizi işittim. Şunu bilin ki ben Rasulullah (sallahu aleyhi vesellem) ile beraber altı, yedi yahut sekiz gazveye katıldım ve onun insanlara nasıl kolaylık gösterdiğine bizzat şahit oldum. Şimdi (eve) bu hayvanla dönmem, benim (gibi bir ihtiyar) için onu kendi haline bırakmamdan daha iyidir. (Çünkü onu bıraktığım takdirde) hayvan alışkın olduğu yere (otlağa veya eve) döner ki bu da benim için büyük bir meşakkat olur." (Buhârî)
Haricilik ve Sakınılması Gereken Bazı Özellikleri
Haricilik ve Sakınılması Gereken Bazı ÖzellikleriEbu Basir Et-Tartusi · Guraba Yayınları · 20171 okunma
Reklam
221 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
NEVAKIDU'L İSLAM(İSLAMI BOZAN ESASLAR)
İslamı bozan esasları anlatan güzel faydalı 4 alimden ayrı şerh yapılmış ve türkçeye kazandırılmış güzel ve orta hacimli bir kitap. Siz de İslamı bozan esasları öğrenmek istiyorsanız -ki bunu her müslümanın istemesi gerekir- bu kitabı okuyarak islamı bozan esaslar daha iyi anlayabilirsiniz. Ayrıca kitabı okuduğunuzda da bir çok islamı bozan alametlerin ve fiillerin de müslümanların arasında aşırı derece de yayıldığını ve normalleştiğini göreceksiniz. Herkese bu kitabı okumasını tavsiye ederim... İyi okumalar :))
Nevakidu'l-İslam Metni ve Şerhi  Kişiyi Dinden Çıkaran İnanç Söz ve Ameller
Nevakidu'l-İslam Metni ve Şerhi Kişiyi Dinden Çıkaran İnanç Söz ve AmellerSalih el-Fevzan · Tevhid ve Sünnet Yayınevi · 201622 okunma
79 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
'LA İLAHE İLLALLAH NEDİR?
Çok etkileyici ve büyük bilgiler içeren bir kitap. Kesinlikle 'la ilahe illallahı anlamak için anlamını öğrenmek için bu kelimeyle neler yaptığımızı bu kelime ile neler olduğunu bunun sadece söylemekten mı ibaret olduğunu ya da amel yapmamız gerektiğini mi mi ? Bu kelime ile neleri reddedip neleri kabul ettiğimizi öğrenmek için okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca bu kelimenin ilmî olarak yerini ve buna ilmî olarak bakış açınızı sağlamanız için yine bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kitabın içeriği: 'la ilahe illallah'ın; *şartları *rükünleri *gerektirdikleri *farzları *vacipleri
Emrah Orhan Kurugöllü
Emrah Orhan Kurugöllü
Tevhid Kelimesi La ilahe İllallah
Tevhid Kelimesi La ilahe İllallahEmrah Orhan Kurugöllü · Tevhid ve Sünnet Yayın evi · 019 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
%38 (311/812)
·
Puan vermedi
SÜNNETTEN AYRILMAMAK GEREKTİĞİNE DAİR
Ebu Abdullah Adil b. Abdullah Alu Hamdan
Ebu Abdullah Adil b. Abdullah Alu Hamdan
Sünnet ve Eser Ehlinin Akidesine Dair Risaleler
Sünnet ve Eser Ehlinin Akidesine Dair Risaleler
"Evzai dedi ki: Sünnet üzere sabret. Onların(selefin) durdukları yerde dur. Onların söylediklerini söyle. Onların ilgilenmediklerinden yüz çevir. Kendinden önceki salih kimselerin yoluna uy. Onlara yeten sana da yetecektir. İman ancak söz ve amel ile istikamet bulur. Söz de ancak amel ile doğruluk kazanır. İman, söz ve amel ise ancak niyet ve Sünnet'e uygunluk ile doğru olur. Bizden önce gelip geçen selefimiz iman ile ameli birbirinden ayırmazlardı. Amel imandandır. İman da ameldendir. İman, bütün bunları kapsayan isimdir. Nitekim dinden olan bu şeyleri iman ismi bir araya getirmektedir. Amel de onu tasdik etmektedir. Kim dili ile iman eder, kalbi ile bilir, ilmi ile de bunu tasdik ederse işte kopması mümkün olmayan sapasağlam kulp budur! Kim dili ile söyler fakat kalbi ile bilmez ve ilmi ile tasdik etmezse bu ondan kabul edilmez. Ahirette de hüsrana uğrayanlardan olur."
Sünnet ve Eser Ehlinin Akidesine Dair Risaleler
Sünnet ve Eser Ehlinin Akidesine Dair RisalelerEbu Abdullah Adil b. Abdullah Alu Hamdan · Neda Yayınları · 201911 okunma
120 syf.
·
Puan vermedi
Ümmetin İhtilafları Sebepleri ve Konumuz
Ümmetin İhtilafları
Ümmetin İhtilafları
Muhammed B. Salih El-Useymîn
Muhammed B. Salih El-Useymîn
Değerli kardeşler! "Allah'ın bu ümmete bahşettiği nimetlerden birisi de ihtilafların dinin temel esaslarında ve asli kaynaklarında değilde, Müslümanların gerçek birliğine zarar vermeyecek şeylerde olmasıdır ki bu birlik onlar için bir zorunluluktur."
İbn Useymin
İbn Useymin
İhtilafların sebepleri; Birinci sebep; Hükmünde hata eden muhalife, delilin ulaşmaması veya ulaşsa da onu tatmin edecek şekilde ulaşmamasıdır. İkinci sebep; Hadisin ona ulaşması fakat onun bu hadisi unutmasıdır. Üçüncü sebep; Delil kendisine ulaştığı halde ondan, kastedilen şeye aykırı bir şeyi anlatmasıdır. Dördüncü sebep; Hadis kendisine ulaştığı halde mensuh olması ve nasihi bilmemesidir. Beşinci sebep; Delilin, kendisinden daha kuvvetli bir nassa veya icmaya muhalif olmasıdır. Altıncı sebep; Alimin, zayıf bir hadisi alması veya zayıf bir hadisle istidlal etmesidir.
Ümmetin İhtilafları
Ümmetin İhtilaflarıMuhammed B. Salih El-Useymîn · Guraba Yayınları · 201518 okunma
Reklam
96 syf.
·
Puan vermedi
İLİM EZBERLEMEYE TEŞVİK
İlim ezberleme hususunda gelen nakli deliller çoktur. Bunlar içerisinden: "Allah, içinizden iman edenlerin ve kendisine ilim verilenlerin derecelerini yükseltir."(Mücadele Suresi 11) ayeti ve Peygamber -sallallahu aleyhi vesellem-'in Muhakkak ki melekler ilim talebesi için kanatlarını gerer." (Tirmizi 2682) sözü yeterlidir. İlmi ezberlemeye teşvikle ilgili olarak, akli delillerden ise şu yeterlidir; ilmi, ehli olmayan kimseler iddia ediyor, cahil kimse ise kendisinin cehalete nispet edilmesinden nefret ediyor! Âlimin mertebesinin, ilmi kadar olduğu açık bir husustur. Âlimin ilmi az olursa mevkisi de küçük[düşük] olur. Hadiste şöyle geçmektedir: "Kur'an okuyan kimseye şöyle denilir: Oku ve yücel. Senin merteben okuduğun son ayettedir."(Tirmizi 2914)
İbnü`l-Cevzi
İbnü`l-Cevzi
İlme Teşvik
İlme Teşvik
İlme Teşvik
İlme Teşvikİbnü`l-Cevzi · İtisam Yayınları · 010 okunma
250 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Çoraplar üzerine mesh etmek
#din#islam Birinci umum/genel ifade arz eden ayete gelince: Bunun senedi Allah(cc)'ün şu sözünde olan Cerh kıraatidir.(Yani ' ....ve erculikum' lafzını mecrur olarak okuyan kıraat): ".....ve başlarınızı ve ayaklarınızı mesh ediniz....." (Maide 5/6) Ayetin(bu kıraat ile okunmasının) zahiri lafzına göre ayaklarda(uygulanması gereken) farz, mesh etmektir. Bu aynen İbn Abbas, İkrime, Enes, Şa'bi,Katade,Ca'fer es-Sadık ve onun sülalesinden olan alimlerden de(r.anhm) rivayet olunmuştur. Bu imamların görüşlerine üzere, ayetin ifade etmiş olduğu, meshin vacipliği ayakların çıplak cildi üzerine, ya da onlar üzerindeki mestler üzerine ya da tesâhîn(mesh,çorap,patik vb. ısınma amacıyla giyilen şey) üzerine olmasıdır. Bu kıraat üzerine okunduğunda, ayetin Sünnet için kaynak olduğu ortaya çıkmaktadır.
Çoraplar Üzerine Mesh Etmek
Çoraplar Üzerine Mesh Etmek
Çoraplar Üzerine Mesh Etmek
Çoraplar Üzerine Mesh EtmekCemaleddin El-Kasımi · Mercan Kitap · 20151 okunma
109 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kur'an'ın lafzının mahluk olması meselesi
Rüstem Mehdi
Rüstem Mehdi
Muhaliflerin selef ulemasının en önderlerinden addettikleri Abdullah b. Ahmed de bunu kabul ediyor. Hatta Ahmed b. Hanbel bunu rivayet ediyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu konu Ebu Hanife'den sonra çıkmış olsaydı, ne Ahmed b. Hanbel bu konuda zanla da olsa konuşurdu, ne de Abdullah b. Ahmed bunu kitabına alırdı.
İmam Ebu Hanife'nin el-Fıkhu'l Ekber ve el-Fıkhu'l-Ebsat Kitaplarına Yönelik Şüphelerin Nakzı
İmam Ebu Hanife'nin el-Fıkhu'l Ekber ve el-Fıkhu'l-Ebsat Kitaplarına Yönelik Şüphelerin Nakzı
128 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Peygamberin gıpta ettiği kimse
Ebu Umame(ra) Nebi(sav) şöyle söylediğini tahdis etti: "Benim nezdimde insanlar arasında en çok gıbta edilecek kimse; sırtında fazla (aile) yükü bulunmayan, namazdan nasibi çok olan, Rabbi(azze ve celle)'ye güzelce ibadet eden, rızkı kendisine yetecek kadar olan, kendisine parmakla işaret edilmeyen, Allah(a.c.)'ye kavaşana kadar bu hâl üzere sabreden, ölümü geldiği zaman da mirası ve ağlayanları az olan mü'mindir.( Ahmed, Tirmizi, ibn mace) Hattâbi el-Uzle'de şunları söylemiştir: "Görüldüğü üzere Nebi(SAV) bu vasıfları taşıyan kimseye gıbta etmiştir. Bu vasıflar kişinin görmezden gelinmesi ve insanlar arasında adının anılmamasıdır. Sonra Nebi(sav) bu kimseye aza razı olmasını şart koşmuştur. Çünkü kanaat onu insanlardan keser. Yine ona sırtında aile yükünün olmamasını şart koşmuştur. Bu onlar için rızık elde etmekle meşgul olmaması içindir. Yine ona ölümün erken gelmesini şart koşmuştur. Bu da insanlar arasında uzun süre kalmaması içindir. Bu sebeplerin tamamı uzlete işaret etmekte ve onun faziletini beyan etmektedir."
Kitabu'l Guraba
Kitabu'l Guraba
Kitabu'l Guraba
Kitabu'l Gurabaİmam Ebu Bekir El Âcurrî · Neda Yayınları · 20217 okunma