Kuşkusuz anlaşılması zor kavramlardan biri de adalet kavramıdır. Bu kavramın kolay anlaşılmamasın nedenlerinden biri de adalet kavramının hemen herkesi ilgilendirmesi ve bununla ilgili her alandan farklı görüşlerin dile getirilmiş olmasıdır. Başta felsefe olmak üzere siyaset, ahlak, din, tarih, mitoloji, kültür ve gelenek alanlarının adalete karşı mutlaka ilgileri ve söyleyecek sözleri olmuştur. Herkesin ve birçok alanın üzerinde çokça konuşabildiği adalet kavramının elbette ki anlaşılması kendiliğinden zor olacaktır. Ancak hem adaletin ne olduğunu araştırmanın felsefenin en eski sorunlarından biri olması, hem de günümüzde bu kavramı uygulamaya yönelik ihtiyacın daha da artması adalet kavramını incelenmeye değer bir konu kılmaktadır. Adalet özleminin insanların en eski özlemlerinden biri olduğu gerçeğini de hatırlatmakta yarar vardır.2 Her özlem kendi gizeminden dolayı meraklı zihinleri peşinden koşturur.
NEDEN PLATON.?
''XX. yüzyılda yaşamış büyük filozof Alfred North Whitehead, Process and Reality [Süreç ve Gerçeklik] başlıklı eserinde şöyle demiştir: ''Avrupa felsefe geleneğinin en sorunsuz nitelemesi, Platon konusunda sayfanın kenarına yazılan bir dizi nottan ibaret olduğunu söylemektir.'' Platonculuğa çok bağlı bu filozof durumu
Reklam
#MeraklıMerkepOkuyor -22- #AyferTunç #SuzanDefter #Roman @canyayinlari #TarihDergi Sayı: 110 @tarihdergi #Kafa Sayı: 113 @kafadergisi #MeraklıMerkep olarak #bilim, #sanat, #edebiyat, #fizik, #matematik, #felsefe, #mitoloji, #sinema, #mimari, #coğrafya ve #tarih üzerine paylaşımlar yapıyoruz. Bizi takip edip paylaşımlarımızı beğenirseniz ve bizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz çok memnun oluruz. 👉
Meraklı Merkep
Meraklı Merkep
#sahildekafka
🐦‍⬛ Bazı kitaplar vardır okurken elinizden hiç bırakmak istemezsiniz. Tam olarak öyle bir kitaptı. İçinde felsefe,mitoloji,psikoloji,sosyoloji,müzik, edebiyat barındıran ve bunları da gizemle süslenmiş olarak sunan bir kitap. Fantastik olması da ayrıca hoşuma gitti. Bütün türler bir arada gibi. Israrla tavsiye ederim 😊 🐦‍⬛ Kafka Tamura on beş yaşına girdiği gün evden kaçar. Uzun zamandır planladığı bu kaçışın nedeni babasının yıllar önce dile getirdiği uğursuz kehanettir. Kafka ilk kez aşkı ve tutkuyu yaşarken gizemli bir cinayetle kehanetin ve kaderinin düğümleri çözülmeye başlar.
Öneri
Merhaba, Felsefe, mitoloji, tarih, doğa paylaşımları yapabileceğim sosyal medya isim arayışım bulunmaktadır, aklınıza gelen bir ismi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Çok sağlam eserler ve yazarlar tanıdım şu ana dek. Edebiyat, şiir, felsefe, sosyoloji hatta mitoloji. Ancak dilime ne zaman Muhammedi(sav) bir tad gelse, onun neşesini hiç bir yerde bulamadığımın acziyetini her dem yaşarım. Resûlullah’tan (sav) Buyurdu: “Cennetliklerin kimler olduğunu size bildireyim mi? İnsanlar tarafından hor görülüp hiçe sayılan, zayıf, alçak gönüllü kimselerdir; eğer Allah’a yemin etse Allah onu yemininde doğru çıkarır. Cehennemliklerin kim olduğunu bildireyim mi? Onlar da, katı kalpli, kaba saba ve kurularak yürüyen, kibirli kimselerdir.” (Sahih-i Buhârî)
Reklam
113 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.