Fethi Gemuhluoğlu
Kendi kendinize sebepsiz yere hüzünlendiğiniz anlarda biliniz ki,Allah'a yaklaşmışsınızdır.
İslâm Dini
" Kendi kendinize sebepsiz yere hüzünlendiğiniz anlarda biliniz ki, Allah’a yaklaşmışsınızdır.’ der fethi gemuhluoğlu. Zira dünya meşgalesinin sustuğu o dingin sessizlikte kalp kendi acziyetini fısıldar. İnsan, kelimelerin bittiği yerde sonsuz merhametin kucağına bırakır kendini."
Duygu ve Düşünce
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
günaydın. "‘kendi kendinize sebepsiz yere hüzünlendiğiniz anlarda biliniz ki, Allah’a yaklaşmışsınızdır.’ der, fethi gemuhluoğlu. zira dünya meşgalesinin sustuğu o dingin sessizlikte kalp kendi acziyetini fısıldar. insan, kelimelerin bittiği yerde sonsuz merhametin kucağına bırakır kendini."
Dost ol kişidir ki, öldürülmesi muhakkak ve mukarrer olan gecede Peygamber-i Ekber’in yatağında yatar, O’na Şâh-ı Velâyet denir. Dost ol kişidir ki, Yâr-ı Gâr’dır. Kucağında, mübârek bir emânet vardır. Bütün delikleri elbisesinden muhtelif parçalarla tıkar, son deliğe tabanını dayamıştır. Kucağındaki mübârek emânet, uyumayan uyanıklık içinde uyur görünmektedir. Oradan Ebû-Bekr’i yılan sokar. Dost son deliğe tabanını, taban gibi görünen gönlünü uzatandır, gönlü ile orayı tıkayandır. Fethi Gemuhluoğlu | Dostluk Üzerine 🌹
“Sebepsiz yere hüzünleniyorsanız, Bilin ki Allâh’â çok yakınlaşmışsınızdır.” — Fethi Gemuhluoğlu
Fethi Gemuhluoğlu kitabından..
İnsanoğlu türküsüz kaldığı zaman gurbettedir.