Puan vermedi·208 syf.··
2026 73. kitabı
YERYÜZÜ SÜRGÜNLERİ . Kimi için bir dönem romanı, kimi içinse Türkler ve Rumlar arası ilişkilerin konu edildiği bir Ege kasabası okuması. Bana göreyse insan ruhunun yaralarına dokunan, aşkın
Yeryüzü SürgünleriŞule Akşun · Destek Yayınları · 202618 okunma
Elif Şafak - Gökyüzünde Nehirler Var
Puan vermedi·560 syf.··
2026 15. kitabı
Yazarın okuduğum üçüncü kitabı ve genel kültürüne hayran kaldım diyebilirim ancak adeta bir Netflix dayatması gibi ana karakterin sonradan lezbiyen olmasına bence gerek yoktu. Çok spesifik konular
Gökyüzünde Nehirler VarElif Şafak · Doğan Kitap · 20251,650 okunma
7/10
·120 syf.··
Beğendi
·
2026 37. kitabı
·
12 saatte okudu
·
Okunma: 03 Haziran 2026 00:17
Selam. Edebiyatımızın ilk gotik romanı olarak değerlendirilen
Canvermezler Tekkesi
Canvermezler Tekkesi
her anlamda çok değişik bir kitaptı. Kitapların arka kapak yazısını okumuyorum normalde o yüzden beni ne bekliyordu bilmiyordum. Okudukça, sayfaları çevirdikçe merak duygumu hep diri tuttu kitap. Sonunda ise çok çok değişik bir kitaptı diyerek bitirdim. Tüccar Ali Nail, Karadeniz'deki fırtınadan etkilenen balıkçılarına yardım için Kilyos'a doğru atıyla gidiyor. Gece karanlıkta sağ yol yerine sol yoldan giriyor. Bu yol onu bir mezarlıktan geçiriyor. Bu yolda onu karşılayan esrarengiz olaylar var. Bir kere sevdiği kız Meliha'nın hayalini görüyor ve peşine takılıyor. Uçurumdan düşerek atı da kendi de yaralanıyor. Sonrasında bir ihtiyar onu karşılıyor ve ona yardım ediyor. Bu ihtiyarın peşine takılan Ali Nail kendini Canvermezler tekkesin de buluyor. Bu tekkede esrarengiz olaylar, doğaüstü durumlar, anlam veremediği karakterler onu karşılıyor. Ali Nail tüylerini ürperten buradan nasıl kurtulacaktır?
Selim Nüzhet Gerçek
Selim Nüzhet Gerçek
bu kurguyla değişik bir şey denemiş ve başarmış bence. Yer yer ortalarında sıkılsam da sonunda beni şaşırttı. Merak duygusunun, korkunun, şaşkınlığın, hatta hüznün tadını da verdi bana. Vadettiği gibi çok ürpermesem de merakla okudum. İlgisini çekenlere keyifli okumalar.
Edebiyat
Canvermezler TekkesiSelim Nüzhet Gerçek · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025487 okunma
Hayalet Avcısı
Puan vermedi
Hayalet Avcısı GERÇEKTEN HAYALETLER VAR MI, YOKSA HER ŞEY BİR ALDATMACA MI? Cahit Kaya'nın kaleme aldığı Hayalet Avcısı, okuru gizem, heyecan ve macera dolu bir serüvene davet ediyor. Hikâyede Tolga ve Kartallar Takımı, mahallede ortaya çıkan esrarengiz olayların peşine düşüyor. Yaşlı insanları kandıran ve kaybettikleri yakınlarıyla iletişim kurduğunu söyleyen gizemli bir "hayalet", herkesi korkuya sürüklüyor. Ancak çocuklar olayların görünen yüzünden fazlası olduğunu düşünüyor. Kitap boyunca hayaletler, fal, büyü gibi konular sık sık gündeme geliyor. oğlum 8 yaşında okurken biraz etkilendiğini gördüm ve küçük yaş için uygun olmadığını kendim okuyarak daha ne anladım Fakat hikâye ilerledikçe okur, bu gizemli olayların arkasındaki gerçekleri sorgulamaya başlıyor. Bu yönüyle kitap, sadece bir macera romanı değil; aynı zamanda okurlarını düşünmeye ve olayları farklı açılardan değerlendirmeye teşvik ediyor. 254 sayfalık bu sürükleyici macera; gizem, gerilim ve doğaüstü temalar içerdiği için özellikle genç okurların ilgisini çekebilir. Kitabın içeriğindeki hayalet, büyü, fal ve doğaüstü unsurlar nedeniyle 14 yaş ve üzeri okurlar için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Siz olsaydınız gece yarısı çalan bir telefona cevap verir miydiniz? Yorumlarda buluşalım!
Hayalet AvcısıCahit Kaya · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20262 okunma
10/10
·312 syf.··
2026 9. kitabı
·
16 günde okudu
·
Okunma: 01 Haziran 2026 11:53
Uzun zamandır böyle güzel kurgulanmış bir hikaye okumamıştım,evet umutsuzluk içinde dönüp duran bir hikaye. Ama yazarın anlatımı o kadar iyi ki . Hikayeden kendinizi alamıyorsunuz. Ben bu zamanın insanı değilim diyenlere özellikle tavsiye ederim çünkü anca oyle düşünenlerin ruhuna dokunabilecek bir eser.Derviş Ali,Handan ve halide. Uzun süre aklımda kalacak karakterlerden. Her biri ruhumda yer edindi. Birkez da herkesin ebeveyn olmaması gerektiğini düşünüp durdum. Halide'nin babası ve annesi Reyhan hanımın buhranları o terk edişleri ve ruhsal sancılarının geride kalan 4 yeni yaşanmamış tertemiz hayatları nasıl etkilediğini görmek biraz üzücü olsa da kitabı cok beğendim. Kesinlikle yazılan bütün övgüleri hak ediyor .
Gece Açan ÇiçeklerTarık Tufan · Doğan Kitap · 20258bin okunma
Puan vermedi·150 syf.··
2026 10. kitabı
"Kim Korkar Virginia Woolf’tan" - ya da “Kim Korkar Hain Kurttan” - Edward Albee'nin bir evliliğin yıkılışı üzerine trajikomik oyunu Edward Albee'nin adını ilk defa lise yıllarımda İngilizce dersinde "Absurd Drama" (Saçma Tiyatrosu) konusunu işlerken okuduğumuz "Zoo Story" oyununda duymuştum (Evet, o zamanlar İngilizce edebiyat derslerinde oyunlar da işlenirdi). Parkta karşılaşıp görünürde rastgele konuşmalar yapan Peter ve Jerry'nin trajik öyküsü insan iletişimsizliğinin ana temalarından bir olduğu Saçma Tiyatrosu'nun iyi örneklerinden biriydi. Bu Albee'nin en çok sevilen oyunlarından biri. Uzun yıllardır varlığından haberdar olduğum oyunun metnini sonunda okuma fırsatım oldu. 1962'de yazılmış oyun ilk defa Broadway'de oynanmış. Orta yaşlı Üniversite öğretim üyesi George ve eşi Martha, fakülte üyelerinin düzenlediği bir partiden geç vakitte evlerine dönerken genç çift Nick ve Honey'i de evlerine davet ederler. İçki içmeye devam ettikleri ve her geçen dakika birbirlerine karşı daha acımasızca dikenlerini çıkardıkları bu gece boyunca evliliklerinin her türlü sorunu imalarla, iğnelemelerle ve daha sonra açık hakaretlerle ortaya çıkacak ve tepetaklak gideceklerdir. Alttan alta ince bir mizah içeren oyunu çok beğendim.
Kim Korkar Virginia Woolf'tan?Edward Albee · Kabalcı Yayınları · 199394 okunma