Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Muazzam ;)
“Komşunu sev ama aradaki bahçe duvarını asla kaldırma.”
Bir olmalı mı peki dikatomi içerip ayrı mı kalmalı?
Kipling der ki:”Doğu doğudur,Batı da batı.Bu ikisi hiçbir zaman birleşmeyecektir…
Sayfa 280 - HERETİK YAYINLARIKitabı okudu
Reklam
Akıl budur,kullanan için tabii ki
Akıl temel olarak sürmekte olan bir davranışa ait problemleri geçmişteki deneyimlere dayanarak ve gelecekteki olası sonuçları açısından çözme yateneğidir.
Sayfa 132 - HERETİK YAYINLARIKitabı okudu
Kitapların dünyasını seviyor ama kendini de orada hiç kaybetmiyor!
Bir şey öne sürerken “ama” bağlacını kullandığınızda karşı tarafın öne sürdüğünüz şeye karşı tavrını da belirlemiş olursunuz.
Sayfa 121 - HERETİK YAYINLARIKitabı okudu
Ayna teorisi sanki bu!
Diğerleri bizi görürken aslında farkında olmadan biz de kendimizi görürüz.
Sayfa 106 - HERETİK YAYINLARIKitabı okudu
Reklam
Dönüşüm konusunu tekrar bi düşünelim!
Toplum aracılığıyla da dürtüsel hayvan, rasyonel bir hayvana yani bir insana dönüşür.
Sayfa 31 - HERETİK YAYINLARIKitabı okudu
Karşılıklı belirleyicilik etkisi
Mead,Dewey’in görüşlerine gönderme yaparak “Bireyin toplumun kalesi olmadığını, toplumun bireyi oluşturduğu ölçüde bireyin de toplumu oluşturduğunu” ileri sürer.
Sayfa 30 - HERETİK YAYINLARIKitabı okudu
"Zorba her zaman korkaktır' ifadesinde bir doğruluk payı varsa bunun, kişinin zorba tavrının karşı tarafta uyandırdığı korku duygusunun kendinde de mevcut olmasına dayalı olduğu görülecektir. Bu yüzden kişi, blöf gerektiren bir durumda bulunduğunda kendi tavrının diğerlerinin tavrı üzerinden anlaşılabileceğini bilir.
Sayfa 104
Benlik
Benliğin meydana geldiği süreç, grup içindeki bireylerin etkileşimini ve dahil oldukları ortak eylemleri ifade eden bir toplumsal süreçtir...
Sayfa 185Kitabı okudu
Reklam
“Toplumumuz sosyal çıkarlarımızdan oluşur. Ancak acil çıkarlar tanımadığımız başkalarıyla çatıştığında, diğerlerini görmezden gelme ve yalnızca acil olanları hesaba katma eğilimindeyizdir. Hatalar için yer vardır , ancak hatalar günah değildir.”
Sayfa 416 - Cem Yayınevi
“Değerli olan her şey paylaşılan deneyimlerdir.Kişi tek başınayken bile , doğada, kitap keyfinde, tamamen bireysel olarak düşünebileceğimiz deneyimlerde edindiği deneyimlerin , başkalarıyla paylaşılabilseydi, büyük ölçüde vurgulanabileceğini bilir. Kişi kendi fikirleriyle yaşamak için kendi içine çekilmiş gibi görünse bile, gerçekten onun düşündüğünü düşünen diğerleriyle birlikte yaşıyordur. Kitap okur, yaşadığı deneyimleri hatırlar, yaşayabileceği koşulları tasarlar.”
Sayfa 412 - Cem Yayınevi
“…ayının ayak izlerine rastlayan kişi ayak izlerinden korkmaz, ayıdan korkar.Ayak izi bir ayı demektir. Bir anlamda ayıya gönderme yapan ayak izi ve sembolün tepkiyi koşulandırdığı ya da başlattığı söylenebilir, ancak korkunun nesnesi işaret değil ayıdır. Bence insan zekâmızı tuhaf tuhaf bir dereceye kadar karakterize eden budur. Belirli özelliklerini belirttiğimiz ve bu özellikleri belirtirken onları yakın çevrelerinden ayrı tuttuğumuz bir dizi sembolümüz vardır. Ayının ayak izini ayırıyoruz ve yalnızca onu yapan hayvanla olan bu ilişkiyi koruyoruz.Biz buna tepki gösteriyoruz, başka bir şeye değil.”
Sayfa 139 - Cem Yayınevi
“…dil kullanımımızda büyük bir aralık var ; ancak hangi aşaması kullanılırsa kullanılsın bu aralık sosyal bir sürecin parçasıdır ve bu parça başkalarını etkilediğimiz kadar kendimizi de etkilediğimiz, bu anlayış doğrultusunda söylediklerimizle sosyal duruma aracılık ettiğimiz kısımdır. Bu bütün dillerin temelidir ; bir dil olacaksa kişi ne dediğini anlamalı, başkasını etkilediği kadar kendisini de etkilemelidir.”
Sayfa 89 - Cem Yayınevi
56 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.