Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yasemin A.

Çoğu insan gayet normal olan şeylerin farkına varmadan yaşamlarını sürdürür. Olgulara yüreğinin penceresinden bakmazsan tam olarak göremezsin. En önemli şeyler de gözle görülemez.
Sayfa 23 - E kitapKitabı okuyor
Reklam
İdeal olanı, eylemle düşüncenin birbirini tamamlaması ve destekle­mesidir. Kendi başına eylem kör, düşünce ise etkisizdir.
Sayfa 259 - E kitapKitabı okudu
Yılları aşarak gelen kitapların, o zaman ölçüsünde gücü olur. Bu güçlü öyküleri ne kadar çok okursan o sayıda güçlü dostlar edinmiş olursun.
Sayfa 18 - E kitapKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Belleksiz yaşam, yaşam değildir….belleğimiz bizim tutarlılığımız, mantığımız, duygumuz, hatta eylemimizdir. O olmadan biz bir hiçiz.
Sayfa 141 - E kitapKitabı okudu
Zevk ne yaptığınıza değil, yaptığınız işi nasıl yaptığınıza bağlıdır.
Sayfa 116 - E kitapKitabı okudu
Reklam
Günümüzün en şaşırtıcı çelişkilerinden biri, boş zamanın bolluğu­na karşın bunun her nasılsa zevke dönüşmemesidir. Yalnızca birkaç kuşak önce yaşamış insanlarla karşılaştırıldığında, zamanımızı iyi ge­çirmek için çok daha fazla fırsata sahibiz, ancak gerçekte yaşamdan, atalarımızdan daha fazla zevk aldığımızı gösteren hiçbir şey yok. Bu­nun için fırsatlar, kendi başına yeterli olmuyor. O fırsatlardan yarar­lanmak için becerilere de gereksinimimiz var.
Sayfa 98 - E kitapKitabı okudu
Okumak bir etkinliktir, çünkü dikkatin yoğunlaştırılmasını gerekti­rir, hedeflidir ve kişinin okuyabilmesi için yazılı dilin kurallarını bilme­si gerekir. Okumayla ilgili beceriler, yalnızca okuma yazma bilmek de­ğil, sözcükleri imgelere çevirebilme, kurgu kişilerin duygularını anlayabilme, tarihsel ve kültürel bağlamları tanıyabilme, kurgunun devamın­da olacakları tahmin edebilme, bir yazarın biçemini değerlendirebil­me, eleştirebilme ve benzerleridir. Bu geniş anlamında beceri, simge­sel bilgileri yönlendirebilme yeteneğidir.
Sayfa 61 - E kitapKitabı okudu
Zevksiz bir yaşama katlanılabilir, hatta böyle bir yaşamdan haz alı­nabilir. Ancak bu, şansa ve dış çevrenin işbirliğine dayalı, rastlanması zor bir durumdur. Oysa kişinin yaşantısının kalitesi üzerinde kişisel de­netim kurması için, gündelik yaşamda olup bitenleri zevkli hale getir­meyi öğrenmesi gerekir.
Sayfa 58 - E kitapKitabı okudu
Haz, düzenin korunmasına yardım eder, ancak kendi başına, bilinçte yeni bir düzen oluşturmaz.
Sayfa 56 - E kitapKitabı okudu
Bir insan, "dışarıdaki'' gerçek­likte her ne olursa olsun, yalnızca bilincinin içindekileri değiştirerek kendini mutlu ya da mutsuz edebilir.
Sayfa 30 - E kitapKitabı okudu
Reklam
Epic­ çok uzun bir süre önce, "insanlar nesnelerden değil, onları gör­me biçimlerinden korkarlar" demiş. Büyük imparator Marcus Aureli­us ise şöyle yazmış: ''Dışınızdaki şeyler size acı veriyorsa, sizi rahatsız eden o şeylerin kendileri değil, onlarla ilgili yargılarınızdır. O yargıyı silip atmak sizin elinizdedir."
Sayfa 25 - E kitapKitabı okudu
Gerçekten mutlu insanların sayısı azdır ve çevre­mizde bu gibi insanları görmemiz zordur. Yaptıklarından zevk alan, sa­hip olduklarıyla aklayatkın bir ölçüde doyuma ulaşmış, geçmişinden pişmanlık duymayan ve geleceğe gerçekten güvenle bakan kaç kişi ta­nıyorsunuz?
Amacımıza ulaşmaya ne ka­dar yaklaştığımız, yaşam kalitemizin ölçüsüdür. Amacımız ulaşamaya­cağımız kadar uzakta kalırsa, içerler ya da vazgeçeriz; amacımıza en azından kısmen ulaşabilirsek, mutluluk ve doyum yaşarız.
Sayfa 13 - E kitapKitabı okudu
Kimi ge­reksinimlerimiz geçici olarak karşılandığında, hemen daha fazlasını is­temeye başlarız. Mutluluğun önündeki ikinci engel de bu süreğen do­yumsuzluktur.
Sayfa 11 - E kitapKitabı okudu
Organizma için büyük önem taşıyor ara sıra ve de uzun aralıklar olmadan alışkanlıkların değiştirilmesi ve kendisi de, alışkanlığı sadece değişmeyi değil radikal bir değiştirmeyi düşünmekteymiş.
1.187 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.