Resimdeki bu tablet, 5200 yaşında olup, Mısır'ın Birinci Hanedanlığı'ndan önceki kraliyet hanedanlığı olan 0. Hanedanlık dönemine aittir ve kronolojik olarak (Naqada III) olarak bilinen bir
“MÖ 104 yılında, Romalılar Kuzey Batı Afrika’da antik bir bölge olan Numidya’nın kralı Iugurtha’yı yendikten sonra, aedilis’ler Licinius Crassus ve Mucius Scaevola, Circus Maximus’ta 100 aslanla bir av gösterisi düzenlediler. MÖ 99 yılında fillerin birbirleriyle dövüştüğü ilk gösteri Claudius Pulcher tarafından gerçekleştirildi.”
Sayfa 117 - Kronik Kitap·Kitabı okudu
Tarih
Reklam
Bir yangın Roma'nın büyük bir kısmını yok ettikten sonra Neron, şehrin merkezinde devasa bir zevk villası olan Domus Aurea'yı inşa ettirdi. Sonunda Senato ve lejyonlar ona sırt çevirdi. Neron, "İçimde ne sanatçılar öldü!" diye yakınarak intihar etti.
Sayfa 270·Kitabı okudu
Caligula, İskender'in cesedinden göğüs zırhını çaldı, Roma'da büyük fatihin zırhıyla dolaşmayı severdi.
Sayfa 242·Kitabı okudu
Elleri kalem yerine gladyatörler gibi kılıç, balta, mızrak, topuz olsaydı rakipleri paramparça olmuştu.
Alıntı
Roma Senatosu yeni imparatorları, "Augustus'tan daha şanslı ve Traianus'dan daha iyi olasın!" nidalarıyla karşılardı.
Sayfa 218·Kitabı okudu
Reklam
Reklam