Gönderi

Çöl İşaretçileri Filmine Dair
Tekraren söylüyorum. Tekrara düşmeyen bir tekrarla. "Febieyyi alai rabbikuma tukezziban" gibi. Bir kum tanesini saklamak için en güzel yer çöl. Ya insan kendisini nerede saklamalı? Aynada mı? Yönetmen bir çöl filmine o kadar çok kum tanesi gizlemiş ki! Çocuklar bizim için o kadar çok ayna topladı ki! Çöl kendini tekrar eder.
··
431 görüntüleme
Özgürcee okurunun profil resmi
Peki ya yüzü hiç gülmeyen kadının öğretmene işaretleri.. Elin, ayağın bir benzeri bir eşi olabilir ama insan, kendi gerçek yüzünü görmek için yansıması olan kalbine, ruhuna bakmalıdır. Aynayı da bundan mütevellit gönlüne bastırıyor. Daha birçok işareti olan bu güzel filmi ömür boyunca tekrar tekrar izlemeli..
Vakti Garîbe Âlemi Muhal okurunun profil resmi
O işaretleri inanın anlamlandıramamıştım. Çok güzel bir bakış açısı. 👌👏👏👏
Eylül Türk okurunun profil resmi
Bu üçlemenin Bab'aziz'ini ve Kayıp Güvercin Gerdanlığı'nı neredeyse herkes bilir ama ilk filmin olağanüstü ikonografisi üzerinde durulmamıştır nedense. Fakât nasıl güzel anlatmışsınız hocam, kelimelerle adeta hazineyi bulmuşsunuz👌 Murathan Mungan'ın bu filmi seyrettikten sonra yazdığı çöl işaretçileri şiirini de mutlaka okuyun derim :) Bu filmi izlediğimde vaaay gidi demiştim insan aslında eline o makinayı aldığında 90 dakikaya binlerce kitabı sığdırabiliyor... Özellikle 'ayna' simgesinin hakimiyeti çok ilgimi çekmişti, o el işaretlerinin dilini çözmek için günlerce düşünmüştüm... :) Belki haberiniz vardır, filmin yönetmeni, Nacer khemir de, öğretmen rolüyle başrolde oynamıştır.
Vakti Garîbe Âlemi Muhal okurunun profil resmi
Şiiri bilmiyordum. Okuyayım inşallah. Öğretmenin yönetmen olduğunu biliyordum elbet. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.
Özgürcee okurunun profil resmi
Yalnız çok güzel incelemişsiniz, aydınlattınız. Allah razı olsun..
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.