Yok artık. Kadınlara yine söz hakkı doğdu?
“Bir kadın iki elini birden kullanamaz.”
Sayfa 50·Kitabı okudu
Tıp
Bu kitabı okumayı düşünüyordum.İyi ki bu alıntıya denk gelmişim.Yakışmadı Hipokrates 😒
Bahri Doğukan Şahin
Bence okunmalı, önemli bir eser. Üzücü cümleler ne yazık ki farkındayım ama bu tip cümleleri dönemin verdiği düşünce yapısına göre değerlendirip görmezden gelebiliriz. İyi yanlarını kendimize katmamız daha önemli. ^^
Öyle mi!? Oysa kadın tıp doktorlar (tıpkı erkek doktorlar gibi), bir insanın sağlığı için sadece "iki eliyle" değil tüm canıyla savaşmak için bir "Hippokrates" yemini ederler🥂 Olmadı Hippokrates 👎🏻😂
Bahri Doğukan Şahin
Bunun gibi göze batan birkaç cümlesi vardı ama Antik Yunan'da kadın düşmanlığı bilinen bir gerçek ne yazık ki... Aristoteles ve Euripides'in kadınlar hakkında daha sert söylemleri var hatta. Edebiyat ve felsefede hayranlık duyduğum bir medeniyet Yunanlar, keşke böyle düşünceler içinde olmasalardı, üzücü bu durum. Fakat bunlara rağmen Hippokrates çok büyük bir isim tabii ki. Tıp bilimine kazandırdıkları ve ettiği yemin hâlâ saygıyla anılıyor. Gönül isterdi ki böyle cümleleriyle de karşılaşmayalım...
Çünkü erkeklerin aksine tek elle de iş yapabilir..😏