Gönderi

424 syf.
5/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Bu kitap hakkında ne yorum yazacağımı gerçekten bilemiyorum. Kitabın çok övülmesi nedeniyle okumak istedim ama benlik bir kitap değilmiş. Öncelikle “nöroroman” şeklinde bir pazarlama stratejisiyle beraber gizemlerle dolu beynimizin ilginç çalışma biçimini ve bazı nörolojik mutasyonları/rahatsızlıkları kullanarak dikkat çektiğini düşünüyorum. İnsanlara okurken cazip gelen de bu ilginç bilgi bombardımanı sanırım fakat ben sayfa başına ortalama 5 nöron kelimesinden sonra nöron, limbik sistem, frontal korteks, amigdalaya doydum. Beyin ile ilgili okuduğum çok güzel bilgi dolu kitaplar var, belki de bana yeni bilgi olmadığı için de çok keyif vermedi. Aslında hikayenin devamını merak ediyorum ama zamanıma kıyabilir miyim bilemedim.
Pia Mater
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201914,7bin okunma
·
121 görüntüleme
Esma okurunun profil resmi
Katılıyorum. Büyük hevesle alıp okumuş ve okurken heyecan duymuştum. Fakat sonrasında bir dakika ya demiştim ee bunlar zaten bildiğim bölgeler beyin bölgeleri. Ardından hikayeleştirilmesine gelecek olursakta ciddi manada insanı sıkan bir öyküleme var. Bırakın ana karektere ne olduğunu ne olabileceğini düşünmeye ben başlamıştım. Sanırım biraz heyecan içinde yazılmış ve bilgileri karmaşık bir yapıda vermek hedeflenmiş burada. Yazarın ilk kitabı olan Beyinde ararken bağırsakta buldum kitabı en azından bağırsak bilgisinin toplumda ve kendim az bildiğimin kanaatine varmıştım. Buda demek oluyor ki Pia Mater kitabının bu kadar ilgiyle karşılanması aslında toplum olarak basit kavramlardan bile araştırmadan yaşamamız. Yoksa beynimiz, nöron, serotonin hormonu gibi kavramları çoktan aşmış olmamız gerekiyordu. Bir çok aforizmaya yer verilsede gerektiği ilginin fazlasını gördüğüne inanıyorum. Ayrıca you tube kanalında var olan videolarının metne dökülmüş haliyle de karşı karşıya kaldığımdan da ötürü oldukça üzülmüştüm.
Hande Ugur okurunun profil resmi
Bilgi verirken hikayenin bağlamdan koptuğu çok fazla kısım var. Hikayeleştirme kısmı dediğiniz gibi zayıf kalmış. Ek olarak bu kadar bilimsel gerçeklerden bahsederken Tesla ve Alef’in “yetenekleri” ile ilgili mistisizme kayması bende soru işareti oluşturdu. Halbuki sinestezi zaten bir nörolojik olgu, bunu yazarın okur nasılsa anlamaz, bilmiyor diye “üstünlük” ve sanki bir “özel güç” diye yansıtması da ayrı bir tezat :)
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.