2017 34. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2017 16:25
Küfür, kusmuk, alkol, sigara…Kitabın neredeyse yarısının oluştuğu tekrar. Vaktimi daha fazla israf etmeyi göze alıp yazılan küfürleri saysam çok rahatlıkla diyebilirim ki her sayfada küfür. Bazı arkadaşlar şirin göstermek ya da görmek için argo demiş ancak argo falan değil bu bildiğiniz en aşağı seviye kallavi küfür. Herkese- her şeye küfür… kediye küfür, balığa küfür, kendisiyle çorba içmek istemeyen kadına küfür…..????? Yani nezaket takıntım falan yok da … Ya bu kadar zor mu okura saygı duymak??? Ya da moda bir yazar olmak için illa gerek mi küfür?? Bel altı şakalarla gündemde olan komedi filmleri gibi mi mantık?? Ya da tepkilerimizi hakkını vererek taşıyabilecek zeka ürünü cümlelerden bu kadar mu yoksunuz?? Kitabın çoğunda tepkisini kusmak eylemi ile ilişkilendiriyor ya yazar. Afedersiniz ama gerçekten kusmak istedim kitap bitene kadar. Ben mi yaşlandım?? Yeni nesilin beyinlerindeki edebi bölüm mü farklı kodlanıyor artık bilmiyorum.. Zira artık bu tarz kitapları yeni nesil okurlar çok seviyor. Kabul ediyorum yazarın bazı cümleleleri takdir edilesi..Favori duvar yazısı albümü ama keşke küfürle öldürmeseydi o güzelim cümleleri. Ve her bölüm dram??. Dram da anlatılanlar çoğunun yaşadığı rutin hayat. Algıda hassasiyet bence, duygu eşiği fazlasıyla düşük yazarın. Kitapta belirttiği manik depresif hastalığının tesiri muhtemel. Kitabın arka kapağında yazıyor ya’’ Donmuş insanlığımıza ateşle yaklaşıyor yazar ’’ diye…Elbet okuyana, yazana, sevene saygım ..Ancak benim düşüncem şu ki; kitabı okuduktan sonra (özellikle de -balığına yem vermeyip bir hafta içindeki ölümünü gözlemlediğini anlattığı bölüm ve çöp karıştıran komşusuna duyduğu ve diğer tüm insanların duyduğunu iddia ettiği kayıtsızlığı yazdığı bölüm- ) insanlığım donmasın diye okumayacağım yazarlar listesine ekledim üzülerek yazarı…
Tesirsiz ParçalarAli Lidar · Müptela Yayınevi · 20145,6bin okunma
Değerli okur bu tür yeraltı edebiyatı ya, böyle oluyor dili işte. Biz bilsek de bilmesek de, görsek de görmesek de bu hayatı yaşayan insanlar var ne yazık ki. Onları birileri dillendirirken, kendilerini onların gustosundan gayri tutamıyor, ifadelerini sayfalarına getirmek zorunda kalıyorlar. Ben de bu tür öyküler yazıyorum arada, amacım küfür asla değil elbette, ama farklı bir ifade nasıl olmalı, şahsen ben bilemiyorum. Galiba canının acısını bir tek çeken biliyor. Saygılarımla.
Zeyneb Öztürk
Pamuk yürek :))))
Sueda Hanım, bazı güzel cümlelerini paylaşıyorlar ya bir şey sanıyoruz. Merak ediyordum yazarı ta ki incelemenizi okuyana kadar. Başkası yazsa kendim okuyayım da öyle karar vereyim derdim ama siz olunca farklı. Bu yeraltı edebiyatı dedikleri bol küfürlü argolu kitapları edebiyat olarak görmüyorum ben. Yeni neslin de böyle olmasını istemiyorum. Elinize sağlık...
Zeyneb Öztürk
Bu arkadaş felsefe öğretmeni galiba
Evet
Bir üstteki incelemeyi okuduktan sonra kesinlikle okumam gereken bir kitap demiştim, sizin yorumunuzu okuduktan sonra kesinlikle okunmaması gereken bir kitap olduğuna kanaat getirdim.
Kitabı okumayı düşünüyordum ancak bu eleştiriden sonra vazgeçtim sanırım
Merhabalar bence sırf küfür var diye kitabı yermeyiniz çünkü o kadar gerçekçilikle yazılmış ki insanlığın tüm hallerini şeffaflıkla gözler önüne seriyor eğer sevmediyseniz kitabı bırakabilir bu tarz okumak isteyen birine bağışlayabilirsiniz yazmak bir yetenektir bu dili kullanıp hayatın gerçekleriyle yüzümüze bir tokat atabiliyorsa bunların bilincinde olmalıyız, bu tarz kitaplarda tecrübesi olan insanlar yazılanların anlamanı daha iyi kavrayacaktır çünkü hiçbirimiz mükemmel değiliz gerçeklerden küfür var diye saklanamayız ben de bir felsefe öğrencisi olarak tek bir açıdan bakmanın yanlışlığını söylemek isterim genelde bu tavrı gerçeklerden ve kendimden kaçmaya çalıştığımda sergilerim çok gereksiz ağır bir tepki oysaki kibar bir dille kitapta şu kısımlar çok güzel anlamlı olmasına rağmen istemediğim derecede küfür var bu yüzden beğenmedim demek zor değil ? aksine ben kitabı bir günde bitirdim ve öyle samimi öyle gerçek ki hayat tecrübesi acı ve çok olanların okumasını tavsiye ederim. Ayrıca kusmak diyorsunuz lakin Sartre’ın Varoluşçuluk akımını temsil eden yapıtında bulantı adlı kitabında geçen tiksintiyi bilmiyorsunuz ? Adalet.
Ayrıca 3 bu kitabın hakkı olan puan değildir puan vermeyiniz adaletli davranmayı bimiyorsanız
Alın şu cahili şurdan kitapları yorumlayabilecek kadar zeki olduğunu sanıyor
Ali lidar hiç okumadım. O nedenle kitapları hakkında da bir şey diyemem. Lakin sizin bu yaklaşımınız asıl cahilin siz olduğunuzu gösterir. Hele hele Sueda Hoca için böyle bir yaklaşım densizliktir, hadsizliktir. Sizi daha akli selim olmaya davet ediyorum. Sizin gibi düşünmüyor diye birini aşağılayamazsınız. Höst derler adama