YouTube kitap kanalımda Dostoyevski'nin hayatı, bütün kitapları ve kronolojik okuma sırası hakkında bilgi edinebilirsiniz: ytbe.one/0i9F0L1dcsM
Dostoyevski'nin bu kitabını okumak
verelim bi dal
işte o harika bilgi:
dostoyevski’nin kitaplarında bu kadar zıt karakterler bulunmasının sebebi ilişkilerinde ve hayatında iyilik-kötülük, zenginlik-fakirlik ve sevgi-nefret kutupları arasında kalmasından dolayı
bu inceleme benim için özel bir yere sahip. kitaplarını okumayı bitirdiğim ilk yazar olan dostoyevski'yi yıllar sonra tekrar okudum. incelemeye yorum yazan arkadaşlara da harika bilgiler hediye ediyorum! 🤓
Senelerdir insanlıktan çıktığımı hissettiğim her anımda elimin gittiği ve beni kendime geri getiren kitaptır kendileri, kendimden bir parça bulabildiğim nadide eserlerden…
‘Her şeyi fazlasıyla anlamak bir hastalıktır.’
her şey sadece 6 kelimeye anca bu kadar güzel sığdırılabilirdi, bunu da anca dostoyevski yapabilirdi
işte o harika bilgi:
dostoyevski ve tolstoy birbirlerinin kitaplarını okurlar ama hiç tanışmazlar
güzel bir paralellik, okuma motivasyonunu da artırıyor hem
işte o harika bilgi:
dostoyevski’nin beyaz geceler kitabı aslında st. petersburg’da yılın bir döneminde yaşanan ve gerçekten de gecelerin tam kararmamasıyla oluşan bir doğa olayı
eheh işte amacım da tam olarak buydu
işte o harika bilgi:
zweig dostoyevski’yi anlatırken sara hastalığını en uç duygularını keşfetmede bir fırsat olarak kullandığını belirtmiştir