Bu seriye olan tutkumu birçok arkadaşım biliyor. Yıllar oldu bu seriye başlayalı. Yeni baskısı almışken ve bir arkadaşı okuma grubu daveti ile kaçıncı kez olduğunu saymadığım tekrar sonrası yine aynı zevkle okudum. Aslında okumadım yuttum. Her diyalog ezberimde artık.
Polisiye okumayı çok severim. Polisiye içinde romantizmi ayrı bir severim. Bu tarz kitapların içinde bu seri bir numaradır beni için.
Serinin devamında da göreceğimiz bir çok karakterle bu kitapta tanışıyoruz zaten. Her karakter kitaba ayrı bir tat katıyor. Ana karakterimiz Eve Dallas sert, davasının peşini bırakmayan ve yarası çok olan bir karakter. Roarke, erkek karakterler içinde okuyucunun çıtasını çok yükselten bir yapıda.
Yazar 90'lı yıllarda 2050'lı yılların tasfirini bir bilimkurgu yazarı gibi incelikle işlemiş. Değişmeyen tek şeyin insan doğası olduğunu bize iyi bir şekilde aktarıyor.
Bu seri ile ilgili o kadar çok şey yazabilirim ki sonu gelmez. En iyisi ilk kitapların tekrar baskısı yapılmışken mutlaka okuyun. Çünkü seriyi takip edenler bilir ki kitaplar resmen karaborsada.
Çıplak ÖlümNora Roberts (J.D. Robb)