Bir Eve Dallas Polisiyesi

Orijinal Adı:
Naked in Death: In Death #1

·352 syf.·
2025 149. kitabı
Çıplak Ölüm – Nora Roberts (J.D. Robb) Puanım: 8/10 Ağustos ayını Çıplak Ölüm ile kapattım. Normalde elimde bu kadar sürünmezdi ama araya zaman girdi. Yine de yazarla geç tanıştığıma pişman oldum, devam kitaplarını kesinlikle okuyacağım. 2058’in New York’unda geçen hikâyede teğmen Eve Dallas bir cinayeti çözmeye çalışıyor. Karizmatik iş adamı Roarke ile yolu kesişince olay hem iş hem de aşk açısından bambaşka bir noktaya gidiyor. Teknoloji detayları çok iyi yansıtılmış, hiç garipsemedim. Cinayet ilk bakışta klasik dursa da farklı işlenmişti, katili tahmin edemedim ve motivasyonu da gayet iyiydi. Aşk kısmı tam dozundaydı; olayın önüne geçmeden güzelce destekledi. Roarke’a bayıldım, Eve’in ona karşı koyamayışı çok tatlıydı. Kısacası: Akıcı, sürükleyici ve merak ettiren bir kitap.
Gelecekte Cinayet ve Tutku: Çıplak Ölüm
2024 124. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2024 12:09
Nora Roberts (J.D. Robb) ’ın J.D. Robb mahlasıyla yazdığı Çıplak Ölüm, aşk, gizem ve bilim kurgu unsurlarını harmanlayarak benzersiz bir polisiye serinin kapılarını aralıyor. Hikâye, 2058 yılında, New York Polis Departmanı’nda görev yapan sert ve zeki bir dedektif olan Eve Dallas’ın, korkunç bir cinayeti çözmeye çalışmasıyla başlıyor. Güçlü ve bağımsız bir kadın olan Eve, cinayetin ardındaki sırları ortaya çıkarmak için uğraşırken, karizmatik ve gizemli iş adamı Roarke ile yolları kesişiyor. Hem cinayeti çözmeye hem de Roarke’a karşı hissettiklerini kontrol altına almaya çalışan Eve’in mücadelesi, okuyucusunu sürükleyici bir maceraya davet ediyor. Gelecekte geçen bu hikâye, modern polisiye anlatımını romantizmle birleştirerek farklı bir tat sunmuş. Nora Roberts (J.D. Robb)’tan ilk okuduğum kitap #k:278812dü. Daha sonra ‘Ölüm Serisi’ içinde birçok kitap var ve yanlış sırayla başlamışım okumaya. :D Stoklarda bulamadığım için PDF şeklinde okudum ama bulur bulmaz alacağım. Olayların gelecek yıllarda geçiyor oluşunun yanı sıra biraz bilim kurgu içermesi ve yazarın akıcı dili sayesinde de su gibi akıp gitti kitap. Polisiye severlere kesinlikle öneririm. Diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.
2021 28. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2021 23:09
Polisiye/cinayet okumayı çok severim fakat uzun süredir klasik kitaplara ilgi duymaya başladığım için uzak kalmıştım. Serinin ilk kitabıyla tanıştım sonunda. Çok kısa bir sürede kitabın ilk sayfasını nasıl heyecanla okuduysam son sayfaya kadar aynı heyecanla okuduğumu söyleyebilirim. Kitabımız kusursuz işlenen cinayetlerin soruşturmasını yapması için kusursuz bir polis görevlendiriyor ve ilerleyen sayfalarda kusursuz bir aşk/cinayet romanı okuyarak katili buluyoruz. Benim için çok güzel bir kitaptı, umarım bu heyecanım serinin diğer kitaplarında da aynı şekilde devam eder.
2023 26. kitabı
Yazarın kitaplığımda daha çok aşk kitapları olmasına rağmen benim kalemiyle tanışma kitabım ilk kez fantastik türde yazmış olduğu Milat'la olmuştu. Bu serisinin de ilk 5 kitabı basılınca almıştım ama bir türlü okumaya başlamaya cesaret edememiştim. Aslında seri demek de hakaret olur ultra seri demem lazım Malum serinin Amerika’da ek kitapları dahil 63 kitabı çıkmış.Bizde ise akıbeti meçhul,bi de seri sırasına göre de basılmıyor, biliyorum kendi bacağıma sıkıyorum ama bundan sonra her ay bir kitabını okuma kararı aldım. Neyse efendim şimdi gelelim şu meşhur Eve Dallas ve Roarke kimmiş önce onlarla tanışalım; Eve Dallas;2028 yılında doğdu. Babası Richard Troy ve annesi Stella idi. (2046’da NYPSD Polis Akademisine girdiğinde 18 yaşındaydı).Hayatının ilk sekiz yılını babası tarafından fiziksel, zihinsel ve cinsel istismara uğrayarak geçirdi. Dallas, Teksas’taki bir otelde babasını öldürerek bu tacizi durdurdu. Devlet koruması altına alındı. Adını Eve Dallas koydular.18 yaşına gelinceye kadar ki on yılı koruyucu aileden koruyucu aileye geçiş yaparak geçirdi. Sonrasında polis olmak için New York’a gitti.NYPSD polis akademisinden sınıf birincisi olarak mezun oldu. Sonraki birkaç yıl üniforma içinde geçti. Daha sonra Cinayet Masası’nda dedektifliğe terfi edildi. Roarke ;Zengin bir sanat eseri koleksiyonu var, Lisanslı bir silah koleksiyoncusu.Dünyanın ve uydularının yüzde yirmi sekizine sahip olan, siyah saçlı,mavi gözlü,1.85 boyunda, zengin, seksi, esrarengiz, yakışıklımızın mal varlığı üç milyar sekiz yüz milyon. Aslında tüm bu kazancını yapmayı, ona döve döve zar tutmayı, Kağıt çalmayı ve aklınıza gelebilecek her türlü hileyi öğreten hırsız babasına borçlu. Insanlar dan çalıp çırpıp kaçakçılık yaparak Zengin olduktan sonra da kanunlara karşı gelmekten vaz geçip tövbe
2023 5. kitabı
Çok uzun zamandır ismini duyduğum ama bir türlü okumaya niyet etmediğim bir yazar Nora Roberts. Arkadaşım oku demese okumazdım da daha sanırım. Uzun bir seri Eve Dallas serisi. Hâliyle ilk kitap Çıplak Ölüm bir yönden giriş kitabı. Yıllar önce yazılmış olmasına rağmen de yazıldığı dönemden uzak bir gelecekte geçiyor kurgu. Uçan arabalar falan vardı kurguda ki aklıma, Jetgiller'i getirdi o kısımlar. Yazarın yıllar önce kurguladığı ve bazı noktalarda günümüz teknolojine yakın yerler olduğu için yorumunda kitabın geçtiği zaman dair bir eleştiriye girmeyeceğim. Çünkü kitabı geçtiği dönem olarak ele almak demek, benim de yıllar öncesine göre düşünmem demek ve bu benim için imkânsız. Kod 5 koduyla bir görev alan karakterimiz Eve Dallas, kendini politik bir cinayetin içinde bulur. Bir senatörün lisanslı bir fah*ise olan torunu, ahlâk yasasını suvunan bir senatör, kendi evinde ölü olarak bulunur. Eve, katili araştırırken iki ayrı kadın, öldürülen senatörün torunu ile aynı meslekten kadınlar, daha öldürülür. Eve, cinayetleri araştırırken hem ölen kadınların haklarını arar hem de geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalır. Üstelik şüpheli milyarder Roarke ile aralarındaki çekim de işini hiç kolaylaştırmaz. Başta da dediğim gibi yazarın yazdığı dönem ve kurgunun geçtiği yılı dikkate almadan bir yorum yazacağım. Kitaba uzun bir polisiye serisinin girişi olarak baktığımda çok kötü değildi. Ancak yine de ben pek sevmedim. Okuduğum süre boyunca "detay"ların eksikliği beni kurgudan kopardı. Bir cinayet işleniyor ancak olayın içine giremeden hop başka bir sahneye geçiyoruz. Aşk ve tutku var ancak ne zaman âşık oldular, ne zaman tutku hissettiler birbirlerine? Asla bana geçmedi. Kitap resmi raporlardan oluşan duygusuz, dümdüz bir kurguydu bence. Çok sevemedim hâliyle, seriye grup
Mükemmel
2022 48. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2022 23:07
Bu seriye olan tutkumu birçok arkadaşım biliyor. Yıllar oldu bu seriye başlayalı. Yeni baskısı almışken ve bir arkadaşı okuma grubu daveti ile kaçıncı kez olduğunu saymadığım tekrar sonrası yine aynı zevkle okudum. Aslında okumadım yuttum. Her diyalog ezberimde artık. Polisiye okumayı çok severim. Polisiye içinde romantizmi ayrı bir severim. Bu tarz kitapların içinde bu seri bir numaradır beni için. Serinin devamında da göreceğimiz bir çok karakterle bu kitapta tanışıyoruz zaten. Her karakter kitaba ayrı bir tat katıyor. Ana karakterimiz Eve Dallas sert, davasının peşini bırakmayan ve yarası çok olan bir karakter. Roarke, erkek karakterler içinde okuyucunun çıtasını çok yükselten bir yapıda. Yazar 90'lı yıllarda 2050'lı yılların tasfirini bir bilimkurgu yazarı gibi incelikle işlemiş. Değişmeyen tek şeyin insan doğası olduğunu bize iyi bir şekilde aktarıyor. Bu seri ile ilgili o kadar çok şey yazabilirim ki sonu gelmez. En iyisi ilk kitapların tekrar baskısı yapılmışken mutlaka okuyun. Çünkü seriyi takip edenler bilir ki kitaplar resmen karaborsada. Çıplak Ölüm Nora Roberts (J.D. Robb)
Polisiye
2026 18. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 16:02
Aslında başlarda heyecanlı ve sürükleyici ilerliyordu ama sonuna doğru çok karanlık bir atmosfer oluşturdu. Finali de sıkıcıydı. Çok sık okuduğum tür ama bu karanlık atmosfer her kitapta olmuyor. Sevmedim. Baya da uzun bir seri belki bir kitap daha fazladan okuyabilirim.
Nora ile tanıştım
2024 8. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2024 10:28
Sonunda Nora ile tanıştım :)Öncelikle kitabımız polisiye türünde yazılmış bir kitap tabiki her polisiye içinde aşk da barındırır netbu kitapta da bolca okuyoruz tabikive bu kitap uzuuuuun bir serinin ilk kitabı oluyor tabi tüm kitaplar dilimize çevrilmemis cevrilenler de ne yazık ki sıra ile çevrilmemis burası da ayrı bir sorun ama neyse oraları karıştırmayalım . Kitabin ilk basımi 90li yıllar sanırım 1995te basılmış. Ve zaman olarak yakın geleceği anlatıyor düşünün kahramanımız 2028 doğumlu Teğmen Eve Dallas on yıldan uzun bir süredir görevinin başında. Simdi de acımasız bir katilin peşinde. Yaşadıkları dunyayi resmen teknoloji yönetiyor uçan arabalar,lazer silahlar vs.ama Eve yine de içgüdülerine güvenir ve içgüdüleri doğrultusunda hareket eder. Ve Roarke Eve'in soruşturmasında şüpheli isimlerden biri Roarke, içgüdüleri ondan uzak durmasını söylese de öyle olacak mı tabi ki olmayacak:) valla iyi ettin kız :)ve su detaya bakın Roarke 2023 doğumlu bir bebiş böyle düşününce de değişik oluyor :) Neyse efendim polisye ve aşk dozu güzel ayarlanmış uzuun bir serinin ilk kitabına yakışan dozda bir olay akışı vardı. Ve dili çok çok iyi akıcı sıkmayan sayfalar su gibi derler ya öyle,ben genelde diyaloglara da takarım absürt saçma hiçbir nokta yoktu vıcık vıcık bir aşk da yok tam bana göreydi kitap ya baya sevdim bu türü sevenlere tavsiyemdir tabiki benc pişman olmazsınız . Bakalım ikinci kitapta neler olacak meraktayim . . Kitapla kalın
2024 Okuma Raporları
Çıplak ÖlümNora Roberts (J.D. Robb) · Epsilon Yayınevi · 2019489 okunma
Çok sevdim tekrar tekrar okuyacağım
2023 1. kitabı
İlk okuduktan sonra devamını okumak istediğim seri. Eve Dallas’a ve Roarke karakterlerine aşık oluyorsunuz ilk kitaptan. Keşke sıralı basımı yapılsa da bütün seriyi okuyabilsem
2025 59. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2025 19:59
Eveettt bir seriye daha başladık. Ilk kitabı sevdim. Konusunu okurken bana Anitayı anımsattı. Gerçekten onu kadar güçlü bir kadın karakter okudum. 7 vermemdeki sebep kitapta işlenen cinayetlerin fazla yürek bulandırıcı olması. Konunun fazla rahatsız olması. Onun dışında Roarke beyefendiyi sevdim. Polis arkadaşlar iyiydi.
Çıplak ÖlümNora Roberts (J.D. Robb) · Epsilon Yayınları · 2002489 okunma

Nora Roberts (J.D. Robb)Yazar · 117 kitap
Nora Roberts, ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 210'dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca J.D. Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - adında polisiye aşk romanları da yazmaktadır. Silver Sipring Maryland ABD’de beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. Rahibelerin disiplini altındaki katolik okulunda okuduktan sonra genç yaşta evlendi ve Keedysville Maryland’e yerleşti. Kısa bir süre hukuk alanında sekreter olarak çalıştı. İki oğlu doğduktan sonra işini bıraktı ve evde farklı uğraşlar edindi. Çok okuyan bir ailede yetişen Nora Roberts’ın, okumadığı ya da kafasında hikâyeler uydurmadığı zamanlar yok gibiydi. Böylece bir kalem ve bir defter alarak bu hikâyeleri yazmaya başladı. İlk denemeleri pek çok yayınevi tarafından red edildikten sonra, 1981 yılında ilk kitabı Irish Thoroughbred Silhouette yayınevi tarafından basıldı. Esas çıkışını ise MacGregor Ailesi'nin maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı, Playing the Odds ile 1985 yılında yaptı. Nora, marangoz olan ikinci kocası Bruce Wilder ile evine kitap rafları yaptırmak istediği zaman tanıştı. Çift 1985 yılının Temmuz ayında evlendi. O günden beri evlerini genişlettiler, bir kitapçı dükkânı açtılar ve sık sık seyahat ediyorlar. Tarihi bir oteli satın alarak yeniden restore ettiler ama 2008 yılında, açılışına birkaç ay kala, çıkan bir yangında otel tamamen yandı. Nora ve Bruce vazgeçmeyerek, bu sevdikleri yeri, yeniden inşa ettiler ve 2009 yılının Şubat ayında açılışı gerçekleştirdiler.  Hayatı boyunca Nora’nın etrafı, hep erkeklerle çevrili olmuştur. Sadece evin en genci değil, aynı zamanda ailesinin tek kızıydı. İki oğlan çocuğu yetiştirdi. Bu yüzden erkek kafa yapısına iyi bir bakış açışı geliştirerek, romanlarında okuyucularına inanılmaz tatlar bırakıyor. Nora yazdığı kitaplar ile, yayın dünyasından ve meslektaşlarından pek çok ödül kazanmıştır. Ayrıca seri halinde yazdığı kitaplar için şöyle demiştir: “İlişkiler kitaplarımda daima anahtar rol oynamıştır. Aile hayatının hareketliliği, paylaşılan ve gelişen ortak hikâyeler beni cezbetmiştir. Birbirine bağlı kitaplarımda, karakterler daima önce gelir. Eğer hikâyelerini anlatmam için beni zorlamazlarsa, okuyucunun ilgileneceğine inanmam. Kitaplar boyunca ilerleyen, bir çizgi, bir konu ya da bir soru vardır ve sonunda çözülür. Karakterler, aralarındaki ilişkiler geliştikçe ve aşk ortaya çıktıkça her bir kitap kendi içinde tek olmalıdır ama okuyucunun istediğine inandığım şekilde birbirine bağlı olarak devam etmelidir.”