Edens Serisi 1. Kitap

İlk Yayın Tarihi:
30 Temmuz 2021
Ren Kitap
Orijinal Adı:
Indigo Ridge, The Edens (#1)

2023 126. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2023 11:45
Devney Perry / Indigo Dağı Kasaba hayatı, birbirini çeken iki kişi ve gizemli ölümlerin perde arkası. Edens serisinin ilk kitabı #IndigoDağı. Sürükleyici ve akıcı bir kurgusu var. Aksiyonu ve heyecanı okurken sizi etkilediği gibi bir de işin içine aşk girince tadına doyulmaz bir kitap olmuş. Serinin her bir kitabında kasaba için önemli bir aile olan Eden’ların çocuklarıyla tanışacağız. Bu kitapta bize en büyük çocuk olan Griffin eşlik ediyor. Winslow, Bozeman Polis Departmanında on yıllık başarılı geçmişi olan bir kadın. İşteki başarısı özel hayatında yok. Uzun soluklu ilişkisi olan Skyler tarafından aldatılmış olması, kalbinde özel bir yeri olan Quincy kasabasına gitme kararı almasına neden oluyor. Kasabaya polis şefi olarak atanmasının sebebinin, dedesinin belediye başkanı olması olduğunu düşünen kasabalıya kendini kabul ettirmesi ne kadar kolay olabilir ki? Kasabaya geldiği ilk gece gittiği barda turist zannettiği adamın etkisine kapılmış, tek gecelik bir kaçamak olacağını düşünmüştü. Ta ki ertesi gün onun kim olduğunu öğrenene kadar. Griffin, kasabanın kurucu ailesinin en büyük oğlu ve kasabanın gözde bekarı. İlişkilerden uzak duran, kendisini ailesine ve işlerine adayan bir adam. Barda tanıştığı güzel kadının bir turist olduğunu düşünüp yakınlaştıktan sonra, gerçekleri öğrenince uzak durmak için elinden geleni yapacak. Ta ki bir gün arazisinde ölü bir kadın bulunana kadar. Olayların gizemin çözmeye çalışırken birbirleriyle yakınlaşmalarını okumak çok keyifliydi. Bu tarz kitapları seviyorsanız kaçırmayın derim. Keyifli okumalar…
2023 495. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2023 23:50
Son zamanlarda çıkan saçma sapan,abuk subuk kitaplardan sonra okuması keyif veren bir kitap oldu benim için bu kitap.Ben bayağı sevdim. Winn bir polis.Sıkıntılı biten sekiz yıllık bir ilişkinin ardından kendini doğup büyüdüğü eski kasabasında polis şefi olarak buluyor.Griffin Eden ise bu kasabanın en etkili ailesinin en büyük oğlu.Eden serisi de adını bu aileden alıyor.Seride kardeşlerin hikayesini okuyacağız. Winn kasabaya ilk geldiği gün Grifin ile karşılaşıyor.Geceyi birbirlerini turist sanarak birlikte geçiriyorlar ve ayrılıyorlar.Ertesi gün tabi birbirlerini görünce şok oluyorlar ve bu durumdan hoşlanmıyorlar.Akabinde kasabada bir ceset bulunuyor ve zamanla birbirlerini tanıyıp,aşık olmaya başlıyorlar. Öncelikle kitap kesinlikle polisiye değil.Kapağa bakarak Gerritsen tarzı bir kitap sanmıştım ama alakası yok.İçine polisiye serpiştirilmiş bir romantik kitap bu.Okurken bunu dikkate alarak okumanızı tavsiye ederim. İki karakteri de sevdim.Winn güçlü ve ne istediğini bilen bir kadın.Griffin ise sağlam ve karakterli bir erkekti.İlişkileri biraz hızlı ilerledi bana göre ama tadını kaçırmamış yazar.Katili kısa sürede tahmin ediyorsunuz.O anlamda da beklenti içine girmeyin. Kitap bana eski Nora Roberts,Linda Howard kitaplarını anımsattığı için ve tarzı cidden özlediğim için ben sevdim.Keşke böyle daha fazla seri çevrilse.Smut içerikli,ağır dark romanlardan fenalık gelmişti.Anlaşılacağı üzere seriye tabi ki devam edeceğim.Tavsiye ederim
2023 443. kitabı
Winslow şehre yeni gelmiştir ve yeni polis şefidir. İşine başlamadan önce, bir barda oradan geçmekte olduğunu düşündüğü bir yabancıyla buluşur. Kasabanın kurucu ailesinden olan kişinin Griffin Eden olduğundan pek haberi yoktur. Griffin, Winslow'un kim olduğunu öğrenir ve onunla birlikte olduğu geceyi unutamasa da hemen onunla olduğuna pişman olur. Özellikle arazisinde başka bir ceset bulunup intihara karar verildiğinde Winslow, ölümlerin aslında intihar olmadığından şüpheleniyor ve bu da kasabada bazı sorunlara yol açıyor. Winslow ölümlerin temeline inmeye çalışırken kendini tekrar Griffin'le birlikte olurken bulur kendini. Griffin ve Winslow'un nefretten aşka dönüşmesinden gerçekten keyif aldım. Keşke konu birlikte olduğu sahnelere gelince yarıda kararmasaydı çünkü aralarındaki kimyanın ve gerilimin o kadar gelişmediğini, bizlere yansımadığını hissettim. Birlikte geçirdikleri ilk iki sefer hemen ertesi sabah gibi oldu. Sonra birlikte geçirdikleri zamanı hatırlamaya devam etti ve Griffin'i çılgına çeviren o zamanlar bize hiç gösterilmediğinden bir şeyleri kaçırdığımı hissettim. Ancak genel olarak bu kitap gerçekten çok güzeldi. Bir sonraki kitabı okuyacağım için heyecanlıyım.
2023 114. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2023 15:28
Winslow ve Griffin gibi olgun, ne istediğini bilen, sorunlarını konuşarak çözen ve duygularını dile getirmekten çekinmeyen başkarakterlerin olduğu bir kitabı sevmek benim için o kadar kolay ki bu kitapla bunu bir kere daha anlamış oldum. Aynı şekilde yan karakterlerin de gayet olgun olması ve Winslow mesleğinin gerekliliklerini yaptığı için kimsenin ona tavır almaması da beğenimi katladı. Kitabın polisiye kısmı ise epey geri plandaydı. Romantizmin ağırlıkta olacağını tahmin ettiğim için bundan rahatsız olmadım fakat her şeyin ortaya çıktığı sahnenin üstünde biraz daha durulmasını isterdim. Haricinde kitabı sevdim. Kasaba kitaplarını çok sevenler derneğinin başkanı olarak, İndigo Dağı tam benlik olduğunu düşündüğüm bir kitaptı ve beni yanıltmadı.
·336 syf.·
2023 229. kitabı
Eden serisinin ilk kitabı İndigo Dağı yorumuyla karşınızdayım. Eden kardeşleri anlatan seride ilk kitapta en büyük kardeş Girffin ve Winn’in hikayesi anlatılıyor. Kesinlikle her şeyiyle son zamanlarda en sevdiğim ve en kolay okuduğum kitap oldu. Zaten kştabı okuma planım vardı ama Smy ’nın Linda Howard ve Nora Roberts kitaplarının tarzını anımsatıyor dediğinde daha çok okuma isteğim oldu. Kesinlikle Linda Howard kitapları okuduysanız bu kitaba bayılırsınız. Asla yormuyor, karakterler toksik değil. İşin içinde polisiye de var daha ne olsun. Kitabın ilk tanıtımı yapıldığında polisiye bir seri olduğunu ve Kasabaya şef olarak dönen Winn’in olayları hakkında diye düşünmüştüm ama her kitapta ayrı bir kardeşin hikayesini anlatacak olması çok iyi olmuş. Polisiye kısmı çok ön planda değil ama kitaba güzel detay katmıştı. Kesinlikle yılın favorilerinden oldu ve herkesin okumasını isterim.
1000k
2023 75. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2023 00:31
Herkesin çok beğendiği bir kitaptı, herhangi bir beklentim yoktu ama başları beni pek çekmedi. Tabii hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Hep belki beğenirim diye devam ettim kitaba fakat asla sarmadı, içine çekmedi. Daha sonrasında sadece bitirmek için okumaya başladım. Yazarın dili benlik değildi. Griffin'in mal mal tripleri rahatsız etti. Tamam en yerli sensin, kes. Kitabın neden bu kadar abartıldığını asla anlamadım. O kadar sıkıcıydı ki... bir olayı da yok yani, 200 sayfa boyunca kızın cinayet mi yoksa intihar mı onu çözmesini, Griffin ile durmadan yatmasını falan okuduk ama boştu yani bomboş, aşırı sıkıcı. Geniş bir karakter tablosu vardı, unutmamak için herkesin adını bir kenara not ettim, olur da diğer kitapları okursam diye. Ama bence rs'ye sokacak türden bir kitaptı. Yazar duyguyu geçirememiş bence asla hissetmedim. Sonda dram kasmaya çalışmış ama heyecanlanmadım bile. Gerçekten hiç sevmediğim kitaplar var ama bunun kadar sıkıcısını okumadım. Kapağını görünce istemsizce güzeldir algısı oluştu fakat hayır. Kapak aşırı karanlık, polisiye havası veriyor bence ama fos çıktı. Zaten aralarındaki ilişki asla samimi gelmiyordu, genel olarakta seks için bir araya geliyorlardı. Tom Smith'in de aptal aptal tripleri illallah ettirdi. Şükürler olsun sonunda akıllılık edip kovabilmiş. Katile de asla şaşırmadım. Aslında söylemek istediğim daha şeyler var ama burada söylenmez, o yüzden susuyorum. Genel olarak hiç beğenmedim, önermem de. Belki de yanlış zaman da okumuşumdur bilmiyorum ama sevmedim.
2024 3. kitabı
Winslow Covington; Akıllı, kendi ayakları üzerinde duran, ne istediğini bilen güçlü bir kadın ve polis şefi. Mesleğine aşık ve kurallara sıkı sıkıya bağlı biri. Her şeyi geride bırakıp yeni bir başlangıç yapmak için Quincy, Montana'ya geldiğinde, belediye başkanı olan büyükbabasının torpili ile bu işi almadığını kanıtlamak için çok çalışması gerekir. Gelgelelim ki genç yaşı ve kadın olması bu durumu iyice zorlaştırır. Kasabanın yarısının sahibi Eden ailesine kendisini kanıtlarsa toplumda bir yeri olacağını düşünen Winslow, kasabaya geldiği ilk gece barda tanıştığı adam ile yattığında farkında olmadan aileden birine kendini fena halde kanıtlamış olur. Griffin Eden; Altı kardeşin en büyüğü. Babasından devraldığı çiftlik onun hayatı... Ailesi ve çiftlik öylesine vaktini alıyor ki bir ilişkiye hayatında yer yok. O kasabaya gelen turistler ile bağlanma sorunu olmadan tek gecelik ilişkiler yaşar ve yoluna devam eder. O ipeksi siyah saçları, delici mavi gözleri ve bakmakla bitmeyen bacakları olan seksi kadını da bir turist sanıp, hayatının en güzel gecesini geçirdiğinde onun babasının dilinden düşmeyen kasabaya yeni taşınan polis şefi olduğunu bilmiyordu. Daha fazla nahoş bir duruma düşmek istemeyen ikili birbirinden uzak kalmaya çalışsada 'bana kaderimin bir oyunu mu bu' der gibi Eden arazisinde ölü bir kadın bulunur. Ve Winslow tüm tecrübesini kuşanıp bu işin peşine düşer. • Griffin! Griffin! Griffin! Senden bir tane daha var mı adamım? Aile işini sevmene, kardeşlerine kol kanat germene, Winslow ile soruşturma konusunda farklı fikirlere sahip olsanızda saygılı davranmana ve hislerine sahip çıkmana bayıldım. Karakterlerin zorlamadan duygularını kabullenmelerini, gereksiz yanlış anlama klişe aldatma durumlarının olmamasını sevdim. Kitaba polisiye gözüyle bakarsanız büyük
Kitap Yorumu
2025 50. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2025 20:07
pek beğendim sayılmaz ama yazın okunacak güzel bir seri bulduğum için mutluyum. karakterler ve konu pek ilgimi çekmedi sadece. yani nasıl desem birbirlerini anlattıklarında kulağa iyi geliyorlardı ama onları kendi bakış açılarıyla okuyunca sıkıcı buluyordum. şöyle mesela, ana kadın karakter win erkek karakter griffin'i anlatınca gözümde inanılmaz yakışıklı, seksi, kovboy çizmeli bir adam canlanıyordu, aynısı griffin win'i anlatırken de geçerli ama onları kendim okuyup tanırken sıkıcı buluyordum. win ne kadar güzel ve çekici anlatılırsa anlatısın gözümde hep caroline forbes'un annesi olarak canlandı. griffin de o kadar sıkıcıydı ki görende 31 yaşında çıtır değil de 70 yaşında yaşlı dede sanacak ki 70 yaşındaki yaşlı dede sizden daha hızlı çıktı onu da gördük. anlatım tarzı pek etkileyici değildi. onu da sıkıcı buldum. çiftin arasındaki kimyayı da hiç hissedemedim yani bütün sevişme sahnelerini sırf okumak için okudum geçtim bir heyecan, ateş yoktu. ama en azından gerksiz dramalarla, ergen işi güven sorunlarıyla uzamadı ki şu emily denen kadın ve ezik eski sevgili yüzünden uzayacağından korkmuştum. katil pek şaşırtmadı ama şaşırtmasına da gerek yoktu çünkü bu bir polisiye değil aşk kitabı. yalan yok ilk cesedi bulduklarında yanlışlıkla polisiye kitabı seçtiğimi sanıp korkmuştum çünkü nefret ederim polisiyeden ama korktuğum çıkmadı neyse ki. polisiye göze batmayacak şekilde iyice yerleştirilmişti. yani katilin kimliğinin açık olduğunu söyleyip düşük puan verenlerin biraz saçmaladığını düşünüyorum. sadece şöyle bir sorunum (spoiler olabilir) var ama bu daha çok kişisel. katilin ölmesini istemezdim. keşke hapse tıkılıp daha önce ona sevgiyle bakan bütün gözlerin nefret ve tiksintiyle dolduğunu görseydi. ölüm bu caniler için kurtuluş. neyse, zaman geçirmek için güzel
2025 92. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2025 04:03
Öyle ayılıp bayıldığımı söyleyemem ama sevdim. Çok heyecanlandığım pek bir olay olmadı. Karakterler arası diyaloglar sıradandı. Şirin kasaba romantizmi bir kitap. Griffin başlarda beni uyuz etti ama sonradan hanımcı, çiftlik adamına dönüştü. Bana kalırsa dümdüz adamdı. Çok fazla taşra erkeği okumuşluğum yoktur ancak Griffin çitamın çok altında kaldı. Cesur ve meraklı polis şefi Winslow’un gölgesinde kalmış. Winslow’u sevdim fakat güzel ve güçlü olması dışında numarası yoktu. İntihar vakaları gizemli gelmedi bana bence adam akıllı düşünmeyle gayet de anlaşılıyordu. Onun haricinde en çok şaşırdığım şey arka kapakta “yetişkin okurlar için” yazmasına rağmen kitapta pek bir yetişkinlik olmaması. Karakterler sevişmeye başlayınca sahne atlanıp başka bir sahneye geçiyordu. Smut sahneler daha detaylı yazılsaydı daha çok sevebilirdim. Sırayla Eden kardeşlerinin aşk hikayelerini okuyacağız. Kasaba romantizmi olarak çitamın altında kaldı ama seriye devam ederim. Kolay okunan çıtır çerezlik bir kitaptı. Xoxo
2023 80. kitabı
Quincy, Montana'nın yeni polis şefine merhaba diyelim okur. Winslow, akıllı, korkusuz, alımlı ve kanunlara oldukça düşkün bir kadın. Fakat kasabaya gelişi biraz olaylı oldu. İlk gece gittiği barda turist biriyle birlikte olacağını düşünmüştü. Fakat ertesi sabah kasabanın en prestijli ailesinin en büyük oğlu Griffin Eden ile tanıştığında onun turist olmaktan çok uzak olduğunu anladı. Hikaye bu mu? Elbette değil, Eden arazisinde (meşhur İndigo dağımız) bir ceset bulunması işlerin polisiye dozunu oldukça artırır. Şefimiz hem cinayetin kimin işlediğini bulacak, hem de "yabancı" olduğu bu kasabada kendini ispatlarken Griffin'in cazibesine kapılmamaya çaba harcayacaktır. Ne de olsa tek gecelik bir kaçamaktı. Ya da birkaç gecelik mi demeliyiz? Güzel bir seriye başladık, kitap sonunda katilin kim olduğunu ters köşelere maruz kalmadan bulabilirseniz ne ala fakat yazar olabildiğince sizi merakta bırakmaya çalışıyor. Diyaloglar kitabın dinamiğini oldukça arttırmış. Sanırım kitabı sürükleyici yapan en önemli unsur ise çevirisinin iyi olmasıydı. Yetişkin içerikli polisiye sevenler için güzel bir öneri, şayet bu tür arıyorsanız kaçırmayın. Serinin devam kitabına küçük bir ön okuma konmuş, bu çok tatlıydı. Güçlü kadın karakter sevenler aşkına, okuyun bu seriyi! #indigodağı #indigoridge #devneyperry #renkitap
Polisiye

Devney PerryYazar · 8 kitap
Devney, kırktan fazla aşk romanıyla Amazon, Wall Street Journal ve USA Today'in 1 numaralı çok satan yazarıdır. On yıl boyunca teknoloji sektöründe çalıştıktan sonra, yazma tutkusunun peşinden gitmek için konferans görüşmelerini ve proje programlarını bıraktı. Montana'da doğup büyüdü ve şimdi eşi ve iki oğluyla Washington'da yaşıyor.