Eve Dallas Serisi 6

9789944820233
Sıralamalar

·357 syf.·
2023 273. kitabı
Kesinlikle yine mükemmel bir kurgu. bu sefer düşman çok yakında şüpheliler ise daha da yakında. Eva Dallas’ın her durumda polis kimliğini koruması olayları derinlemesine inceliyor olması kesinlikle çok güzeldi ve Roarke’ın geçmişinin yine yakasını bırakmaması, Evanın bunu çözüme ulaştırması ulaştırma şekli kesinlikle çok güzeldi. Summerset ve kızının başına gelenler çok üzücü. Bu kitapta onun hikayesini ve geçmişini çok daha güzel öğrendik. Açıkçası bu seriyi çok seviyorum yazıldığı döneme düşünürsek kesinlikle müthiş yazılmış bir seri.
Kitap Yorumu
2023 53. kitabı
🅚🅘🅝🅓🅐🅡 🅞🅛🅤🅜 Dallas Tanrı tarafından intikam almakla görevlendirildiğini iddia eden ve onu rakibi olarak seçtiğini söyleyen birinden, ustalıkla karıştırılmış bir ileti alır. Bu kişi Eve'e Incil den bir parça okuyup bir çeşit bilmece sorar ve Teğmen Dallas bu ipuçlarını izleyerek New York 'taki konutunda işkenceyle oldürülmůş Thomas Breanen'ın cesedini bulur.Ertesi gün yine bir ileti alır, yine bulmacada ki ipuçlarını değerlendirerek bu kez Shawn Conroy`un cesedini bulur. Öldürülen kişilerin İrlandalı olması, Katilin izlediği yol ve ikinci cinayetin Roarke'a ait boş kiralık evlerinden birinde işlenmiş olması, cinayetlerin Roarke'la bir bağlantısının olmasından şüphelenir. Şüphelendiği gibi de bu cinayetlerin sebebinin yaklaşık yirmi yıl önce Summerset'in 14 yaşındaki kızı Marlena'nin tecavüz edilerek öldürülmesiyle ilgili olduğunu öğrenir. Dahası Roarke`un bütün kurbanları Dublin'den tanıdığı ortaya çıkması,katil'in kurbanlara kendini Summerset olarak tanıtması,Summerset'i de șüpheli listesinde en üst sıraya yerleşmesine neden olur. Selamlarrr..  Sanırım seriyi okudukça benden sık sık duyacaksınız .Bu serinin okuduğum en iyi kitabıydı sözünü . 63 kitaplık serinin de 6.kitabını okuduğuma göre varın siz hesaplayın . Şimdi Bu kitap da beni en çok şaşırtan sanırım o kemikleşmiş kurallarını yıkan, hatta Roarke'ın geçmişte yaptıklarını da öğrenmesine karşın Rozetini teslim etmeyi düşünen Eve oldu. Bomba sahnesinde de yaralanmasına rağmen Roarke ye ulaşma çabaları da eklenince bizim kız için artık hayati önem kazandı bu evlilik dedirtti. Onun haricinde ikisinin olayı çözmek için kâh kavga ederek kâh şakalaşarak beraber çalışması çok güzeldi.Bildiğiniz stand up çı gibilerdi baya güldüm o kısımlarda . Roarke ile Dublin'e gitmeleri Roarke'nin o zamanlarda yaşadığı Evine
Edebiyat Polisiye Roman
Eve Dallas 6. Dosya: Kindar Ölüm
2025 15. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2025 22:37
Nora Roberts (J.D. Robb)’ın Ölüm Serisi’nin 6. Kitabı olan Kindar Ölüm’de çok vahşi bir katilin işlediği zekice planlanmış cinayetleri okuyoruz. Kurbanlar uzun süre işkenceye maruz kalarak acı çekerek vahşice ölüyor. Ölenlerin hepsi Roarke’ın tanıdığı. Cinayetler arasındaki bağlantılar birleştirildiğinde ortaya İrlanda ile ilgili ipuçları, Summerset aleyhine bulunan deliller ve asıl hedef olarak Roarke’u göstermesi çıkıyor. Bu da geçmişin kapıları aralanıp saklanan sırların ortaya saçılmasını mecbur kılıyor. Eve’in kocası ve işi arasında kaldığı sancılı süreci okumak yıpratıcıydı gerçekten. Ama buna rağmen polis kimliğinden asla çıkmayıp bu zorlu süreci de Roarke’ın da desteği ile başarıyla atlatıyor elbette. Her bir kitap ve kurgu bir öncekinden iyi ve sürükleyici olmaya devam ediyor. Önceki kitapların bazısında katili önceden tahmin edebilmeme rağmen bunda edemedim :D Bir sonraki kitabı merakla bekliyorum. Keyifli okumalar dilerim.
2024 Okuma Raporları
Geçmiş geçmişte kalmaz....
2023 40. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2023 11:04
Geçmişten gelen bir düşman. Çok zeki, manyak, takıntılı bir psikopat. Vahşice işlenen cinayetler, her cinayet öncesi Eve'i arayan katil. Ölenlerin hepsi Roarke ve Summerset'in geçmişten tanıdıkları. Hedef ise Roarke. Eve hem bilmeceler çözüm cinayetlerden önce kurbanları kurtarmaya çalışıyor hemde Summerset'i aklamaya. Bu kitap çiftimiz için sınav gibi. Eve, Roarke'ın geçmişi ile bir daha yüzleşiyor. Summerset ile ilişkisi her zaman ki gibi buna rağmen inatçılıkta yarışıyorlar. Yeni bir karakterimiz daha dahil oldu seriye, McNab. Elektronik dehası ve sonraki kitaplarda vazgeçilmez elemanlardan biri olacak. Her diyaloğu ayrı bir zevkle okudum.Çiftimizin birbirine atarlanması, kavgası, laf dalaşları kitabı özel kılan noktalar. Özellikle kaza sahnesi çok etkiliydi. Bir annenin oğlunu bu hale getirmesi olayların asıl noktası. O aşılmaz tavırları ile Summerset'in oyuna getirilmiş olması ise kitapta üzerinde çok durulması da önemli ayrıntılardan biri olduğunu düşünüyorum. Serinin kitaplarını her okuduğumda aynı zevki almam ise değişilmez gereken önemli noktalardan biri olduğuna inanıyorum. İlkin Demir Nora Roberts (J.D. Robb) Kindar Ölüm
Polisiye Romantik
2020 59. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2020 21:24
Uzun zaman olmuş Ölüm Serisinden kitap okumayalı. Serinin 6. Kitabını bitirdim ve her zamanki gibi güzeldi buda özlemişim Teğmen Eve ile Roarke’ı . . xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bu seferki kitabımızda Roarke’ın geçmişi başlarına dert oluyor. Teknoloji dahisi ve en yeni teknolojik araçları kullanarak Eve’ye ulaşan katil, Eve’ye bilmeceler söyleyerek kurbanların yerini bildiriyor ve Eve her defasında kurbanı kurtarmaya geç kalıyor. İşi araştırmaya başladıklarında kurbanların Roarke’ın geçmişiyle bi bağlantısı olduğu ortaya çıkıyor ve bu şeyleri bilmesinin imkansız olduğu bilgiler ile birlikte bütün ipucular katilin Roarke’ın yardımcısı Summerset’ın olduğunu gösteriyor. Katil kendini Tanrı’nın yardımcısı ve intikam meleği olarak görüyor. Büyük bir intikamın peşinde olan katilin son kurbanı şüphesiz Roarke olacak. . Eve, her ne kadar Roarke’yi bu işten uzak tutmaya çalışsada kurbanların hepsi Roarke’ın eski dostları olunca bu işi yakından takip ediyor ve Eve’nin hiçbir uyarısını dikkate almıyor. Artık oda bilendi ve katilin bir an önce ölmesini istiyor , üstelikte kendi ellerinden. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx . Son bölümler oldukça heyecanlıydı katili bende tahmin edemedim. Ne zaman Eve çaktı bende o zaman çaktım Yalnız bu Summerset ile Eve düşmanlığı ne olacak onu çözemedim. Bazen Eve’nin Summerset’e karşı aşırıya kaçan çıkışlarına sinir oluyorum, resmen eziyet ediyor Neyse belki bu kitaptan sonra bişeyler değişir.
2023 82. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2023 18:39
“Cinayet ile ilgilenmek zaman, sabır ve tekdüzeliğe karşı tolerans gerektirir. Teğmen Eve Dallas’ta bunların hepsi vardı.” Bu kez oldukça vahşi bir katille karşı karşıya kalmıştı Eve Dallas. Kurbanlar işkence yapılıp uzun süre acı çektirilerek vahşice öldürülüyordu. Üstelik de cinayeti işlerken, kurbanın ölümüne yakın, Eve’i arayıp ipuçları verecek kadar da küstah ve egolu bir katildi kendisi. Cinayetler arasındaki bağlantının İrlanda ile ilgili ipuçları içermesi ve Summerset aleyhine bulunan delillerin, asıl hedef olarak Roarke’u göstermesiyle, geçmişin kapıları aralanıp saklanan sırlar mecburen ortaya döküldü. Ve bu durum ikilinin ilişkilerinde zor anlar yaşanmasına neden oldu. Ama, aralarındaki sevgi ve geç de olsa gelen dürüst itiraflar, güçlerini katile karşı birleştirmeleriyle sonuçlandı. Katil hep Eve’den bir adım öndeydi. Elektronik becerileri sayesinde de iletişim ağlarındaki ve suç mahallindeki izlerini ustalıkla kapatıyordu. Son sayfalara kadar da aynı heyecanla sürdü bu kedi fare oyunu. Gerçekten tempolu bir kitaptı. Bu kez sona yaklaşmadan bilemedim katili. Konusu, öykünün akıcı bir şekilde işlenişi, olay örgüsünün merak uyandırıcı olması nedeniyle, serinin en severek okuduğum kitaplarından biri oldu. Bu sefer sanki heyecanlı bir polisiye dizi izliyormuş hissi veren bir okuma oldu ki, bunu gerçekten sevdim. Eve’in polis olarak gösterdiği mesleki disiplin, mesleğine olan tutkusu çok takdire şayandı. Roarke ise biraz tehlikeli, gizemli ama her zaman romantik halleriyle her kitapta daha çok sevdiğim bir karakter oluyor. Aralarındaki koşulsuz ilişki, güven ise çok güzel. İşte tüm bu nedenlerle, Eve ve Roarke okumaya devam diyerek; dili, olay örgüsü, karakterleri ve romantizmiyle severek okuduğum bu kitabı, polisiye romantik türde okumayı seven 18 yaş üstü
2018 31. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2018 20:52
Bu serinin beşinci kitabını okurken aklımdan: Bence Roarke'nin direkt olarak tehlikede olduğu bir kurgu da oluşturulmalı, diye bir düşünce geçmişti ve bunun sonrasında altıncı kitabın, yani Kindar Ölüm'ün konusunu okuduğumda gördüm ki, isteğim çoktan hayat bulmuş bile ve sıradaki kitabım olarak başlamam kalmış. Büyük bir mutlulukla kitaba başladım ve hızlıca okumaya baktım. Roarke'yi çok seviyorum ve karakterimiz Eve'de çok seviyor, haliyle hem kurgusal olarak daha ilgi çekici hem de duygusal anlamda daha güzel bir kitap olacaktı, nitekim öyle de oldu. Geçmişimiz, bazen geçmişte kalmamakta direnip hayatımızın hiç beklemediğimiz anında karşımıza çıkıp bizi bozguna uğratabilme potansiyeline sahiptir. Serisinin diğer beş kitabında daha çok Eve'nin geçmişine değiniliyordu; Roarke'nin geçmisine ise kabataslak değinilmişti ama Kindar Ölüm ile o kabataslak olan kısmın ayrıntılarından bahsediliyor ve bu yapılırken tehlikeli bir olay örgüsünü de beraberinde getiriyor, sevgili yazar. Geçmişinin ayrıntılarının ortaya çıkmasıyla birlikte, Roarke'nin diğer bir yüzüne de şahit olmuş oluyoruz bu kitapla. Her zaman adaleti savunan Eve, hukuksal adalet ile kişisel adalet duygusunun arasında kalırken belki de ilk defa seçimini farklı bir yönde kullanacaktır. Bu davada, Eve ve Roarke birlikte çalışarak onlarla oyun oynayan ve yavaş yavaş Roarke yaklaşan ama her seferin Summerset'i hedef gösteren; psikopat, teknolojiyle arası oldukça iyi, dini yönden sapıtmış ama oldukça da akıllı katili haklamaya doğru ilerlerler. Eve'yi bu kitapta daha bi' farklı gördüm; ne kadar adapte olmadığını düşünse de, birisinin karısı olmayı benimsemiş, onun arkasında duran, onun için hep savunduğu bazı şeyleri bu sefer geri plana atan ve sırf iyi bir polis olduğu için değil, seven bir kadın olduğu için
Hukuk
2024 15. kitabı
Araya uzun zaman verdiğimden mi bilmem bu kitap çok iyi geldi bana. Hem özlemişim hem de seride en sevdiğim oldu. Geçmişin intikamıyla yola çıkan dindar bir katil ile karşı karşıya bu kez Eve Dallas. Üstelik o kadar derine iniyor ki Roarke hatta Summerset ile bağlanan cinayetlerin ortasında kalıyoruz. Eve hem kocasını korumaya hem de katili yakalamaya çalışırken göreviyle ailesi arasında kaldığı bir an da oluyor. Başta da dediğim gibi şu ana kadar okuduğum en iyi Eve Dallas kitabıydı bence. Büyük bir heyecanla okudum, elimden bırakmak istemedim. Eve ve Roarke aşkı bu kitapta daha bir güzel geldi bana. Bir iki mantık hatası olsa da kitabın yazıldığı yıl göz önüne alındığında çok da batmadı bana. Kitabın çok akıcı olması da cabası. Bir tek kitabı elime alıp baştan düzenleme isteği oluşturan çeviri ve editör hataları sinir bozucuydu. Yine de okuduğuma değdi, iyi ki okudum diyorum.
2018 30. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2018 18:06
şu seride sonunda tam istediğim gibi bir kitap okuyabildim kurgu olaylar katilin sebepleri psikolojik durumu her şey mükemmel bi polisiye kurgusuydu Eve Dallas bir Rizzoli olamayacaksın ama seni de sevmeye başladım :) serinin bu kitabından biraz özet geçecek olursam Roarkenin geçmişi hortluyor diyebiliriz tabiiki de katilimiz ana hedefin etrafındakilerle oynamayı gözardı etmiyor Eve yi arayıp bilmecelerle işkence ettiği insanların yerlerini bulmasını istiyor Eve eğer vaktinde yetişirse kurbanları kurtarabilir ama kurtarabilecek mi? katilin eve ye oynadığı oyunlar da eve nin onun cinayetlerini ömleyebilmese bile en azından geciktirmek için ve roarkeyi korumak için oynadığı oyunlarda ya da senaryoda gelişen diğer şeylerde yerinde ve güzeldi bana göre kusursuz bi kurguydu daha çok kitap var seriyi bitirmek için aceleci davranmak istemiyorum ama serinin en sevdiğim kitabı bu olacak galiba

Nora Roberts (J.D. Robb)Yazar · 117 kitap
Nora Roberts, ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 210'dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca J.D. Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - adında polisiye aşk romanları da yazmaktadır. Silver Sipring Maryland ABD’de beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. Rahibelerin disiplini altındaki katolik okulunda okuduktan sonra genç yaşta evlendi ve Keedysville Maryland’e yerleşti. Kısa bir süre hukuk alanında sekreter olarak çalıştı. İki oğlu doğduktan sonra işini bıraktı ve evde farklı uğraşlar edindi. Çok okuyan bir ailede yetişen Nora Roberts’ın, okumadığı ya da kafasında hikâyeler uydurmadığı zamanlar yok gibiydi. Böylece bir kalem ve bir defter alarak bu hikâyeleri yazmaya başladı. İlk denemeleri pek çok yayınevi tarafından red edildikten sonra, 1981 yılında ilk kitabı Irish Thoroughbred Silhouette yayınevi tarafından basıldı. Esas çıkışını ise MacGregor Ailesi'nin maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı, Playing the Odds ile 1985 yılında yaptı. Nora, marangoz olan ikinci kocası Bruce Wilder ile evine kitap rafları yaptırmak istediği zaman tanıştı. Çift 1985 yılının Temmuz ayında evlendi. O günden beri evlerini genişlettiler, bir kitapçı dükkânı açtılar ve sık sık seyahat ediyorlar. Tarihi bir oteli satın alarak yeniden restore ettiler ama 2008 yılında, açılışına birkaç ay kala, çıkan bir yangında otel tamamen yandı. Nora ve Bruce vazgeçmeyerek, bu sevdikleri yeri, yeniden inşa ettiler ve 2009 yılının Şubat ayında açılışı gerçekleştirdiler.  Hayatı boyunca Nora’nın etrafı, hep erkeklerle çevrili olmuştur. Sadece evin en genci değil, aynı zamanda ailesinin tek kızıydı. İki oğlan çocuğu yetiştirdi. Bu yüzden erkek kafa yapısına iyi bir bakış açışı geliştirerek, romanlarında okuyucularına inanılmaz tatlar bırakıyor. Nora yazdığı kitaplar ile, yayın dünyasından ve meslektaşlarından pek çok ödül kazanmıştır. Ayrıca seri halinde yazdığı kitaplar için şöyle demiştir: “İlişkiler kitaplarımda daima anahtar rol oynamıştır. Aile hayatının hareketliliği, paylaşılan ve gelişen ortak hikâyeler beni cezbetmiştir. Birbirine bağlı kitaplarımda, karakterler daima önce gelir. Eğer hikâyelerini anlatmam için beni zorlamazlarsa, okuyucunun ilgileneceğine inanmam. Kitaplar boyunca ilerleyen, bir çizgi, bir konu ya da bir soru vardır ve sonunda çözülür. Karakterler, aralarındaki ilişkiler geliştikçe ve aşk ortaya çıktıkça her bir kitap kendi içinde tek olmalıdır ama okuyucunun istediğine inandığım şekilde birbirine bağlı olarak devam etmelidir.”