Eve Dallas Serisi 2

Glory in Death
Sıralamalar

·331 syf.·
2025 160. kitabı
Görkemli Ölüm – Nora Roberts Nora Roberts’ın anlatımını, karakterleri ve olayları işleyişini çok sevdim. Eski ve uzun bir seri olmasına rağmen okuması inanılmaz keyifliydi. Bildiğim kadarıyla seri 59 kitaptan oluşuyor ama bizde maalesef çok azı Türkçe’ye çevrilmiş. Umarım çeviriler hızla gelir, çünkü gerçekten merak uyandırıyor. Eve kararlı ve güçlü bir karakter. Roarke’den uzak durmaya çalışsa da bir şekilde ona çekiliyor. Roarke’un ona hak ettiği gibi davranması çok hoşuma gitti. Yalnız ikilinin çok çabuk sevgili olduklarını düşündüm. 59 kitap boyunca nasıl devam ettiklerini merak ediyorum doğrusu. Sanki Roarke polis danışmanı olup birkaç kitap sonra yakınlaşsalar daha etkileyici olabilirmiş. Seriye kesinlikle devam edeceğim. Şimdilik kitaplar tükenmiş olduğu için pdf üzerinden okuyorum ama denk gelirsem mutlaka kütüphanemde bulundurmak isterim Puanım: 8/10
2020 57. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2020 03:27
Eve Dallas serisinin ikinci kitabı ve ilkine göre çok daha iyi diyebilirim. Üç işinde son derece başarılı ve tanınmış kadın cinayeti. Nedenleri ve olay örgüsü merak uyandıran akıcı bir kitap
2023 6. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2023 11:43
Polisiye dizisi tadında biraz romantizm biraz polisiye’nin vermiş olduğu adrenalin duygusu ve tabii olayların birbiriyle bağlantıları güzel bir polisiye kitabıydı. Arada katille ilgili bilgiler veriyor tam katili buldum diyorum fakat kitabın ters köşesine tutulduğumu farkediyorum. Biraz +18 okurlara hitap ediyor demem gerekiyor. Zira yazar dosdoğru hiçbir olay örgüsünü gizlemeye ihtiyaç duymadan alenen herşeyi anlatmış olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu beni rahatsız etmedi. Fakat rahatsız olanlar olabilir düşüncesiyle dile getiriyorum. İki başarı kadının öldürülmesiyle davaya atanan başarılı Eve Dallas iki cinayet’in bağlantıları bulmaktaki ustalığını kitapta okurlarına olay örgüsü ile başarılı bir şekilde sunmuş. Kendinden emin tutarlı ve hayranlık uyandıran bir Eve Dallas polisiye’si idi.
·331 syf.·
2023 117. kitabı
Yine harika bir kurgu ve tahmin edilemeyen sonuç. Aslında şüphe duymuştum ama sonuna kadar bağlantıyı tam kuramamıştım. Sebep gerçekten şok ediciydi. Kitap boyunca katil kadar Eve ve Roarke arasındaki ilişkiyi okumak ve ne olacağını tahmin etmekte heyecanlıydı. Roarke’n hislerinden emin olması ve Eve’nin bu kadar iyi dedektif olmasına rağmen hislerinin farkına varamaması gerçekten şaşırtıcı. Roarke’n sonunda ültimatom vermesi ve Eve’nin karar vermesi güzeldi. Nora’nın kalemi gerçekten akıcı ve sadece tek bir şey okumuyorsunuz asla. Kurduğu evreni geliştirmesi ve verilen detayların her kitapta artması çok iyi.
2023 Okuma Raporları
2021 37. kitabı
Görkemli Ölüm-336 sayfa Nora Roberts Eve Dallas, görev sırası kendinde olmadığı halde Kumandan Whitney tarafından bir cinayet soruşturmasının başına getirilir. Herkes tarafından tanınan ve Kumandan'ın ailece tanıdığı Savcı öldürülmüştür. Roarke'la birlikteliği devam eden Eve, soruşturma zorlaştıkça yardım almak zorunda kalır. İlk olarak bu kitaba başlamıştım. Ancak bazı kısımları anlamak için ilk kitabı yani Çıplak Ölüm kitabını okumak gerektiğini görünce onu okuyup yorumumu bir önceki postta paylaşmıştım. İki kitabı okuduğumda gördüğümse tek kitabı okumanın benim için yeterli olduğuydu. Kitaplardaki olaylar birbirine öyle çok benziyordu ki sıkıldım. Belki arka arkaya okunmazsa beğenilebilir. Aşkla dolu bir polisiye okumak istiyorsanız size göre olabilir. Nora Roberts'ın okuduğum iki kitabı da 1995 yılında ilk kez Türkçeye çevrilmiş.Kitaplarda günümüze yönelik tahminlerde de bulunuyor.
2021 58. kitabı
Roarke Eve şu yorucu dönemimde müthiş iyi geldiler. Katili zaten hemen tahmin etmiştim ilk kitaptaki kadar şaşırtmadı beni bu yüzden onun dışında serinin diğer kitaplarını da bu ikiliyi özledikçe alacağız mecbur
Roman
2017 192. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2017 20:04
Görkemli Ölüm Eve Dallas Serisi 2 Nora Roberts Kitabı okuduğumu unutmuşum yahu Ama görünce hemen devam ettim tabi Eve dallas ah harikaydı yine Aşkı ve cinayeti nasıl böyle güzel harman yapıyor yazar bilemiyorum. Nora kesinlikle işinin hakkını veriyor ya harika yazmış üç bayanın ölümü ve açıkta olan bir şüpheli fakat öyle şeyler oluyor ki sizin tahmin etmediğiniz açıklar yakalanıyor ve hop suçlu ortada. En sevdiğim durum kimin olduğunu bilmemek yazar o yüzden kalemini konuşturuyor sevdim 10/10
2023 26. kitabı
Nora Roberts'tan tek kelime ile soluk kesici bir cinayet romanı... Ağırlıklı olarak cinayet kitaplarını okusam da daha önce adını bile duymadığım bir yazardı kendisi. Bakırköy'de ki sahafçı abinin şiddetli önerisi ile bu kitap ile yazara başlamış oldum. İyi ki de başlamışım, diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Kitapta en çok hoşuma giden şey sanırım her şeyin tadında olmasıydı. Okurken asla yormadı, aklımda herhangi bir soru işareti kalmadı. Çok açık, net, sürükleyici ve nefes kesen betimlemelerle, cümlelerle dolu mükemmel bir serüvendi benim için. Baş karakterimiz Eva'nın zekası, Roarke'ın baş döndürücü yakışıklılığı, aralarındaki atmosferin büyüleyiciliği ve tabii ki de cinayetin insanı içine çeken karanlık havası beni derinden etkiledi. Yazar aşkı ve gerilimi inanılmaz bir biçimde harmanlamış, son derece başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Okumakta tereddüt edenler bir saniye bile düşünmeden kitaba başlayabilir... Tek kelime ile kusursuzdu...
2016 35. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2016 11:21
Eve Dallas serisinin ikinci romanı "Görkemli Ölüm". (Seri hakkında genel değerlendirmem Çıplak Ölüm adlı ilk romanda detaylandırıldığı için tekrarlamak istemedim) Yazarın seriye ve karakterlerine daha bir ısındığını, benimsediğini rahatlıkla görebiliyorsunuz. Eve Dallas, yine bir seri cinayet peşinde delicesine bir tempo ile koştururken diğer yandan hayatında ilk kez birisini gerçekten sevmenin, birisine kendisini tamamen açmanın ve tek yaşama nedeni olduğuna inandığı polislik mesleğinin ötesine başka bir değer yerleştirmenin çatışmalarıyla da mücadele ediyor. Roarke, duygularından taviz vermez bir kesinlikle Eve'in içsel mücadelesinin çözümlenme sürecini sabırla beklerken diğer yandan da onun araştırmalarına elinden gelenin de ötesinde yardımcı olmaya çalışıyor. Roberts'ın zamansal betimlemeyi pekiştirmek ve baş karakterinin kişiliğini netleştirmek adına yine onun gözünden yaptığı bolca mekansal tasvire ek olarak lüzumsuzca uzatılmamış bir akış vardı. Bu da okuyucunun ne olaylardan ne de baş karakterlerin yaşadığı duygu karmaşalarından bir an olsun kopmadan su gibi romanı okuyup bitirmesine neden oldu. Umarım serinin diğer romanları da aynı tatla devam eder. Bu romanı ilkinden bile daha çok tavsiye ediyorum. Ama şöyle bir durum var ki seride bir önceki romanları okumanızı mecbur bırakıyor. Olaylar örüntüsü bir sonraki romanda geriye dönüşle ele alınmamış. (Seriyi ilk romandan itibaren okumaya başladığım için bence bu güzel bir durum) Ne kaçırırsınız? En başta Eve ve Roarke'nin yollarının kesişme sürecini, Eve'in ve onunla birlikte Roarke'nin aşkları uğruna evrilme aşamalarını ki bence bu da bir kayıp... En iyisi mi siz bir yerlerden seriyi temin edin derim<:)
2016 8. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2016 10:59
Okurken çok etkilendiğimi söyleyemem orta halli bir polisiye olmuş.Sırf okuyucuyu şaşırtayım diye olmadık birini katil göstermenin bir anlamı yok.Polisiyenin yanında ille de romantizm olsun diyenler tercih edebilir.

Nora Roberts (J.D. Robb)Yazar · 117 kitap
Nora Roberts, ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 210'dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca J.D. Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - adında polisiye aşk romanları da yazmaktadır. Silver Sipring Maryland ABD’de beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. Rahibelerin disiplini altındaki katolik okulunda okuduktan sonra genç yaşta evlendi ve Keedysville Maryland’e yerleşti. Kısa bir süre hukuk alanında sekreter olarak çalıştı. İki oğlu doğduktan sonra işini bıraktı ve evde farklı uğraşlar edindi. Çok okuyan bir ailede yetişen Nora Roberts’ın, okumadığı ya da kafasında hikâyeler uydurmadığı zamanlar yok gibiydi. Böylece bir kalem ve bir defter alarak bu hikâyeleri yazmaya başladı. İlk denemeleri pek çok yayınevi tarafından red edildikten sonra, 1981 yılında ilk kitabı Irish Thoroughbred Silhouette yayınevi tarafından basıldı. Esas çıkışını ise MacGregor Ailesi'nin maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı, Playing the Odds ile 1985 yılında yaptı. Nora, marangoz olan ikinci kocası Bruce Wilder ile evine kitap rafları yaptırmak istediği zaman tanıştı. Çift 1985 yılının Temmuz ayında evlendi. O günden beri evlerini genişlettiler, bir kitapçı dükkânı açtılar ve sık sık seyahat ediyorlar. Tarihi bir oteli satın alarak yeniden restore ettiler ama 2008 yılında, açılışına birkaç ay kala, çıkan bir yangında otel tamamen yandı. Nora ve Bruce vazgeçmeyerek, bu sevdikleri yeri, yeniden inşa ettiler ve 2009 yılının Şubat ayında açılışı gerçekleştirdiler.  Hayatı boyunca Nora’nın etrafı, hep erkeklerle çevrili olmuştur. Sadece evin en genci değil, aynı zamanda ailesinin tek kızıydı. İki oğlan çocuğu yetiştirdi. Bu yüzden erkek kafa yapısına iyi bir bakış açışı geliştirerek, romanlarında okuyucularına inanılmaz tatlar bırakıyor. Nora yazdığı kitaplar ile, yayın dünyasından ve meslektaşlarından pek çok ödül kazanmıştır. Ayrıca seri halinde yazdığı kitaplar için şöyle demiştir: “İlişkiler kitaplarımda daima anahtar rol oynamıştır. Aile hayatının hareketliliği, paylaşılan ve gelişen ortak hikâyeler beni cezbetmiştir. Birbirine bağlı kitaplarımda, karakterler daima önce gelir. Eğer hikâyelerini anlatmam için beni zorlamazlarsa, okuyucunun ilgileneceğine inanmam. Kitaplar boyunca ilerleyen, bir çizgi, bir konu ya da bir soru vardır ve sonunda çözülür. Karakterler, aralarındaki ilişkiler geliştikçe ve aşk ortaya çıktıkça her bir kitap kendi içinde tek olmalıdır ama okuyucunun istediğine inandığım şekilde birbirine bağlı olarak devam etmelidir.”