In Death #2

İngilizce
Sıralamalar

·331 syf.·
2025 160. kitabı
Görkemli Ölüm – Nora Roberts Nora Roberts’ın anlatımını, karakterleri ve olayları işleyişini çok sevdim. Eski ve uzun bir seri olmasına rağmen okuması inanılmaz keyifliydi. Bildiğim kadarıyla seri 59 kitaptan oluşuyor ama bizde maalesef çok azı Türkçe’ye çevrilmiş. Umarım çeviriler hızla gelir, çünkü gerçekten merak uyandırıyor. Eve kararlı ve güçlü bir karakter. Roarke’den uzak durmaya çalışsa da bir şekilde ona çekiliyor. Roarke’un ona hak ettiği gibi davranması çok hoşuma gitti. Yalnız ikilinin çok çabuk sevgili olduklarını düşündüm. 59 kitap boyunca nasıl devam ettiklerini merak ediyorum doğrusu. Sanki Roarke polis danışmanı olup birkaç kitap sonra yakınlaşsalar daha etkileyici olabilirmiş. Seriye kesinlikle devam edeceğim. Şimdilik kitaplar tükenmiş olduğu için pdf üzerinden okuyorum ama denk gelirsem mutlaka kütüphanemde bulundurmak isterim Puanım: 8/10
Puan vermedi·377 syf.·
2026 23. kitabı
Herkese merhaba. In Death Serisi'ne ikinci kitap Görkemli Ölüm ile devam ediyorum. Bir şeyi itiraf etmek istiyorum. Bu seri bana bağımlılık yapmaya başladı. Okuma planım olmasa sadece bu seriyi hiç ara vermeden okuyabilirim. İlk kurban şehrin en ünlü savcılarından Cicely Towers. Yağmurlu bir gecede hiç gitmeyeceği bir sokakta boğazı kesilerek öldürülür. Vakaya Teğmen Eve Dallas atanır. Eve cinayeti araştırırken yine bir kadın aynı şekilde öldürülür. Bu seferki kurban aktrist Yvonne Metcalf. Katil, kurbanlarını göz önünde olan güçlü kadınlardan seçiyor. Sıradaki kurban kim? Eve bir plan yapar. Planı ne kadar işe yarayıp yarayacağını zamanla görecek. Ayrıca Roarke, iki kurbanla da bağlantısı vardır. Eve her ne kadar sevdiği adama güvensede o bir polistir. Katili bulmaya kararlıdır. Kendini tehlikeye atmak pahasına her deliğe bakacak, her ipcunun peşinden koşacak, her dedikoduyu araştıracaktır. Başta belirttiğim gibi bu seri bende bağımlılık yaptı. Bunca zaman neden bu kadar beklediğimi de hâlâ anlamış değilim. Görkemli Ölüm'ü ilk kitaptan daha çok sevdim. İkili çok tatlıydı ve ilişkileri oturmaya başladı. Dallas bazı şeyleri kabul etmek zorunda kaldı. Bu da tabii Roarke sayesinde. Eve'ye işiyle alakalı çok güzel bir alan sağladı. Onu rahat bıraktı. Ama bunu yaparken alfalığı da elden bırakmadı. Polisiye kısmına gelirsek katil tahmin edilebilirdi. Ama bu hiç bir şekilde rahatsız etmedi. Çünkü olay örüntsü çok iyiydi. Asıl sona ne demeli? Kalbimi bıraktım resmen. Teğmen Eve Dallas nasıl olaylarla karşılaşacağımı merak ederken Dallas & Roarke ikilisinin maceraları da eklendi. Daha yolun başındayım ama şimdiden söyleyebilirim. Eğer hızlı tempolu, merak uyandırıcı ve heyecan verici bir seri arıyorsanız, başka yere bakmanıza gerek yok; bu seri tam size
Polisiye / Gerilim
2021 43. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2021 18:23
Serinin ikinci kitabı olan Görkemli Ölümde aşkı, tutkuyu, gerilimi, cinayeti dibine kadar hissederek okuduk tekrardan. Yazar o kadar büyük bir titizlikle yazmış ki kitabı, hem okurken cinayeti sonuna kadar hissedip burnunuza kan kokusu getiriyor hem de katili tahmin edemeyeceğiniz bir zamanda açıklıyor ve bambaşka biri katil çıkıyor. Tahmin etmesi oldukça zor. Roarke... Bu kitapta da yine kendine hayran bıraktın beni. Neyse ki kitap bittikten sonra "böyle şeyler ancak kitaplarda olur zaten" diyip gerçekleri kabul edebiliyorum. Hayatında hiç polisiye romanı okumamış kişiler çok şey kaçırıyorlar ama Nora Roberts'ın polisiye kitabını okumayanlar eminim ki daha fazla şey kaçırıyorlar!
2023 39. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2023 07:07
Eva Dallas, serisini okumaya devam. Serinin 2 kitabı ve bu seferki cinayetler ünlü insanlar içerisinden seçiliyor. Katili kesinlikle tahmin edemedim aklıma gelmedi. Ama nasıl bir manyak böyle bir cinayet işler? Merakı ile herkesten şüphelendim Ama ileriye dönük bu şüphelerim yavaş yavaş çürüdü. Ilk ölüm Ünlü savcı ile başladı. Hep akıllardaki kalan soru savcının o saatte o sokakta ne işi vardı ve kaybolan eşyasını kim almıştı. Başlarda savcının etrafındaki birinden şüphelensem de ikinci ve üçüncü ölümlerden sonra bu şüphem çürüdü. Ayrıca Eva' kişisel l olarak kalbinde duygusallığı yer açmaya niyetlenmesi de hoşuma gitti Ben aşk insanıyım Aşk ve polisiye gerilim iç içe olunca dadından yenmez desem. Kesinlikle polisiye okuyanlara tavsiyemdir.
Eve Dallas 2.Dosya: Görkemli Ölüm
2024 125. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2024 18:08
Nora Roberts (J.D. Robb)’ın Ölüm serisinin 2.kitabı olan Görkemli Ölüm kitabı incelemesiyle karşınızdayım. İlk kitap olan Çıplak Ölüm’den sonra hemen başladığım ve tıpkı onun gibi soluksuz okuduğum bir kitap oldu. Kısaca içeriğinden bahsedeyim: 2058 New York’unda ünlü ve başarılı savcının sokak ortasında hiçbir boğuşma izi olmaksızın sokak ortasında boğazı kesilmiş olarak ölü bulunması ile başlıyor hikaye. Eve Dallas, cinayetin olay örgüsünü bulmaya çalışırken herkes tarafından bilinen ancak masum kişilerin cinayetlerinin devam etmesi ile olay karmaşasında ne yapacağını bilemez. Ancak bir ipucu, bir açık bulmalıydı. Aynı zamanda Roark’a karşı olan hislerini kendine ve ona itiraf etme zamanı da geliyordur. Hem inişli çıkışlı ilişkisi hem de çözmesi gereken cinayetlerin içinden çıkması gerekiyor. Bakalım başarıyla çıkabilecek mi ?
2020 57. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2020 03:27
Eve Dallas serisinin ikinci kitabı ve ilkine göre çok daha iyi diyebilirim. Üç işinde son derece başarılı ve tanınmış kadın cinayeti. Nedenleri ve olay örgüsü merak uyandıran akıcı bir kitap
2021 21. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2021 04:29
Bir bölüm daha, şuraya da gelsin de öyle bırakayım bari diye diye 00.30’dan sabahın dört buçuğuna kadar okuduğum kitap kendileri. Ee bitti tabii. Ritmi şahaneydi. Hiç düşmedi. Gerilim, polisiye ve romantizmle birleşmiş bu seri beni bitiriyor arkadaşlar:) Her yanı kalite. Birinci kitaba göre daha fazla farklı bakış açısından okuduğumuz kitap yine tahmin ettiğim şeylerin yanı sıra şaşırtıcıydı. Eve’nin katili kovalayış süreci, ipuçlarını kovalaması, olay örgüsünün keyifli ve merak ettirici şekilde dağtımı kitabı tamamen mükemmel kılıyor bence. Ve Roarke. Siz ikiniz çok iyi ikilisiniz adamımm! Okurken mutluluktan ağlayasım geliyor sanki, kitap öyle güzel:D
Spoiler İçerir...
2023 5. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2023 15:58
Serinin ikinci kitabı ve ben kaçıncı kez okudum bilmiyorum. Bu sefer kurbanlar başarılı kadınlar. İlk kurban Eve'in de saygı duyduğu bir savcı. Şüpheli çok kanıt yok. Kurbanları tanıdığı için Roarke'da şüpheliler listesinde. Eve O'nun suçlu olmadığını biliyor ama kanıtlamalı. Bu ikilinin arasında soğuk rüzgarlar estiriyor. Eve suçluyu yakalamak için kendini öne atabilecek kadar kararlı. Polisiye kısmı zaten çok akıcı ilerliyor. Peabody'yi ilk kez bu kitapta görüyoruz. Kitabın yarısına kadar da Roarke ile ilişkileri sallantıda. Çünkü Eve hislerini kabullenemiyor hatta korkuyor. Ama bu kitap dönüm noktalarından biri. Özellikle ikinci cinayet sonrası Roarke ile olan konuşması ortamı hararetlendiriyor. Dr.Mira ile konuşmalarını okurken hep bir anne kız ilişkisi hissettiriyor. Bu kitapta Eve büyük hayal kırıklığı da yaşıyor. Kumandan Whitney kendi duygusallığı ile Eve'e çok yükleniyor. Resmen can evinden vuruyor. Ve nihayetinde ikinci kitabı bu kadar çok sevmemi sağlayan son sahne. Her okuduğumda aynı heyecan hiç eksilmeden aynen duruyor. Görkemli Ölüm Nora Roberts (J.D. Robb)
Polisiye
2024 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 07:40
Baştan karışık gibi gelsede güzel hikaye ve sürekliyici. Katilin kim olduğunu tahmin etmek yerine hikayenin detaylarıyla ilgilenirseniz daha çok keyif alırsınız. Ve klasik son malesef :/
2023 6. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2023 11:43
Polisiye dizisi tadında biraz romantizm biraz polisiye’nin vermiş olduğu adrenalin duygusu ve tabii olayların birbiriyle bağlantıları güzel bir polisiye kitabıydı. Arada katille ilgili bilgiler veriyor tam katili buldum diyorum fakat kitabın ters köşesine tutulduğumu farkediyorum. Biraz +18 okurlara hitap ediyor demem gerekiyor. Zira yazar dosdoğru hiçbir olay örgüsünü gizlemeye ihtiyaç duymadan alenen herşeyi anlatmış olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu beni rahatsız etmedi. Fakat rahatsız olanlar olabilir düşüncesiyle dile getiriyorum. İki başarı kadının öldürülmesiyle davaya atanan başarılı Eve Dallas iki cinayet’in bağlantıları bulmaktaki ustalığını kitapta okurlarına olay örgüsü ile başarılı bir şekilde sunmuş. Kendinden emin tutarlı ve hayranlık uyandıran bir Eve Dallas polisiye’si idi.

Nora Roberts (J.D. Robb)Yazar · 117 kitap
Nora Roberts, ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 210'dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca J.D. Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - adında polisiye aşk romanları da yazmaktadır. Silver Sipring Maryland ABD’de beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. Rahibelerin disiplini altındaki katolik okulunda okuduktan sonra genç yaşta evlendi ve Keedysville Maryland’e yerleşti. Kısa bir süre hukuk alanında sekreter olarak çalıştı. İki oğlu doğduktan sonra işini bıraktı ve evde farklı uğraşlar edindi. Çok okuyan bir ailede yetişen Nora Roberts’ın, okumadığı ya da kafasında hikâyeler uydurmadığı zamanlar yok gibiydi. Böylece bir kalem ve bir defter alarak bu hikâyeleri yazmaya başladı. İlk denemeleri pek çok yayınevi tarafından red edildikten sonra, 1981 yılında ilk kitabı Irish Thoroughbred Silhouette yayınevi tarafından basıldı. Esas çıkışını ise MacGregor Ailesi'nin maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı, Playing the Odds ile 1985 yılında yaptı. Nora, marangoz olan ikinci kocası Bruce Wilder ile evine kitap rafları yaptırmak istediği zaman tanıştı. Çift 1985 yılının Temmuz ayında evlendi. O günden beri evlerini genişlettiler, bir kitapçı dükkânı açtılar ve sık sık seyahat ediyorlar. Tarihi bir oteli satın alarak yeniden restore ettiler ama 2008 yılında, açılışına birkaç ay kala, çıkan bir yangında otel tamamen yandı. Nora ve Bruce vazgeçmeyerek, bu sevdikleri yeri, yeniden inşa ettiler ve 2009 yılının Şubat ayında açılışı gerçekleştirdiler.  Hayatı boyunca Nora’nın etrafı, hep erkeklerle çevrili olmuştur. Sadece evin en genci değil, aynı zamanda ailesinin tek kızıydı. İki oğlan çocuğu yetiştirdi. Bu yüzden erkek kafa yapısına iyi bir bakış açışı geliştirerek, romanlarında okuyucularına inanılmaz tatlar bırakıyor. Nora yazdığı kitaplar ile, yayın dünyasından ve meslektaşlarından pek çok ödül kazanmıştır. Ayrıca seri halinde yazdığı kitaplar için şöyle demiştir: “İlişkiler kitaplarımda daima anahtar rol oynamıştır. Aile hayatının hareketliliği, paylaşılan ve gelişen ortak hikâyeler beni cezbetmiştir. Birbirine bağlı kitaplarımda, karakterler daima önce gelir. Eğer hikâyelerini anlatmam için beni zorlamazlarsa, okuyucunun ilgileneceğine inanmam. Kitaplar boyunca ilerleyen, bir çizgi, bir konu ya da bir soru vardır ve sonunda çözülür. Karakterler, aralarındaki ilişkiler geliştikçe ve aşk ortaya çıktıkça her bir kitap kendi içinde tek olmalıdır ama okuyucunun istediğine inandığım şekilde birbirine bağlı olarak devam etmelidir.”