Öfkeli gençlerin melodramı ; Babalar ve Oğullar
·264 syf.·
2022 2. kitabı
Bana kalırsa yenilik, ancak ve ancak bireyin iç dünyasından başlarsa kendisi için bir şey ifade edebilir. Çünkü kendini toplumun tahakkümünden sıyıramamış insanın yenilik adına söyleyebileceği şeyler
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Can Yayınları · 202055,7bin okunma
1 +1'leme
20,7bin Gösterim
Öne Çıkan Yorum
Beğenmedim
Önceki 5 yanıtı göster
Bertha Mason
Bertha Mason
şaibe nedir?.ve sorun şu biz anlaşmış gibi görünsekte hiç uzlaşamayacak olan canlılarız.Ben seni anladım ama düşüncelerine hakim değilim.Sadece anlatmaya çalıştığın kadar.
''Klasik'' okumaya bu kitapla başladım diyebilirim. Hiç unutmuyorum, 9. sınıfta edebiyat öğretmenim önermişti. İşte o zaman tanıştım Turgenyev'le. Hâlâ da aklımda canlanır olaylar, Bazarov'un anti-gelenekçiliği ve iğneleyici konuşmaları, o düello sahnesi, tipik burjuva Pavel... Müthiş bir kitap kesinlikle, incelemeni de keyifle okudum Bertha çok iyi analiz etmişsin, eline sağlık. 🌸
Ben İlk Aşk kitabıyla başlamıştım, bu kitap benim için nirvana ama :) Boğazımda hala kekre bir tat var, kafamın içinde sürekli onunla konuşacağım bir karakter daha misafir oldu imgelemime.Beğenmene çok sevindim.Çünkü bir inceleme için ne kadar uğraşırsam o kadar eksik noktasını görüyorum sonrasında :D Neyseki önümde senin gibi bir örnek var.🌺
1 yanıtı göster
Yılın civcivi ;
lilith
lilith
kocaman bir alkış.
Gerçekten güzel ve kallavi bir inceleme olmuş. Elinize, kaleminize sağlık. Müsadeniz olursa başka bir platformda bu incelemeyi sizide etiketleyerek paylaşmak isterim :) saygılar
Müthiş bir inceleme okudum az önce. Böyle muazzam bir klasiğe de bu yakışırdı zaten. :) Nihilizm felsefesine sırtını dayasa da, okura bundan çok daha fazlasını sunuyor. Üniversite okuyan ve yüzü Batı’ya dönük gençler ve onların Rus milliyetçisi aileleriyle olan çatışmaları yer yer bana bizim toplumumuzu da anımsatmıştı. Emeğine sağlık, teşekkürler. ^^
Aaa çok teşekkür ederim, özellikle incelemelerini ilgiyle okuduğum kişilerden böyle yorumlar gelince çok mutlu oluyorum :))
🐣
Son cümle :)