Gönderi

288 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Keşkelerle dolu bir kitap, okuyucuya, kendisini yeteri kadar geliştirmemiş okuyucuya. Özellikle hocamızın bahsettiği 12-25 yaş aralığının gerekliliklerini yeteri kadar yerine getirememiş olanlar için keşkelerle dolu bir kitap olacaktır. Ancak bu keşkeleri nasıl değerlendirdiğiniz önemli aslolan. Şayet “keşke yapsaydım iş işten geçti” derseniz zaten bitmişsiniz demektir ama yok “hiç bir şey için geç değildir, önümdeki süreci bu keşkeleri aklımda tutarak değerlendireceğim” derseniz hala umut var demektir. İlber hocamız kendisinin de bahsettiği ve çok hoşuma giden “entelektüel, üstüne vazife olmayan işlerle ilgilenen kişidir.” söylemi gibi günümüz Türkiyesinde nadir sayılabilecek entelektüellerdendir. Bir insan üstüne vazife olmayan bu kadar şeyle nasıl derinlemesine ilgilenebilir diye hayret ediyor insan doğrusu. Zaten renkli bir kişiliğe sahip olduğuna kitaplarından aşina olduğumuz hocamızın, bu kitabıyla kişiliğinin renk dağılımının elektromanyetik spektrumunun kızıl ötesi ve mor ötesi renklerinde dışına çıktığına şahit oluyoruz :) Elimde olsa gençlere zorla dayata dayata bu kitabı okutmak ve çok geç olmadan bir şeyleri başarmalarına hocamız vasıtasıyla yardımcı olmak isterdim. İnsan, yeni öğrendiği her bilgiyle ne kadar çok şey bilmediğinin farkına varsa da İlber hocanın bildiklerini öğrenince tamamen cahil olduğunun acı gerçeği sert şekilde yüzüne vuruyor.
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?İlber Ortaylı · Kronik Kitap · 202055,8bin okunma
·
200 görüntüleme
Erva okurunun profil resmi
Bu kitapla ilgili tek böyle düşünen olmadığımı görmek sevindirdi. Çoğu insanın yorumu bir roman gibi okuyup geçmek,entelektüel bir aileden gelmediyseniz oradaki hayat imkansız gibi yorumlar olmuş. Evet her insan aynı şartlarda doğmuyor olabilir ama konfor alanlarından çıkıp adım atmak herkesin kendi elinde olan bir şey. Farklı farklı ülkeleri gezemiyor olabiliriz ama 2 sokak öteye gidip yeni şeyler görüp keşfetmek bizim elimizde. Hayatımızdaki keşkeleri görüp iyileştirmek yine bizim elimizde. Gerçekten de her genç okuyabilse diyebileceğim bir kitap.
Bilal sevgili okurunun profil resmi
Evet kesinlikle öyle. Nihayetinde “Elit” doğan diye tabir ettiğimiz insanların ataları da “Elit” olarak yaratılmadı. Bu tabiri hak edecek konuma gelebilmek için çalıştılar uğraştılar. İlber hocanın da üstünde durduğu tavsiyeler bunlar aslına bakarsanız.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.