Gönderi

Oğuz bir yorumu yanıtladı.
Demokrasi bir dindir.
Allah'a ortak koşarak anayasa yapılıyor. Halkın oyuna sunuluyor. Hem de % 90 sözde Müslüman halka ve sonuç %90 evet. Allah'ın yasaklarına zıt yasalar. "Evet" deniliyor. Bu ne yaman bir çelişkidir. Kendimizi aldatmayalım. Kendimize gelelim. Eğer bu dünyada kendimize gelemezsek, ateş bizi kendimize getirecek ve ahirette mutlaka o yüce Allah'a dönüp bu gerçekleri itiraf edeceğiz ve oradaki pişmanlık para etmeyecek.
·
118 görüntüleme
Zadur Rikab okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
İnsanın ilahlaştırılması demek: bütün işlerin sonunda hükmü insanın ve bütün sultanın, hâkimiyetin insana verilmesi, insanın kanun koyması demektir. Kendi kendilerinden çıkardıkları sistemlerle millete tahakküm edenler, insanları köleleştirip kendilerini tanrılaştırırlar. İslam, Allah'ın alemlerin Rabbi oluşunun ilanı demektir. Yeryüzünde insanın olduğu sistemi tarumar edip Allah'ın hakim olduğu topluluğu inşa etmektir. İşte sözde demokrasi dedikleri insan idaresi. İnsanın eğer kendini huzura ve mutluluğa ulaştıracak kanunları çıkarma kabiliyeti olsaydı, yüce Allah Kur'an'ı göndermezdi. İnsanı yaratan, bilen ve insana karşı merhametli olan Allah Kur'an, (kanun) göndermiş. "Yerde ve gökte ilah olan yalnız O'dur." (Zuhruf, 84) "Hâkimiyet yalnız Allah'ındır. Allah kendisinden başkasına kulluk etmememizi emretti. İşte en doğru din budur." (Yusuf, 40
10 önceki yanıtı göster
Oğuz okurunun profil resmi
@Steppnwolf avamin çoğunlugu yönetimin dini olmasi acisindan etkiler. İnanmayan bir toplumu zorla dini kurallarla yargilayamazsiniz. Peygamberin, gayrimüslim tebaadan çeşitli gorevlere atamalar yaptığı biliniyor. Gayrimuslimlerin yönetimde olması işin ehliyse sorun degil. Ama yöneticinin Allah inançlı biri olmasını tercih ederim. Kalben inanmiyorsa toplumu temsil edemez sanirim. İki sorunuz da cok guzel. Degisiklik devaminda bircok soruyu getiriyor. İkincisini açıklamak biraz zor geldi bana. Kırmızı ışıkta gecmek kötüdür diye bir ayet yok. Bu gibi konularin cezaları insana bırakılmış. İnsan eti yemekle ilgili de ayet yok. Yoksa bu ahlakli bir davranis midir diyorsunuz. Dedikodu yapmayi ölü kardeşinin etini yemeye benzeterek iğrenç bir davranış olarak niteler. Burdan yamyamligin Kur'an temelinde ahlaksız bir davranış olduğu sonucuna varabiliriz. Yamyamlik yapan kişinin cezasını da caydırıcı şekilde verilebilir. Allah adil olup akletmemizi emreder. Kur'an'da yazmayan ama ahlaksız kabul edilen net bir olay bulursak daha net düşünüp konusabiliriz.
10 sonraki yanıtı göster
Sdt yldz okurunun profil resmi
Siz de mi oy kullanmak şirktir diyeblerdensiniz
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.