2023 15. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2023 12:22
Bəyaz gecələrdən sonra Dostoyevskidən ikinci kitab oldu oxuduğum. İki kitabın obrazları sanki eyni idi. Hər iki əsas obraz. Bu qədər gec oxumağıma səbəb kitabın mövzusu və ya sıxıcılığı deyildi, bəzi işlərim imkan vermirdi mütaliəmə. Kitab bir yerdən sonra məni açığı boğdu, çünki heç bir dəyişiklik olmayan məktublar bitmək bilmirdi. Belə düşünürəm ki, aşağı təbəqə insanların həyat tərzini, çətinliklərini əks etdirən bir kitab olduğu üşün insanlara yaxın gəlir. Amma elə bu kasıblığın bitməməsi yordu məni. Həyatımda baş verən bəzi dəyişikliklərlə bağlantısı olan bir kitab olduğu üçün mənə təsir etdi. Başqa vaxt oxusam bəlkə də Dostoyevski yazıb və hər kəs bəyənib təzyiqi və düşüncəsi ilə yalandan bəzəkli cümlələr yazardım. Məni çəkən tərəfi həyatımla bir oxşarlıq tapıb da sonunun necə bitəcəyi oldu. Bəzən mən də bir nöqsan olduğunu düşünürəm. Çünki hər kəsin sevdiyi kitablar mən də heç bir təsir bağışlamır. İnsancıklar Fyodor Dostoyevski
İnsancıklar
İnsancıklarFyodor Dostoyevski · Can Yayınları · 202376,8bin okunma
2 +1'leme
3.168 Gösterim
Kitabı indi oxuyuram və sizə qatılıram. Məktublarda uyğunsuzluq var. Şəxslərin bir- birinə xitab formaları o qədər dərin cümlələrlə və şirinlik qatılaraq yazılıb ki, heç cürə ciddi qarşılaya bilmirəm. Məncə Dostoyevskinin ilk əsəri olduğu üçün bağışlamaq olar)
Nəimi
Biz kimik ki bağışlayaq)) Açığı hələ ki iki kitabını oxumuşam. Eyni fikirdə olduğumuz üçün sevindim.🌷🙏 Xoş oxumalar.✨
Her kesin sevdiyi kitablar sizde tesir yaratsa,onda dusunun ki noksan var)
O zaman sevinməliyəm)🙏
Ayrı yazılan "də" şəkilçilərini görüb də cümlələri ilk anda anlamayanda, mən də özümdə bir nöqsan olduğunu düşündüm. Şükür ki yanlış düşünmüşəm
Nəimi
Aytac Yusifova axırıncı cümlədə də ni səhv yazdığımı görməmişdim deyə səhv düşünmüşəm. Nə gözəl yaxşı ki sizdə qüsur yoxdu🙂🙏
Zorla axıra çatdırdığım əsərlərdən idi
Eyni şəkildə mən də)
Sizinle eyni fikirdeyem