Gönderi

"evrendeki en karmaşık yapı" biraz fazla mı iddialı olmuş sanki
Beyninizdeki hücreleri bağışlayacak olsanız dünyadaki her insana kendinizden 16 nöron ve 160 glia hücresi verebilirsiniz. Beyinde her bir nöron en az 500 nörona bağlanarak toplam uzunluğu 160.000 kilometre olan sinir liflerini oluşturur; uç uca eklendiklerinde, bu sinir lifleri dünyayı dört kez dolanabilir. Sinir lifleri açık renkli bir madde olan mielin ile kaplıdır. Rengi açık olduğu için, sinir lifi bağlantı yolları "beyaz madde" olarak adlandırılır. Nöronlar, glia hücreleri ve bağlanma yolları hep birlikte son derece karmaşık beyin ağları oluşturarak evrendeki en karmaşık yapı olan insan beynini meydana getirirler.
·
474 görüntüleme
Zeynep Aydın okurunun profil resmi
sadece burada değil, genel olarak böyle bir söylem var. evrenin ne kadarını biliyoruz da bunu diyebiliyoruz, bilmiyorum. bana da makul gelmiyor.
Güli okurunun profil resmi
Böyle bir kitabı yazan adam da heralde evreni gerçek manasıyla kullanmiyordur diye umut ediyorum 🤷‍♀️ belki çeviri ile ilgilidir ya da belki küresel ile evrenseli aynı anlamda kullanıyorlardır. Ama beni de sizin gibi rahatsız ediyor bu kullanım doğrusu
3 sonraki yanıtı göster
Faruk okurunun profil resmi
Belki de beynimiz paralel evrenler gibidir...
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.