2024 26. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2024 22:20
Kitabı okurken bir çok duygu durumuna girdim çıktım,zikzaklar çizdi kalbim ,stabil olmadı hiç nabzım. Daha ortalarındayken ben bu kitabı lisede okusaydım bambaşka ,üniversitede okusaydım çok başka birine dönüşebilirdim düşüncesi sardı her bir yanımı.( ne dediğimizi duyuyorum o zaman bu şekilde anlam veremeyecektin diyeceksiniz çünkü kitabı okurken bu hislerimi paylaştıklarım öyle dedi.) “Sakın bir çiviyi küçümseme. Bir çivi bir nalı, nal bir atı, at bir komutanı, komutan bir orduyu, bir ordu koca bir ülkeyi kurtarır.“ Cengiz Han. Çok küçük bir değişiklik bile alsaydım kelebek etkisi yaratacaktı hayatımda eminim. Kitap hem kurgu hem gerçek bir arada ,sonuna kadar her şeyin gerçek hissiyle okudum ,o kadar gerçekti! Biraz kuramsal bilgisi olan aslında ne anlatılmak istendiğini anlayacaktır. Psikanalizin; aslında günümüz psikoterapinin temellerinin atıldığı yıllardan bahsediliyor (daha önce Sigmund Freud ve Friedrich Nietzsche okuyanlar çok fazla kitabın içinde kalacaklar) Psikoloji alanına yönelik. Ancak her kitlenin okuyabileceği bir tarzda!Romanlaştırılmış, sürükleyici ,edebi herkese hitap edecek bir BAŞYAPIT! Özgürlük,kıskançlık,gerçek,ölüm,yaşam,düşünceler,duygular,acı,ümitsizlik,ümit,para,dost,aile,şöhret,cinsellik,saplantılı düşünceler,KORKU,ENDİŞE….Kısacası “HAYAT “ var kitap kapağının arkasında. Hayatınızda olanları “Nietzsche ve Dr.Breuer “ ile sorgulamaya gerçeğe bakmaya “inandığınız şeyleri değiştirme cesareti!” S:366 .. gösterecek misiniz? Ben sanki Irvin D. Yalom , divanına uzandım bende döktüm içimi ,ya SEN! “Bu hayat senin sonsuz hayatın .”S:366…. Karar da SENİN! “Bir kelime kararını,bir duygu hayatını,bir insan seni değiştirebilir.” Konfüçyüs
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,9bin okunma
··1 alıntı·
36 +1'leme
44,1bin Gösterim
Analiziniz çok güzel okuma arzusu uyandırdı . En kısa sürede temin edip okuyacağım . Teşekkürler.
Tabiki memnuniyetle.
En sevdiğim kitaplardan biri son sözle uyumu muazzam bu konuda örneklemelerinde ayrı bir lezzetli🌟
Çok teşekkür ediyorum. 👍
Güzel inceleme olmuş. Hani demişsin ya bu kitabı lisede okusaydim bambaşka bir hayatım olabilirdi gibi, ben okuduğum her kişisel gelişim, psikoloji ve felsefe kitaplarında onu diyorum. Bunun farkında olmak şuan farkında olmak çok üzücü gerçekten haklısın. 👍👏👏👏👏
Alper Turgay
Teşekkür ederim. Hani deriz ya hayatımıza doğru kişiler girsin diye dua da ederiz, aynısı kitaplar içinde geçerli. Ben kişisel gelişim kitaplarından artık uzak duruyorum. Mesela Oblomov okuyarak çok düşünmemeyi harekete geçmeyi(çalışan demir paslanmaz) Martin Eden okuyarak hiç bir altyapın olmasa bile,imkansızlıkların içinde mücadele edip hedefe kitlenip başarmak, ve Nietzsche Ağladığında ile hayatta takıntı yapıp negatif düşünceleri nasıl pozitife çeviririz,nasıl düşünmeliyiz,yabancı düşüncelerden nasıl kurtulmalıyız elimizde olan hayatı daha güzel nasıl yaşarız ve fazlası… bana kişisel gelişim kitaplarından çok daha fazlasını verdiler.
Bence 5 yılda bir tekrar okunması gereken bir kitap. Ve hatta lise ve üniversite yıllarında zorunlu hale bile getirilebilir okullarda 😁 sorgulatmayan kitabı çöpe atın diyorya sevgili yazarımız Nietzsche haylice sorgulatıyor insanı kendi kendine😉 Okumayan eksiktir , okusun tamamlansın diyoruz😁
Alper Turgay
“Bizi tüm kitapların ötesine taşımayan bir kitap ne işe yarar ki?” Nietzsche Ağladığında kitabında diyordu yazar ne kadar doğru. Yılını bilemem ama daha sonra kesinlikle tekrarlanması gereken kitaplardan.
Filmini izlemiştim, beğenmiştim. Kitabını da okuyacağım bakalım inşallah...
👍
Ben bu kitaba çok geç kaldım, sipariş verdim gelince hemen okuyacağım. Yorum için teşekkürler
Alper Turgay
Aynı düşüncede yazdım incelemeyi ama sanırım okuduğumuz zaman doğru zaman oluyor. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.