Kadın
2024 106. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2024 08:27
Biliyorsunuz her ay en az 1 şiir kitabı okurum ki bence herkes bu planı yapmalı. Çünkü ruha şifa olduğuna inanırım okunan herbir dizenin. Bu ayki seçimim daha önce Y'ol ve Ba eserlerini okuduğum yaşayan en değerli şairlerimizden Birhan Keskin den oldu. İtiraf ediyorum okurken biraz afalladım aynı zamanda fazlasıyla da keyif aldım. Çunkü elime aldığım eserin şiirle başlayıp birden hikayeye , oradan anıya , oradan da mektuba geçip birçok türü barındırması farklı lezzetler tattırdı. Canım toplumumuzdan hiç eksilmeyen kadın tacizlerini , cinayetlerini , namus bekçilerini konu alıp birkez daha acı gerçeklerle yüzleştiren 77 sayfalık mini eserde beni en çok etkileyen bölüm girişilen tecavüze direndiği için yanarak katledilen Özgecan Aslan cinayetinden sonra eklenen son kısım oldu. Boğazım düğüm düğüm bir şekilde bitirdiğim eserden aklımda kalan alıntılarla incelememizi bitirmeden önce diyorum kiii şiddetle ama şiddetle okuyuuuunnn !! - Türkiye giderek üzücü bir habere dönüşüyor. - Dünya küfürün kendisi olmuşken beni küfür bilmez sanma. - Hayat biraz da tok bir karın gibidir. - Acı mıhlanıp bir kalpte durmasın.
Fakir KeneBirhan Keskin · Metis Yayıncılık · 20245bin okunma
Birhan Keskin okumak istiyorum hangi eserinden başlamalıyım sizce? Birkaç şiirini okumuş ve dinlemiştim şairin kalemini seviyorum ve kitabını alıp.okumak.istiuorum ancak hangisinde başlayayım bilemedim, tavsiyeniz varsa almak isterim