Göğe Bakma Durağı
2024 47. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2024 18:47
İlk kez bir incelemem kısa olacak. 100 sayfalık şiir kitabını aynı gün içinde okuyup bitirdim lakin çok fazla etkilendiğimi söyleyemem. Daha önce okuyup inceleme yazdığım Nazım Hikmet Ran Cemal Süreya Ahmed Arif gibi şairlerin şiirlerinden aldığım lezzet ile mukayese ettiğimde Turgut Uyar'ın şiirleri biraz açıkçası bana sönük geldi. Diğer şiir kitaplarını okumam sanırım. Göğe Bakma Durağı hakkındaki olumsuz düşüncemden dolayı kimseyi etkilemek istemem zevkler farklıdır. Okuyacaklar için şunu da eklemek isterim, bazı şiirlerinde müstehcen ifadeler var. Kitaba 6.1/10 puan veriyorum.
Göğe Bakma DurağıTurgut Uyar · Yapı Kredi Yayınları · 202638,8bin okunma
3.121 Gösterim
Sahiden hiç etkileyici bir kitap değil, biraz hüsrana uğradım
♛hakan♞kutlu♛
Kesinlikle öyle, bazı kitaplar fazla şişiriliyor, bu kitabın tek etkileyici özelliği ismi kulağa hoş geliyor başka da özelliği yok😇keyifli okumalar✨️
Ben bu kitaba 4 puan vermişim baktım da şimdi. Aslında çok tanınmış bilinmiş şairlerin o kadar fiyasko kitapları var ki. Adı edebiyat sayfalarında hiç geçmemiş bu dünyadan göçüp gitmiş, şiirleri şarkı olmuş dilimizden düşmüyor ama adını daha duymadığımız ne çok şair var. Mesela Turhan Oğuzbaş kimse bilmez ben pdf şiirlerde buldum yükledim okudum, okudukça utandım mahcup oldum. Agora Meyhanesi onun eseri mesela. Çok muntazam dizeleri vardı. Onlardan birkaçını paylaşayım: “Oysa en güzelini yazmıştım sevgilerin Ben yakılacak kitap değildim…” “İnsan sevince hüzün bir yerde güzel oluyor Ama bir kere sevmeye gör Ölümden beter oluyor.” “ Bu akşam Bütün meyhanelerini dolaştım İstanbul’un Seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde…” (Hüner Coşkuner sesiyle mırıldanarak yazıldı.)
Madam Melankoli Allah rahmet eğlesin çok değerli bir sanatçıydı🙏
Kitap tek cümleden oluşuyor. "Göğe bakalım." İstediğin dizeyi koy yanına ve söyle! "Göğe bakalım." Kitabı hediye gönderilmişti bana. Her sayfada bir kaç satır, çok az sayfalık kitabı, sadece bir kaç şiir için basmışlar. Ortak düşüncedeyiz kitap hakkında💫
Kitabsever ben teşekkür ederim 😊🎉
Herkes güzel şeyler söylediği için güzel şeyler söylemeyen güzel insanlar ne güzeller 🙏💫
♛hakan♞kutlu♛
Özlem 😄 evet nahif olduğunu ben de biliyorum ama çoğunluk naif bildiği için o şekilde kullanıyorum genellikle😄rica ederim🙏