Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

261 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Çok uzun zamandır okuma listemde olan bir kitaptı. Birçok kişi tarafından önerilen ve ölmeden okunması gereken eserlerden biri olarak kabul edilen Sineklerin Tanrısı kesinlikle bir çocuk kitabı değildir. Çünkü çocuklar için yazılan kitaplarda hiçbir zaman çocukların ölümleriyle onlara bir takım dersler verme amacı taşınmaz. Hangi kitapta olursa
Sineklerin Tanrısı
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202080bin okunma
··
90 görüntüleme
les fleurs du mal okurunun profil resmi
İncelemenizin çoğu kısmına katılıyorum. Benim de beklentimin altında çıkmıştı. Üstelik "Sineklerin Tanrısı" adı bana göre çok daha girift, çok daha varoluşsal bir başlık gibi. Bu kitap için harcandığını düşünüyorum. Yazar, dünya üzerindeki toplum ve insan tiplerinden seçmeler yaparak bir adada minyatür bir dünya yaratmış tamam, ama olayların psikolojik tahlillere çok az yer verilerek işlenmesi kitabı biraz yavan kılmış. Adanın mekân olarak kullanımı edebiyatta önemlidir. İnanılmaz anlamlar barındıran bir metafordur. Yazarın ada kavramını da hakkıyla işlediğini düşünmüyorum. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz?
Nesrin A. okurunun profil resmi
Ben de bu kitapta acaba iki cinsiyet olsaydı olay nasıl şekillenirdi diye düşünürüm hep.
Semih Doğan okurunun profil resmi
Keşke olsaydı Nesrin Hanım. Birçok değişik olayla karşılaşabilirdik. Hem bu haliyle biraz cinsiyetçi yaklaşım sergilemiş yazar. Benim fikrim, yazarın biraz korkak olduğu yönünde. Ona çok içerledim açıkçası. Yazar en vurucu sahnelerde bile efsaneleşecek cümleler kurmaktan kaçınmış. Keşke daha geniş çerçevede, belki bir seri şeklinde, ayrıntılı incelemeler yapsaydı.
Semih Doğan okurunun profil resmi
Söylediklerinize %100 katılıyorum. Özellikle kitabın ismiyle ilgili söyledikleriniz konusunda altına imzamı atarım. Fikir güzel, mekan güzel, konu güzel; ama işleniş ve kullanış dediğiniz gibi yavan...
Nesrin A. okurunun profil resmi
Aslında bu yazdıklarınız Fahrenheit 451, Cesur Yeni Dünya için de geçerli bence. Biz'i okumadım, 1984'ü hep birlikte anarlar ama onu ayırıyorum; ama acaba distopyalarda okuyucuya mı düşüyor uzun tahliller?
Nesrin A. okurunun profil resmi
Benim eksikliğim sanırım bilmiyorum, sizce mi öyle olması gerekiyor yoksa distopyanın tanımı içinde mi mevcut?
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.