Dikkat! Caniler Aramızda Dolaşıyor…
2024 91. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2024 00:39
Herkese selamlar, Tüyler ürpertici bir kitap olan CerrahCerrah ’ın incelemesiyle geldim.. En baştan uyarayım: Kitap psikopatlık derecesinde şiddet içerikli, kanlı, ürpertici bir kitap. Kadınların tecavüze uğradığı, canice öldürüldüğü bir konu işleniyor. O yüzden bu konularda hassasiyetiniz varsa kesinlikle okumayın derim. Ülkemizde de yakın zamanda işlenen vahşi kadın cinayetleri varken, bu konularda çok hassasiyeti olanlar ya da travması olanlar okumasın. Aslında gerilim kitapları hiç benim tarzım değildir. Ben edebi değeri yüksek kitaplar okumayı daha çok seviyorum. Polisiye olarak Agatha ChristieAgatha Christie ve John VerdonJohn Verdon ‘dan ilerisi yoktur bende :)) Onları da genelde okuma tembelliği yaşadığım dönemlerde okuma alışkanlığımı tekrar kazanmak adına tercih ediyorum. Cerrah bu anlamda farklı bir deneyim oldu benim için. Kitabın başlarında zorlandım okumakta çünkü tüyler ürpertici sahneler vardı. İtiraf etmeliyim ki kitaba alışana kadar özellikle evde tek olduğum gecelerde tırstım baya :)) Ki normalde hiç de korkak bir insan değilimdir :)) Ama kitap öyle bir işliyor ki psikolojinize adeta yaşıyorsunuz o sahneleri ve karakterlerin psikolojisini.. Yazarımız Tess GerritsenTess Gerritsen bir tıp doktoru, aynı zamanda antropoloji mezunu. Bu da kitaptaki tıbbi terimlerin, acil servisteki travma hastalarına müdahalelerdeki çarpıcı betimlemelerin temelini açıklıyor. Bu noktada bir sağlık çalışanı kimliğimle yazarı tebrik etmek istiyorum. Sağlık camiasının yaptığı işin zorluğunu, kutsallığını, hangi şartlar altında çalıştığımızı çok çarpıcı şekilde aktarmış. O sahnelerin bir çoğunun konu akışıyla aslında çok da bağlantılı olmamasına rağmen hiç sırıtmadan araya serpiştirmişti. Ben bayıldım okurken ama tıbbi terimlerden dolayı zorlananlar çok olmuştur muhtemelen :)) Cerrah lakaplı katilimizinden bahsetmek istiyorum biraz fakat
CerrahTess Gerritsen · Doğan Kitap · 201817,2bin okunma
1.621 Gösterim