2025 11. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 16:59
Merhaba arkadaşlar. Perry Mason romanlarına göre karakter sayısı daha az olduğu için daha az kafa karıştırıcı bir eserle sizlerleyiz. Ancak hemen sevinmek yok bu defa kurgu kafaları çok karıştırmaya devam edecek. Öncelikle epey zengin olan amcasından kaçmak isteyen Stephane Clair Olger’i tanıyacağız. Roman da onunla başlıyor. Daha sonra bu kızın otostop çekip dış görünüşü düzgün biri tarafından bir araca alındığını öğreniyoruz. Devam eden süreçte ikili bir kaza geçirecek ancak Olger tek başına uyanacak. Yanındaki adam maalesef kaçıyor. İşin kötü yanı ortada bir cinayet var ve Olger de bu cinayetle suçlanıyor. Burada devreye zengin amca tekrar giriyor ve yeğeninin kurtarılması için Perry Mason ve Paul Drake görevlendirilir. Mason hangi taraftaysa o taraf zaten kazanacak ama bu serinin bu kadar uzun yıllar tutma sebebi elbette bu olamaz, değil mi? Bizler bu kısa özet niteliğindeki yazının akabinde hikayeye odaklandığımızda kızın önce patronundan gelen teklifi reddettiğini daha sonra kovulduğunu daha sonra aklındakini gerçekleştirmek için yola çıktığını okuyoruz. Devam eden süreçte bunu arabasına alan adam dışardan gözüktüğü gibi biri çıkmayacak yani bütün o ihtişam, iyi giyim kısaca iyi görünümün altında bir kızdan faydalanmaya çalışan alçak bir insan çıkacak. Önce içki içmeler sonra yakınlaşma çabaları başlıyor tahmin ettiğiniz gibi. En sonunda adam kıza yine zorladığında kontrol kayboluyor ve kaza yapıyorlar. Olger, ağzı içki korkarken araçtan kurtarılıyor. Bu minik detay çok önemli. Arabayı süren kişinin kaybolduğunu öğrendiğimiz anda da aslında kızın sarhoş bir sürücü olarak birine çarpıp onu öldürdüğü suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını anlıyoruz. Bu da kötü bir durum tabi. Bizi bekleyen bir diğer sürpriz ise Hamilton Burger’in bu eserde olmaması. Bunun yerine Teğmen rütbesinde olan Tragg karşımıza çıkıyor. Bu komiseri, Burger’den ayıran nitelik ise çok önemli. Benim Burger karakterini defalarca eleştirmemin en temel sebebi aslında onun tek amacının Mason’u utandırmak, sadece bir kere olsun haklı çıkmak olduğunu söylemiştim. Tragg ise biraz daha hikayeye zorlayıcı bir karakter olarak katılmış ve onun amacı Mason’u bir kere olsun rezil edebilmek değil aksine tek amacı isterse Mason ile aynı tarafta olsun fark etmez ama bir an evvel katil kimse onu yakalamak. Bu yönüyle de güçlü bir karakter olarak eklenmiş kitaba. Ve bu beni Perry Mason serisini okuyan biri olarak oldukça memnun etti. İncelemeler: #54080005 #81013469 #81346276 #84407532 #85307635 #87829552 #88739286 #89546521 #90897283 #134189056 #262745858 #262953941 #264244614 #265224602 #265373021 #265480708 #265729097 Okumalar: Amber Denen Kedi Apandisit Arsenik Bir Çift Güzel Bacak Gördüm Cesur Dul Çığlık Çıplak Hayalet Çıplak Kız Gorile Dikkat Gör Duy Sus Hayalet Koca Her Kombinezon İçini Göstermez Kabus Kördüğüm Ölen Kim Siyah Otomobil Şantaj Tuzak İçinde Tuzak Hepimize iyi okumalar dilerim..
Hayalet KocaErle Stanley Gardner · Akba Yayınları · 197210 okunma