Bin Muhteşem Güneş
2025 40. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2025 21:23
Sayfa 402; Bu kentin ne çatısını aydınlatan ayları sayabilirsin, Ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi. Merhaba Sevgili Dostlar, Roman Afganistan'da yaşanan savaş dönemlerinde yolları kesişen iki kadının hayatını anlatmaktadır. Meryem ve Leyla. Başlarda biraz sıkıcı geldi ve hikayenin Afganistan da geçmesi biraz ön yargı oluşturdu kafam da ilk başlarda. Okudukça dönemin zorluklarını ve kadınlara verilmeyen değerleri ( insan yerine koyulmamaları , özür dilerim bir ürün gibi görülmeleri)gördükçe sinirlenmedim değil! Dar zihniyetler,kızların zorla evlendirilmesi, çok eşlilik gibi... Savaşın acı yüzünü görüyoruz romanda. Sayfalar ilerledikçe roman ilginçleşemeye başlıyor ve merak uyandırıyor gerçekten. Bu romanı özellikle erkekler de okumalı şahsi görüşüm. Fazla detay vermek istemedim.Okunmasını şiddetle tavsiye ederim gerçekten. Bu roman okunmayı hakediyor! Şimdiden iyi okumalar dilerim Sayfa 381; Meryem bu son dakikalarında neler hissedeceğini çok merak etmişti. Ama gözlerini kapatınca, içini dolduran şey hayıflanma,yazıklanma değil, engin, geniş bir huzur oldu. Bu dünyaya gelişini anımsadı; yoksul bir köylünün haram çocuğu, istenmeyen bir şey, acıklı, teessüf edilen bir kaza. Yabani bir ot. Şimdi bu dünyayı bir dost, bir yoldaş, bir koruyucu olarak terk ediyordu. Bir anne olarak. Nihayet önem kazanmış bir birey olarak. Hayır. O kadar da kötü sayılmaz, diye düşündü. Bu şekilde ölmek. O kadar da fena değil. Gayri meşru başlamış bir hayat, meşru bir biçimde noktalanıyordu... Khaled Hosseini Bin Muhteşem Güneş
Alıntı
Bin Muhteşem GüneşKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2026119,5bin okunma
1.266 Gösterim
bin muhteşem Güneş!! beni çok derinden yaralayan eser. Ah Meryem Co... Ne evlat olabildi, ne kardeş, ne de anne! Yaşadığı hayat hep acı, hüzün dolu Meryem Co. Ara ara aklıma gelir içime oturur o yaşadığı ağır acılar ve yalnızlığı. Dünyadan göçüp gitmesi beni ne kadar derinden yaraladı. Birilerini kurtardı ama yine kurban edilen (başkalarına göre harami asla ama asla değil) Meryem Co. yine duygulandım gece gece 😶😶
Süleyman Çakır
Meryem Co bin Muhteşem Güneştir. Aklım halen onda😔 yorumunuz için teşekkür ederim ☕📖 Asil bir kadın olarak gitti yaşayamadan ...
Uçurtma Avcısı'ndan sonra hatırladıkça hala içimi parçalayan tek kitap #k:120. Uzun zaman etkisini üzerimden atamamıştım..😔 Belli süre başka kitap okuyamadım..Dünyanın farklı coğraflarında akıl almaz acılar yaşıyor insanlar..Kalp dayanmıyor okumaya bile, onlar bizzat yaşıyor 💔 Yazarın son kitabına elim hala gitmedi henüz: Ve Dağlar Yankılandı Okuduğunuz eser incelenmesi zor bir kitap, kısa ve öz aktarmayı başarmışsınız, emeğinize sağlık.. ✨
Süleyman Çakır
Yorumunu için teşekkür ederim Hocam. Zihnim halen Meryem de 😔☕📖 teşekkür ederim 🙏🏼