Trol hikayelere bayılıyorumm
2025 8. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2025 21:22
Bu kitabı nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum. Okurkenki ruh halimden ve kendimi yapar bulduğum davranışlarımdan bahsedeyim biraz. Belki böylece kitabın enerjisini aktarabilirim. Kitabı okurken gülmekten yoruldum resmen :) Ama bu gülme hali sadece komik bir kurgu olduğu için değildi. Bir noktadan sonra sinirlerim bozulduğu için gülmeye başladım ve kitap bitene kadar bunu durduramadım. Tanrı Misafiri’nin içindeki irili ufaklı hikayelerin hepsi birbirinden trol. Okurken aklıma Şermin Yaşar’ın Söyleme Bilmesinler’i geldi. Onu da aynı duygularla okumuştum. İncelemeyi yazarken dahi gülümsemeden edemiyorum. Her hikayede insanlığın bir çarpık yanı öyle güzel yüzümüze vuruluyor ki Reşat Nuri Güntekin’in kalemine hayran kaldım. Bu,yazardan okuduğum ilk kitap değildi. Daha önce Acımak ve Yaprak Dökümü gibi çok bilinen eserlerini okumuştum.Ama ikisi de Tanrı Misafiri gibi yazılmamıştı. Teşbihte hata olmaz. Sanki diğer eserler aklı başında beyefendi biri Tanrı Misafiri ise muzır bir çocuk tarafında yazılmış.
İnceleme
Tanrı MisafiriReşat Nuri Güntekin · İnkilâp Kitabevi · 20132,300 okunma
1 +1'leme
Yağmur
Kitap o kadar sürükleyiciydi ki alıntı paylaşmayı unuttum 😂🫣