2025 45. kitabı
Ağlamak istiyorum, bu ara kitaplar neden türkçeye çevrilip yayınlanmıyor? Gerçekten sadece Jane Casey ile alakalı da değil genel olarak sevdiğim seri kitapları olan yazarların goodreads profillerine ve web sitelerine bakmaya korkar oldum arada kaçırdığım bir şey mutlaka oluyor :((( Örnek olarak bu kitap Georgia karakterini anlamak için çok önemli, bu kitabı okuyana kadar Georgia seride bir karakter geliştirse bile kendisine karşı her zaman temkinli yaklaşarak onun sahnelerini okuyordum acaba bu sefer ne yapacak, umarım kendine sövdürtmez modunda dldnlss Ama artık kendisini çok daha iyi anlayabiliyorum değişiminin ve daha katlanılabilir bir karakter olmasının arkasındaki nedeni artık anladım çünkü ve artık kendisine karşı böyle düşüncelerim olmayacak.. (Ya da eskisine oranla daha az olur bilemedim dkdnlsm) İkinci olarak Meave ve Derwent'i başka bir anlatıcının ağzından okumak gerçekten çok güzeldi, bu kişi Georgia bile olsa dldnls (Bazen hala kıskançlığına yeniplip dayaklık bir fesat olabiliyor onu da öyle kabullenelim artık dkdjs) Polisiye konusu olarakta tabikide serideki diğer kitaplara oranla kısa hikaye olduğu için daha basitti ama güzel işlenmişti ve oldukça merak uyandırıcıydı. Kısa bir değindim ama spoiler yok; Otobüste ölü bulunan kızın cinayetini otobüse binen kişileri sorgulayarak araştırıyorlar ve otobüste kamera olduğu halde katili bulmak zor oluyor çünkü hem otobüs kalabalık olduğu için kameradan herkesi tespit etmek zor oluyor, hem hemde otobüsteki herkes kızın uyuduğunu sandığı için öldüğü çok geç anlaşılıyor, yani ne zaman öldüğünü belirlemekte zor olduğu için yanında oturanlardan hangisi katil bulmak vs zordu, rastgele bir manyağın işi mi yoksa bu cinayetin kızın tanıdıklarıyla bağlantısı var mı? Bunları belirlemek oldukça zor oluyor ve hikaye gerçekten bambaşka yerlere bağlandı Meave bu kitapta mini bir Sherlock gibi tecrübesini konuşturdu, bu sahneler de Georgia için iyi bir örnek oldu kısa Agatha Christie hikayeleri tadında güzel bir hikayeydi ben beğendim efenim. :) Yine Meave'nin olaya yoğunlaşıp işini yapmasını başkasının gözünden okumak güzeldi bu da ayrı bir artı. Kitap sıralamada 8.6 olarak geçiyor yani seri sıralamasında 8 ve 9 arasında bir yerde olmalı ancak Olimpos sağolsun bu serinin sıralamasını çorba ettiği için 8 kim 9 ne bilmiyorum dnsşndle Biri bana açıklarsa çok memnun kalırım. Kitabı 10/8 olarak puanladım. Çünkü hem Georgia'yı daha iyi anladığım için yani seride bütün oluşturduğu için kitabı çok beğendim hem de serideki diğer kitaplarla değilde mantıklı bir şekilde kısa polisiye hikayelerle karşılaştırdığımda fikri ve işleyişini başarılı bulduğum için çok beğendim, Genel olarak seriyi okumayanlara ilk iki kitap 5. Kurban ve Acımasız kesinlikle tavsiye ederim. Onları okuduktan sonra seriye zaten devam edersiniz dldbls İncelememi buraya kadar okuduysanız da teşekkür ederim, Polisiye seviyorsanız seriye bir şans verebilirsiniz iyi okumalar dilerim.
Polisiye
Silent KillJane Casey · HarperCollins · 20207 okunma
İncelemelerin listemi sadece daha da kabarık hale getiriyor 😔
Süмеччa
Nobody kesinlikle 👍 Sadece ters köşeler için binlerce polisiye okuyabilirim 😂
Polisiye hiç sevmem ama yine de 5. Kurban'i ekledim listeme senin zevkine güveniyorum <3
Süмеччa