2018 9. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2018 12:47
Veronika Ölmek İstiyor Mu? Gayriciddi bir inceleme ve kitap ile ilgili ufak tefek bilgiler içerir.
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2015102,2bin okunma
Simyacı'yı okuduktan sonra Coelho için neyi bu kadar abartmışlar diye düşünmüştüm, sonra birde Aldatmak okuyayım dedim, okudum, artık Coelho okumuyorum.
Aldatmak gerçekten dediğiniz etkiyi yaratıyor insanda :)
Elinize sağlık öncelikle. Sadece Simyacı kitabını okudum fakat nedense sizinle aynı görüşteyim. Çalıntı bir hikayeyle oluşturulan Simyacı’dan sonra “Coelho’yu da bu kadar ünlü yapan nedir anlayamıyorum.” cümlesini aynen ben de sizin gibi kendi kendime söylemiştim. İncelemenin gayriciddi olduğunu düşünmüyorum, kitapla ve yazarla ilgili aklınızda ve içinizde ne oluşmuşsa aktarmışsınız. Bende Coelho’ya ait bir de Portobello Cadısı var, Simyacı’yı beğenmedikten sonra bir de ona şans vereceğim bakalım nasılmış. Kaleminize ve eleştirilerinize sağlık.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu kadar bilinen ve sevilen bir yazarı eleştirmekten insanlar çekinebiliyor ama herkes bir değil ve ne düşündüğünü açıkça ifade edebilmeli. Şimdi Simyacı'ya yazdığınız incelemeyi okudum. Çalıntı olma mevzusunu bilmiyordum açıkçası ama sizin gibi beni de tatmin etmediğini söyleyebilirim. Bu eserin kötü olması ile ilgili değil ününe kıyasen içeriğinin doyurucu olmaması ile ilgili bence. Bahsettiğiniz kitabı okuduktan sonra yapacağınız incelemeyi bekliyor olacağım ben de. İyi okumalar.
Simyacıyı sevmiştim akmıştı okurken fakat bu eser nedense yarım bırakmamak için zorlandığım bir eser oldu.Kitabı elden bırakınca ertesi gün hatırlamakta zorlanıyorum o kadar yoğunlaşamadım esere fakat yine de verdiği mesajlar açısından tamamlamak için gayret ediyorum 😌 yorumunuza sağlık 🙏🏻
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Elinize sağlık, hatta ağzınıza sağlık. :) Sudan bir iki bahane verip, hayat yaşamaya değer aydınlanması bana da hiç ikna edici gelmemişti. Yarattığı karakterlerin hepsi çok sığdı ve imkanı olan delirsin mesajı çok saçma gelmişti. "Deli olmak çok güzel" vurgulu cümleleri okudukça aklıma Cem Yılmaz'ın "İçimizde!" esprisi geldi. Mastürbasyon seansı kadar, baştaki astral seyahatin yazılma amacı neydi onu da çözememiştim.
Teşekkür ederim sizin de yorumunuz için. Benzer fikirde olduğum kişileri gördüğüme sevindim açıkçası.
Bence de haklısınız. Ben de açıkçası simyacıyı çok beğenmedim. Yeni bir şey söylemiyor gibiydi kitap. Bu kitapta da dediğiniz gibi kurgu itibariyle ve ikna etme gücü açısından zayıftı. Fakat burada parmak basmak istediği düşünceyi sevdim ben. Her ne kadar kurgu zayıf olsa da vermek istediği mesajın düşününce derin olduğunu düşünüyorum.