68 Kuşağı’nda Deniz Gezmiş’lerin yoldaşıyken, bir gece aniden düşüncelerinde 180 derece değişiklik yaşamasından beri İsmet Özel’e mesafeliydim. Görüşünü bir gecede değiştiren birinin Türklüğe ve Türkçemize laf etmesi beni hiç şaşırtmadı.
Bu adam dengesiz. Mehmet Ali Birand'ın programında "Ben Türküm. Türklüğümle gurur duyarım. Türk olduğum için Allah beni üstün yaratmış." demişti. Sonra programdaki Rıdvan Akar "Sayın İsmet Özel, bir yazınızda umurumda değil Türkler ve mülkler demiştiniz ama." dedi. Sonra lafı kıvırıyor başka yerlere çekiyor. Murat Bardakçıyla katıldığı bir programda Türk diye bir ırk yoktur diyor. Bardakçı ise o zaman Türkçe ne oluyor dedi. Yani İsmet Özel inanılmaz şekilde cins bir adamdır. Bildim bileli hazzetmem bu adamdan.
Tamamen aynı görüşteyim Hocam. Hatta bahsettiklerinden daha fazla saçma fikirlerini şimdi paylaştığım yorumdaki yazdım. Düşünce dünyası hiç gelişmemiş birisi hatta resmen saçmalıyor.
İnsanların düşünceleri tabi ki değişir bu normal ama bir gecede değişmesi eşyanın tabiatına aykırı. Elbet bir çıkarı olmuştur. Kim Bilir ne teklif edildi kendisine.
Öyle deme dost, soyadından da anlaşılacağı gibi çok Özel biri, insanların değişimi yıllar alır, bu değerli şairimiz bir gecede tam 180 derece değişmiş biri 😊 dünyada başka bi benzerini bulamazsın