Bin Damla Kan İçin Birkaç Canla Yazılan Şiir:
Vatan için candan geçenler var, Canını da verse yaranamayanlar! Gençlik gibi susmayıp direnenler var, Yüreğiyle savaşan, anılmayanlar! Sesi kısılanlar için susmayacağım, Şehidimin kanını kurutmayacağım! Ne zaman ki lâl oldum, sustum, Bilin ki o gün öldüm, har oldum... Canım yanıyor; gözlerimde küllenmiş intikam! İsimleriyle anılsınlar, unutulmasın bu har! Bir kaya üstüne yazacağım düşmanın her yıkılışını, Şehitlerimizin kanıyla bezenmiş her toprakta rezil olacaklar, ebeden rüsva! Edebi aks yapacak kaçışını, Saydırtacak bu aksta kaç can var. Say! Tebâh sanacaksın ama o zâd olacak! Serhadlerin gölgesinde yükselen şân u şevket, Kutsal emaneti izn-i kaderidir ebediyet. Uğrunda can verenin adıdır hakikate nişânet. Ağlama ey yâdigâr-ı şehit! Can cananına kavuştu, ebedi huzuru buldu.... Toprağımın kalbinde açan çiçekleri seyret, Şehidimin kanıyla sulandı parlayacak elbet! Onların yarını yok diye bize gelecek gelecek! Ardından bir alemdar gelecek ve nişanını en yükseklere dikecek, Göklerde şanlanacak hilal, Katrelerce kanın kabarttığı toprağımızın güneşi doğacak! Ve sen göklere yükseldikçe yankılanacak her şehidin sesi. Hilal altında bekler vatan, büyür sabır ve nesli! Toprağın bağrında doğan umut, yeşerir milletin gesi. Kurşun değil kaderdi değen, alnına namus gibi, Bir damla kanınla yeşerdi, her karış toprak gibi. Mehmet oldun, yiğit oldun, kefenin bayrak oldu. Vatan yurd-u hüzün oldu. Sen şehit oldun, burada feryatlar koptu... "Ey anam, biricik anam, ağlama; vatan sağ oldu!" Kitabının başından koptun da geldin cepheye sen şehidim! Yarım kalan kitabının şimdi nöbetçisiyiz Yarından sonra da ilelebet ilmin, fenin hafiyesiyiz biz şehidim! Görülmez gözden akan yaşlar, serpilir toprakta şehidimin kanı, Vatanın her bir yanına yayılır, sarıp sarmalar dört bir yanı. Bir büyük sayıdır, bilir analar; bütün bir milletin bağrını yakar. Kızıl kan akar, ruh göğe uçar. Zalim bildiğini yapar ama sonu hep aynı yere çıkar. Kaybedecek biliyoruz, Allah bildirdi! Kuran'da ayet ayet yazar.. Bir taziye mesajıyla söner mi bu yangınlar? Dönmeyecekler ama analar o sessiz gemileri yine de bekliyorlar.. Dünya öyle bir yer ki yalnızca masumlar ağlar! Vatan için can feda diyoruz, Sorarım size..! Hakkımız 40 saniye mi? 40 saniye bülten için mi can verdik? Yoksa rêva görenler mi bizden değil?.. Bir can ne ki bu bayrak bu vatan için? Ama kundaktaki yavrumu sizler unuttunuz, niçin? Bastığın topraktaki yerim nedir senin için? Bir tabuta bile dokunamayacak anam, niçin? Bu vatana can vermek yiğitliğin nişanı, Bak bayrağımın rengi şehidimin al kanı! Bunca şehitler varken korur Rabbim vatanı. Ben unutmam, affedemem! O kurşun kardeşimi aldı elimden. Şimdi güven diyene güvenemem... Kan kırmızısı bu yolda öl deseniz ölürüm de Bu yoldan dön deseniz dönemem! Bu iletim #288541157 sonucu ortaya çıkan o muhteşem şiir işte karşınızda. İlk iki, son iki ve aradaki bazı dizeler bana ait, geri kalanların tümü ise sizlere :) Çoğunu değiştirmedim, sadece birkaç kelime çıkardım, bazı harfleri ve kelimelerin yerini değiştirdim (ahenk için) ve noktalamaları düzenledim. Aslıyla bu küçük değişiklikler dışında aynı. Bence çok güzel bir şey çıktı ortaya, katılan katılmayan ama şehitlik mevzusuna destek veren herkese canı gönülden teşekkür ederim... Tabi katılanlara ayrı teşekkür ederim, açıkçası daha fazla olmasını beklerdim çünkü 5200 okurun karşısına çıkmış ve yaklaşık 600 kişi iletimi okumuş.. Şiirin güzelliği bozulmasın diye açıklamayı sona koydum :)) Sözümü tutacağım ve en çok beğeni alan 5 kişi için ayrı bir ileti yapacağım 🫡 Katılanlar: @u_may, Fiorabella, Leyla, Sevim Su, @Gokyuzu_maviss, Poésie ⚘, Elf nisa, HilAy, @biracizokurr, Şeyhmus Nergiz, Okuyan Bankacı, Mihri 2016 ve ben 🙃 (bir katılımcı daha vardı ancak hesabı görünmüyor)
2 +1'leme
3.295 Gösterim
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
s.âye.
Katılan arkadaşlar!! Sizce nasıl bir etkinlikti, fikirlerinizi merak ediyorum. Bunu bir seri haline getirmemi ister misiniz??
Yürekte vatan sevgisi olunca kalemlerden çıkanlar mükemmel bir uyum oluşturmuş. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Vatan sağ olsun!
s.âye.
Öyle olmuş gerçekten.. Amin.. Vatan sağ olsun!
Hepimizin kalemine sağlık... Anlamlı güzel bir iş yapmış olduk. @si_h_irsizsair böyle bir etkinlikle bu güzel şiire vesile olduğun için çok teşekkür ederiz.🤗 Bence farklı konularla da yine yapalım ara ara.
s.âye.
Teşekkür ediyorum sevim ablacım hepimizin kalemine sağlık, ben de ekstra bir şey yapmadım ki pek.. Niyet güzel olunca güzel şeyler çıkıyor ortaya.. Bunu bir seri haline getirmeyi planlıyorum, bakalım ikincisi ne zamana artık :))
s.âye.
Bu şiir için Zülfü Livaneli'den Kan Çiçekleri türküsünü bırakıyorum:youtu.be/HKGtoGjVPoc?si=...
Ay gelmişş mükemmell