Gönderi

Mutâlî’ bir yorumu yanıtladı.
Sallama Din Tasavvuruna Karşı Değiniler
Beş yıl kadar önce, bir kuruma seminer vermek üzere davet edilmiştim. Seminerden sonra, çay eşliğinde sohbete devam ederken, kurumda çalışan iki güvenlik görevlisi ile kantin işlerini yürüten bir kişi yanıma yaklaştılar ve bir konuyu danışmak istediklerini söylediler. Buyur ettim; oturur oturmaz içlerinden az çok kültürlü olduğu anlaşılan biri,
Sayfa 156 - PAPERSENSE YAYINLARI
··
31 görüntüleme
kurtlukalem okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Okudukları ayette karşılıklı fikir birliğine varamadıkları için konuyu daha iyi bir bilenin fikirlerine taşıyan bu insanların nerede yanlış yaptıklarını ben anlayamadım? Kastedilen anafikir, yetersiz dini eğitimle Kur'an meali okumanın yanlış olduğu ise buna katılmıyorum. Metinde kaçırdığım bir başka yargı varsa lütfen beni aydınlatın.
Mutâlî’ okurunun profil resmi
Bora bey İhsan hocamızın burada ifade ettiği net hüküm şudur; Kuran'da ayetler muhkem ve müteşabihtir. Muhkem ayetleri her kesimin anlamasında hiçbir sıkıntı yoktur. Misal; ''Kim, Rahman olan Allah'ın zikrinden ( Kur'an'dan ) yüz çevirirse biz ona bir şeytan; şeytan tabiatlı birini yoldaş ederiz, artık ondan hiç ayrılmaz.'' Zuhruf; 36 Müteşabihata dair ayetlerde ise ; görünenin dışında farklı anlamlar vardır ki bir nevi te'vil denilir. usul-ü tefsir olmadan yorum yapmak caiz değildir ve hocamızın kastettiği de budur vesselam.. Misal; Allah’ın eli onların ellerinin üzerindedir. Fetih 10 Selametle..
2 sonraki yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.