Demir Ökçe
2026 8. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2026 13:32
Ortalama bir metindi, London’un evvelden okuduğum kitaplarından oldukça farklıydı. Bu kitabın bir distopya olduğu söyleniyor. Zamyetin’in Biz’inden önce yazılmış bir distopya ve şu ana kadar okuduğum distopyalardan da farklı çünkü çok daha gerçekçi, şu an yaşadığımız dünyaya çok daha benziyor. Burjuvazinin iktidarında bir dünya, kapitalist oligarşinin yönetimi: Demir Ökçe… Kitap bir mağlubiyet ile bitiyor ancak üstkurmaca yapısından anlayacağımız üzere tarihin çarkı ileriye doğru dönmüş ve proleterya galip olmuş. Kısa vadedeki yenilgiden ders çıkarılmış ve uzun vadede galibiyet kazanılmış. Asla kötü bir eser değildi fakat London’ın bizi alıp o kuzeye götürmesi, bir kurdun peşinde koşmamız ya da altına hücumla beraber maden arayışımız zihnime kazınmış durumda. Hulasa aradigimi bulamadım ama okunabilir mi? Klasikleşmiş bir yazarın kült bir eseri neden olmasın, bilgi güçtür. Demir Ökçe Jack London Deniz Kurdu Beyaz Diş Bir Kuzey Macerası Âdem'den Önce
Demir ÖkçeJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202519,4bin okunma