2026 14. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 00:00
11 veremiyor muyuz be. Kitabi alırken ilk zaten kapagi dikkatimi cekti. Oha dedim Ryan Gosling var.Yazar Andy Weir Marslı nin yazari. Dedim anaa guzeldir bu. Cevirdim bir baktim arkasında George R. R. Martin Brandon Sanderson Taylor Jenkins Reid yorum yapmis. Kitabin her yakası ayri bir güzel. Dedim ben bunu okurum. Beğenirim de. VE ÖYLEDE OLDU Kesinlikle su ana kadar okudugum en iyi sci-fiydi. Yazim dili olsun, konu olsun, karakterler olsun hepsine bayildim. Ama favorim Rocky oldu. Hayatimda gördüğüm-okudugum- EN IYI UZAYLI. O kadar tatlis birisi ki aglicam falan da neyse simdi konuyu anlatiyim Simdi bizim güneşimiz sogumaya baslamis bilim adamlarida iste nedenini anlamaya calisiyorlar. Astrofaj denilen bir uzayli türü gunesin enerjisini soğuruyor(dogru kelimemi bilemedim) Ama bu astrofajlarda böyle küçücük mikroskobik canlilar. Bizim adamimizda Ryland Grace, Ernest Cline ninda(kim oldugunu bilmiyorum) dedigi gibi hayatinizda gördüğünüz en iyi fen bilgisi öğretmeni. Bir sekilde bu astrofajlarin(hatta astrofajlarin adini grace koyuyor) üreyebilmesinj kesfediyor derken. Dünya onu Astrofaj konusunda en bilgili insan ilan ediyor. Böylede basliyor biseylerr. Gracein bir seyleri kendine göre adlandirmasi benim o kafar hosuma gitti ki bir kaç örnek:Astrofaj, Blip-A, Rocky, Eridyanlar, Erid, Adrian. Aklima bunlar geldi. Rockyi cok sevdim ya. Cok tatli bir karakter olmus. Ayni sekilde Ryland da baya iyi bir karakterdii. Konu bence zaten baya guzel. Ve iyi işlenmiş. Bilimsel kanitlarda serpilmiş. Tadindan yenmiyorr bu kitap. 20 Martta sinemaya filmi gelcek. VE BEN O KADAR HEYCANLIYIM KI. (bir sürü aglayan emoji) Hemen gelsin 20 mart : ( Her beyse okudugun icin tesekurlerr. Kendine dikkat ett bayyy kitabı begendigimi söylemiş miydim?
Kurtuluş ProjesiAndy Weir · İthaki Yayınları · 20261,686 okunma
Sadece rocky için okunur bence ben çok sevdim şahsen 😭
Sawako 👍🏿
Ellerine sağlık askim🤍🌸