Çok (2 kişi) istemiştiniz. O yüzden ben de part 2’sini yapmak istedim lakin fantastik ve fantastiğin alt türleriyle…
Part 1 için: #300900777
Part 3 için: #305812262Fantastik Kitaplar:Ravens Margaret Rogerson: Kitaba dair şu an aklımda çok az şey kalmış olsa da ilk okuduğumda kitaba gerçek anlamda bayıldığımı hatırlıyorum. Bu kitapta mevsimlerin krallıkları vardı ve türler peri (elf) ve insan olmak üzere ikiye ayrılıyordu. Isobel çok harika çizimler yapan bir ressam olduğu için periler tarafından çokça ziyaret edilen birisi. Perilerin zanaatkarlara (sanat diyemem çünkü satıyordu) verdiği değer elle tutulur cinsten. Bu arada dört mevsim için bir krallık ve alder kralı mevzuları var. (Çok detaylandırmayacağım incelemem gayet özet niteliğinde) Ancak bir gün Güz Kralı Rook resmini yaptırmaya gelir ve Isobel onda garip bir şey fark eder ve resmeder. Güz Kralı Rook’u yüzünde bir gülümsemeyle çizdiğinde Rook halkına rezil olur ve Isobel’in sonunda öleceği bir yolculuğa çıkarlar. Ama işler beklemedikleri gibi gelişecektir. Çünkü her peri (elf) Rook kadar iyi niyetli değildir ve birbirlerine aşık olmamak için çok direnmeleri gerekmektedir. Ve birbirlerine aşık olmaları yasak. Tek bir yol var o yol da hiç güzel değil… (Gilded sevdiyseniz seversiniz) İncelemem: #259968586Dikenlerin Büyüsü Margaret Rogerson: Bahse girerim hayatınızda hiç böyle bir kitap okumadınız. Okuduğum en farklı fantastik kitap olabilir kendisi. Çünkü daha önce okuduğum fantastiklerin hiçbirinde kitaplar konuşup canavara dönüşmüyordu. Her neyse konumuza gelirsek; Elisabeth o kitabın evrenindeki büyük kütüphanelerden birisinin kapısına henüz bebekken bırakılmış bir yetimdir. Orada kitaplarla haşır neşir olur, kütüphanede büyür ve her öğretmen tarafından olmasa da Müdire tarafından çok sevilir. Ancak bir gün bir büyücünün yasaklı kitaplardan birini ziyaretinden kısa bir süre sonra Müdire ölür ve yasaklı kitap Elisabeth tarafından canavara dönüştüğü için yok edilir ve o saatte orada olduğu için ve uyanık olduğu için Müdire’yi öldürme suçu Elisabeth’in başına kalır. Elisabeth kendini aklamak için çabalarken, başkente korkarak yetiştirildiği büyücülerin yuvasına şüphelendiği büyücü Nathaniel ile beraber gitmek zorunda kalır. Elisabeth hem gizemi çözmelidir hem de büyücülerden en az hasarı alıp yaşamanın yolunu bulmalıdır. İncelemem: #279625537Gilded Marissa Meyer: Yalanlarla dolu bir hikaye okumak istiyorsanız hemen kendinizi Gilded ve Cursed ikilisinin kollarına bırakmalısınız. Bir Rumpelstilskin uyarlaması olan bu kitapta fazlasıyla Alman Mitolojisinden figürler var. Bir noktada kafa karıştırsalarda bir süreden sonra alışılıyor ve yormadan okutuyor. Karanlık bir atmosferi olan bu ikilemenin simsiyah da bir kötüsü var. Erlking… herif gerçek anlamda kötü ama bir noktadan sonra çekiliyorsunuz da karaktere doğru😭 Konumuza gelecek olursak: Serilda, henüz bir bebekken Yalanlar Tanrısı Widrith tarafından kutsanır ama buna pek iyi yönlü diyemeyiz. Serilda istemeden de olsa sürekli yalan söyleyip hikayeler anlatır. Ancak her ay döneminde ava çıkan Erlking ve tayfasından kurtulmasının yolu bu söylediği yalanlar olacaktır. Serilda Hulda tarafından kutsandığını ve samanı altına eğirebildiğini söyler, Erlking’in bir sonraki ay onu almak için geleceğinden habersiz… Yaşamasının tek yolu bir oda dolusu samanı altına eğirmesidir fakat o odaya bir anda giren haylaz hayalet Gild’in ona bir teklifi vardır. İncelemem: #240749183Yılan ve Güvercin Shelby Mahurin: Cadıların yakıldığı dönemde bir cadı olan Lou yaptığı bir hatanın sonucu olarak Başpiskopos tarafından cadı avcısı Reid’le evlenmek zorunda kalır. Lou dine asla saygı duymazken Reid çok dindar bir adamdır. İkili tüm zıtlıklarıyla birbirlerinden nefret ederken yavaş yavaş birbirlerine çekilir. Lakin Lou bir cadı olduğunu eşinden gizliyordur ve Cadıların Annesi (sallıyorum da olabilir öyle bir şeydi) olan kendi öz annesi tarafından öldürülmek üzere aranıyordur. Ben seviyorum bu üçlemeyi. Cadı ve cadı avcısı, düşmandan aşka, zoraki evlilik falan seviyorsanız okunur gayet. (Önerdiklerimden bir bunun yaş sınırı var o da 16+ rahat okur.) İncelemem: #239176270Belladonna Adalyn Grace: Benim ve çoğu insanın okumaktan zevk aldığı ama bazı insanların hiç hazzetmediği o seri… Signa, Azrail’i görebilen ama ölemeyen yetim bir kızdır. Kendini ne kadar öldürmeyi denerse denesin Ölüm adlı meleğin onu öldürmesini sağlayamıyordur. Onu çağırıp öldürebilmek için Belladonna meyvesi yiyip kendini zehirleyen Signa onu istismar eden akrabasının ölümüne dolaylı yoldan sebep olduğunu düşünür. Fakat asıl hikaye daha sonrasında başlar çünkü vefat etmiş teyzesinin ailesinin konağına gitmesiyle başlar. Vefat eden teyzesi ona bir ruh olarak görünür ve ölüm sebebiyle katilini bulmasını ister. Çünkü kızı Blythe da aynı sebepten ölüm döşeğindedir. Bunun üzerine Signa, Ölüm ile bir anlaşma yapar ve birlikte cinayeti araştırmaya başlarlar. Hem gizemin hem de aşkın harmanlandığı bir kurgu. Bu kitap için incelemem yok ama bu gönderinin yorumlarında uzun bir anlatımım mevcut: #298855583
2 tek kitaplık, 1 iki kitaplık, 2 de üç kitaplık fantastik seri önerdim ama inanın bir part 3 de çıkarabilirim gibi geliyor.
Çok (2) kişi diye belirtmende patladım KSDKDKD
Yine Çok güzel bir paylaşım olmuşşş
Dikenlerin BüyüsüGilded'i okudum Yılan ve Güvercin'i de yeni aldımm 😍 zorunlu evliliğe bayılırımmm
4 mevsim için krallığı tüm kitaplar yapmaya başladı ACOTAR'dan aldıklarını düşünmeye başladım