Gönderi

Suçluyu bulmak istiyorsanız, önce işlenen suçun kime yaradığını araştırın!
Sayfa 188 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1. Baskı, 1. Cilt·Kitabı okudu
··
135 Gösterim
7 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Suçlu ya işlenen suçun işe yaradığı kişidir, ya da izleri ona götürmeye çalışan düşmanıdır. Ya da olay sadece olmuştur. Doğru sayısı bu kadar fazlayken yanlışa düşmek ne kolay.
Semih Doğan
Gönderi Sahibi
Bu da güzel bir bakış açısı.
Sırrı öğrenmek istiyorsunuz; ama dikkatli bakmıyorsunuz. Çünkü siz sırrı öğrenmek değil, kandırılmak istiyorsunuz. (Prestij)
Gerçek fail bu düşünceden hareketle suçun sonuçlarının 3. kişiye yaradığı algısını da yaratabilir ama, bir hegemonun kendi çıkarlarını başkasının çıkarları gibi göstermesine benzer şekilde. Yahut işler ters gitmiş ve işlenen suçun sonuçları başkasına da yaramış olabilir. Delirmelik :)
Semih Doğan
Gönderi Sahibi
:) Aslında burada suçun felsefesi yapılmış. Elbette dediğinizde haklısınız. Ama bu felsefeyi de göz önünde bulundurmak gerekir :)
Rahip Faria tüm hukukçulara hukuk fakültesinde öğretilmesi gereken-muhtemelen öğretiliyordur da :)) - bir düstur öğretiyor. Mesleğinize yakışan bir alıntı olmuş Semih Bey.
Semih Doğan
Gönderi Sahibi
Rahip Faira doktrini :)) Teşekkürler.
Ömer'in Ezel'e dönüşümündeki ana tema. By Ramiz dayı...