Gönderi

9/10
·192 syf.··
Beğendi
·
2019 2. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 07 Ocak 2019 22:39
·
“Birden kaldırımlardan taşan kalabalıkta onun da olabileceği aklıma geldi. İçimdeki sıkıntı eridi.” Kitap, daha önce 136 okurun 1k’ya eklediği bu iki cümleyle başlıyor. Bir çok listede en etkileyici bir kaç roman girişinden birisi olduğu yazılıyor. Gerçekten de öyle. Bu giriş hoşunuza gittiyse bu kitabı kesinlikle okuyun. Hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz yok. Baş karakterimiz Bay C., para sıkıntısı yaşamayan aylak bir adam. Bay C. huzursuz bir insan. Tutunabileceği hiçbir şeyi yok. Çoğu insan gibi o da "o"nu arıyor. Mesela bir pastanede otururken, köşede 2 kadın vedalaşmak üzere ayakta bekliyorlar. O zamanların modası vedalaşırken kadınlar el sıkarmış. Bu iki kadın vedalaşırken el sıkışmak yerine öpüşünce, o kişinin bu ikisinden birisi olduğunu anlıyor. Bir tercih yapıp bu iki kadından birisini takip etmeye başlıyor. Sonra olaylar olaylar... Dili çok hoş. Olay az ama kitap gayet akıcı. Sabahattin Ali'nin kitaplarını beğenenler gönül rahatlığıyla okuyabilir. İyi okumalar dilerim.
Edebiyat
Aylak AdamYusuf Atılgan · Can Yayınları · 201971bin okunma
··
151 Gösterim
2 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Kısa ve öz incelemeniz için elinize sağlık admin bey. :) Bu kitaptan sonra bir Anayurt Oteli de patlatsaydın çok vurucu bir etki yapardı. Yine de Aylak Adam sevdiğim bir "kaldırımlardan taşan kalabalıktaki onun da olabileceği" umudunu canlı tutan romandır.
Hacı Seydaoğlu
Gönderi Sahibi
Teşekkür ederim efendim. :) Anayurt Oteli'ni de kesinlike okumaya çalışacağım. Kitap bende ters etki yarattı. 'O' kaldırımda ise de denk gelmeme ihtimalimiz çok büyük. :)
Kitabı aldım, ama bekletiyorum ..doğru zamanda okumam lazım diye..acaba o zaman bu zaman mı. .acaba? sordu kendine kadın
Hacı Seydaoğlu
Gönderi Sahibi
Zamanlamasını bilemem, fakat müsait bir zamanınızda okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.