Dünyanın En Çok Abartılan Kitabı : Simyacı
Benim için dünyanın en çok abartılan kitabı Takkeci İbrahim Efendi hikayesine aşırı benzerlik gösteren Simyacı'dır: youtu.be/lFYm2W7uV0o Peki sizin için dünyada ya da Türkiye'de en çok abartılan, değerinden fazla ilgi görmüş yazarlar ya da kitaplar hangileridir? Yorumlarda belirtebilirsiniz. Simyacı hayranları dislike'a az basın, çökmesin buton. :P
Yorumlardan anladığım kadarıyla 1000kitap platformunda epeyce bir Zülfü Livaneli, Azra Kohen, Elif Şafak, Zweig gibi yazarları hatta Kürk Mantolu Madonna, Satranç, Simyacı gibi de kitapları abartılmış bulanlar var. Fakat maalesef ben ne Livaneli hakkında ne de Zweig hakkında platformda hiç eleştiri göremiyorum. Karşıma da çıkmıyor olabilir, bilmiyorum. Beğendiğimiz kitaplara yazdığımız yorumlar kadar lütfen beğenmediğimiz kitaplar için de bir şeyler yazmaya çalışalım. Hatta bu konuda eleştiri incelemeleri yazabilecek olanlar bu gönderiye yorum olarak da atabilirler linklerini... Keyifle ve fayda da alarak okuruz.
Önceki 10 yanıtı göster
Satranç kitabını abartı bulanları yadırgamamak gerek. Satranç ve tarihine ya da kurgusunu bilmeyen biri elbette sıkılabilir ve uçuk bulabilir. Bu yüzden ön araştırma önemli. Satranç'ı balon olarak nitelendirilen çoğu kişi satranç ile uzaktan yakından alakası olmamasından kaynaklı. ;)
2 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Kuyucaklı Yusuf. Kitabı iki kere okumama rağmen beğenmedim gerçekten bana göre abartıydı. Okuduğum yıllarda da sabahattin ali bu kadar popüler değildi.
Önceki 5 yanıtı göster
https://1000kitap.com/0ZamanYolcusu0 Yaşınız epey genç fakat yorumlarınız da gerçekten olgunca. Umarım zamanla daha çok görebiliriz sizi bu platformda. :)
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Ahmet Ümit, sadece Beyoğlu Rapsodisi'ni okudum, yine de gereksiz abartıldığını düşünüyorum yazarın. Diğer kitaplarını okumayı düşünmüyorum. Ve Tezer Özlü'nün de gereksiz abartıldığını düşünüyorum. Linç istemem, ben sevmedim.
Bende de yazarın Sis ve Gece kitabı var, ona iyi diyorlardı. Zaten Ahmet Ümit’e sıra gelene kadar yüzlerce yazar çıkar karşımıza okuyacak. :)
3 yanıtı göster
Bir Kedi,Bir Adam,Bir Ölüm Son Ada Engereğin Gözü hariç tüm Zülfü Livaneli kitapları.Kendisini bir entelektüel ve müzisyen olarak cok beğeniyorum ama gittikce edebilikten uzak ve kötü yaziyor.Güncel olaylari kovalayim derken kalitesi düsuyor romanların Pinhan ve Mahrem hariç Elif Şafak kitapları. Sürekli bir derin görünmeye çalışma ama sığ kalma. Robinson Crusoe:Bu sene tam metnini okuyunca gördüm ki kitap sanki hristiyanlık propagandası icin yazılmış.Sürekli bir incil muhabbeti.Kendini arayan adam tripleri. Stefan Zweing konusunda da yorumlara katılıyorum.(Amok Koşucusu müstesna) Kendisi neden bu kadar çılgınca okunuyor pek anlamıyorum.
Önceki 1 yanıtı göster
Livaneli ve Elif Şafak kitapları konusunda kesinlikle katılmakla birlikte Zweig’a yarım katılıyorum. Muhtemelen Almanlardan daha çok Zweig okumuşuzdur ama. :))