Faruk Duman Köpekler İçin Gece Müziği inceleme yazısı
2019 122. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2019 18:38
Faruk Duman'ı ilk defa okudum.Kıtabi okumama ve yazarla tanışmama değerli dostumuz Murat Sezgin'in #54836513 etkinliği vesile oldu. Kitabı yazilacak konu denirya işte öyle ilginç. Yazarimiz konuyu doğa ile güzel süslemis. AVCIATMACA ve eşi Zühre ormandaki kulübelerinde kartalları TİMSAH atları KAHVE ve köpekleri AKÇATOPAL ile yaşamaktadırlar.Birde Murat vardır. Murat AVCIATMACA'nın elinde esirdir.Murat'in babasi Kadir, Haşim'den borç alıp ödeyememiş karşılığnda Murat rehin alinmiştir.Haşim, Murat'a gözkulak olmasi için AVCIATMACA'ya teslim etmistir. Tarik ile Filiz köyde rahatsizlanan annelerinin yanına giderken yolda kaza gecirmislerdir.AVCIATMACA gece onlari ormanda bulmus kulubesine getirmis esi Zühre'ye bakmasi icin teslim etmistir. Zühre Tarik ve Filiz'e yağan yagmuru kasdederek bu Hızır'in yagmuru deyip deli Fahri'nin hikayesini anlatmıstır. Köpekler İçin Gece Müziği ismi köpek AKCATOPAL'dan geliyor diye düsünüyorum. Murat, Filiz, Tarik, AVCIATMACA ve Zühre'nin hayatları bir gece yağmur vesilesi ile kesişir. Eseri çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Tasvirleri sevmem.Eserde bol miktarda doğa tasviri var.Konu çekici diyebilirim ama. Faruk Duman'in başka kitabıni da okuyabilirim.
Köpekler İçin Gece MüziğiFaruk Duman · Can Yayınları · 2014506 okunma
İncelemeniz için teşekkür ederim. :)