Faruk Duman Kitapları Okuma Etkinliği
Değerli okurlar, hepinize merhabalar. “Bugünkü dünyanın uğultusu, anlamların yerinden oynadığı, araya silah patırtılarının girdiği, kalın ve rahatsız edici bir şey.” Hiç lafı uzatmayarak bu uğultudan biraz olsun uzaklaşmak için sizi sürekli yaptığımız, belki de en çok sevdiğimiz, şeyi yapmaya davet ediyorum: Kitap okumaya. Hasan Ali Toptaş etkinliğine böyle başlamıştım. Faruk Duman etkinliğini de böyle başlamak istiyorum. Faruk Duman keşfedilmeyi bekliyor. Bana göre ilerde adından çok fazla söz edeceğimiz bir yazar. Onun için fazla geç kalmadan okuyalım, okutturalım istiyorum. Faruk Duman kitapları hakkında yapılan bir incelemede Duman’dan şöyle bahsediliyor: “Duman'ın edebiyatı bir ormanda yaşayan imgelerden oluşuyor. Bir dil işçisi olarak yazarın bize gösterdiği, ya da işaret ettiği bütün imgeler, bütün gerçekler veya bütün hayalleriyle onların taşıyıcı, yüklenicisi olan kelimelerin tamamı bu ormanın inşası için gayret gösteriyor. Bu orman; hayvanların hayvan, insanların insan, ağaçların ağaç olduğu bir yer olabildiği gibi, her birisinin başka bir şeye ya da kimseye de dönüşebildiği bir dil ormanı; seslerin, fısıltıların; avcıların ve avların birbirine karıştığı bir mekân burası. Yazarın kalemi gibi bu orman da iç içe geçmiş, birbirine dolaşan sakinleriyle bize hem gerçek olanı anımsatıyor hem de gerçek olmayanı düşündürüyor.” Kitaplarını belli bir sıraya göre okuma gibi bir girişimde bulunmayacağım. Sadece Sus Barbatus adlı kitabını biraz daha yazarı tanıdıktan sonra okumayı öneriyorum. Etkinlik Tarihi: 06 Kasım-20 Aralık 2019 Bu keşfe ortak olmak için yorumla katılımınızı belirtebilirsiniz. Daha fazla okurun görmesi için paylaşabilirsiniz. Katılımcılar: ebru NigRa ay @resulbulama Yamtar @AkakiAkakiyevic @secil8090 @mtkaragol red john
Etkinlik
Faruk Duman benim de aklımda olan bir yazardı. Ben de tanışmış olurum bu etkinlikle. Eklersen sevinirim :))
Ekliyorum. :)
Daha dün kitaplığıma 5 adet Faruk Duman kitabı katmam ve ardından bu etkinliği görmem; hayatın bana Faruk Duman okumalısın, bu yazarda sana özel bir şeyler var, deme şekli olabilir mi acaba? Bu arada Faruk Duman'ın bazı kitapları kitapyurdunda, kampanya kapsamında çok uygun fiyatta meraklılarını bekliyor.
Murat Sezgin
Ekledim o zaman. :) 7 kitabını aldım kampanyayla.
Ben katılamam ama sizin beğenilerinizi önemsiyorum, hangisiyle başlamamı önerirsiniz
Köpekler İçin Gece Müziği ya da Ve Bir Pars, Hüzünle Kaybolur olabilir
Hiçbir kitabı elimde yok ama etkinlik vasıtasıyla birkaç kitabını alacağım. Beni de ekler misiniz?
Tabii ki.
Beni ekle ama okuma durumuma göre katılacağım. :)
Murat Sezgin
😂😂 Abi ekleyim belki sıkıştırır bir köşeye