Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Geçmişte bir hata yaptık ve ondan pişmanlik duyuyorsak bu duygu o hatanın içimizde kökleşmesine izin vermiyor Pişmanlık duygusuyla beraber bu üzüntü ve hatayla yüzleşiyor ve onu tamamen içimizden atmış oluyoruz. Hepimiz insanız, hata yapabiliyoruz, eksik ve kusurluyuz. Yaptğımız bir eylemden ötürü ya da geçmişe dönük pişmanlıklar sayesinde dünle ilgili hikâyemizi genişletiyoruz. böylece. Aslında pişmanlık duyabilen bir insan, hayatı daha iyi bir şekilde kurmaya muktedir oluyor. Tom Amca'nin Kulübesi kitabinin yazarı Harriet Beecher Stowe "Hüzün duyabilen her ruh iyiliğe muktedirdir," diyor. Aslında kalbin hüznü hissedebilme kapasitesi iyiliği de hissedebilme kapasitesidir ve bence pişmanliık duyabilen her insan da iyiliğe muktedirdir. Dolayısıyla hayatımıza baktığımız zaman hiç pişmanlığım yok, her şey harikulade demek yerine; o pişmanlik noktalarını görebilmek ve oradan hareketle bir ivme kazanmak güzel olur diye düşünüyorum. Kendimizin daha iyi ve daha kötü hâlleri var. Pişmanlık, kendimizin daha iyi hâllerine ulaşmaya izin veren bir imkân gibi geliyor bana. Bizi bir yandan da bir ahlak yokluğundan çekip çıkarıyor. Kendi kusurlarımızı görmeme narsizminden bizi azat ettiriyor. Bu bakımdan faydalı bir duygu pişmanlık. Yaşadıklarımızdan öğrenerek ilerlemek gerek.
Dünya genelinde yapılan ankete göre ilk 10 kitap ismi
1. ‘Odysseia’ – Homeros (MÖ. 8’inci yüzyıl) 2. ‘Tom Amca’nın Kulübesi’ – Harriet Beecher Stowe (1852) 3. ‘Frankenstein’ – Mary Shelley (1818) 4. ‘1984’ – George Orwell (1949) 5. ‘Parçalanma’ – Chinua Achebe (1958) 6. ‘Binbir Gece Masalları’ – (8-18’inci yüzyıl) 7. ‘Don Kişot’ – Miguel de Cervantes (1605-1615) 8. ‘Hamlet’ – William Shakespeare (1603) 9. ‘Yüzyıllık Yalnızlık’ – Gabriel García Márquez (1967) 10. ‘İlyada’ – Homeros (MÖ. 8’inci yüzyıl)
Reklam
Hüzün duyabilen her ruh iyiliğe muktedirdir... Modern psikolojinin, hüznü , "tedavi edilmesi gereken bir hastalık(!)" olarak değerlendirmesi , insanlığa farkında olmadan zarar veriyor olabilir mi ? Bu gece de kafaya takacak birşey buldum çok şükür , aferin bana...
"Hüzün duyabilen her ruh, iyiliğe muktedirdir." Harriet Beecher Stowe
"Tanrı insana birçok iyi şeyi iki kez verebilir ama bir anneyi bir kez verir. Yüzyıl da yaşasanız ona benzer başka bir kadın bulamazsınız."
Sayfa 137
Bir dünyada üzüntüleri başkalarının sevinçlerine dönüşen kutsanmış insanlar vardır ,bu kişilerin gözyaşları içinde mezarda yatan dünyevi umutları, yalnızlar ve dertliler için iyileştirici kokulu merhemler ve ilkbahar çiçekleri açan tohumlardır.
Sayfa 119
Reklam
"Şu dünyadaki suçlara yazıklar olsun ama suça neden olanaysa bin kez yazıklar olsun. "
"Tanrı aşkına uyumlu olun da şu zavallı kocanız gülümsemenizin ışığında biraz dinlensin."
Çocuklar Tanrı'nın hiçbir şeyi olmayan yoksullara attığı cennet gülleridir.
Reklam
Bencil maddeci toplumun her çarpık evresine uyma adına eğilip bükülen, dönen, çıkıp inen bu şeye din mi diyorsunuz?
584 syf.
·
Puan vermedi
Siyahlar Beyazlarla eşit olabilirler; ancak artık Siyah olamazlar
Amerikan Siyahi devriminin ayak seslerinin duyulduğu ve Alabama Eyaletinde 1 Aralık 1955'te bir siyahi kadın olan Rossa Parks'ın otobüste yerini bir beyaz erkeğe vermediği için tutuklanmasından sonra iyice alevlenen olaylardan sonra devrime 2 tarihi figürün önderlik ettiğini görüyoruz. Malcolm X ve Martin Luther King . Luther
Tom Amca'nın Kulübesi
Tom Amca'nın KulübesiHarriet Beecher Stowe · Can Yayınları · 20191,740 okunma
Gerçek yaşamda, yaşamı parlatan şeyler yittiğinde ölmeyiz.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.