Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯
Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Konstantinapolis’te hekimlerin çoğu İtalyan olduğundan, reçeteler, terminoloji, genel anlamda ünvanlar, ilaç etiketleri, farmakope İtalyanca yapılmaktadır.
Doğu’da ilk eczaneler İtalyanlar tarafından kurulmuştur. 19. yüzyılın yarısında Konstantinopolis’te ilk eczane İtalyanlar tarafından açılmıştır. Barozzi, Ottoni, Raimondi, Zaloni, Cociffi ve İmparatorluk Tıp ve Eczacılık Mektebi’nde hocalık yapmış olan Calleia, Konstantinapolis’te eczacılığın asıl kurucularındandır.
"Senin gönlün daima meshur ve musahhardır, mâzursun.
Gamın ne olduğunu asla bilmedin, mâzursun.
Ben sensiz bin gece kan ağladım,
sen bir gece sensiz kalmadın, mâzursun!"
“Konstantinopolis’in fethinden beş gün sonra, II. Mehmed Galata’ya gidiyordu. Fermanda belirtildiği gibi kara tarafındaki surları yıktırıp denize bakan surları sağlam bırakmıştı. Daha sonra kaçanların evlerinin ve depolarının kapatılıp mühürlenmesini ve mallarının sayılmasını emretmişti. Üç ay içerisinde geri dönmeleri halinde mallarının iade edileceğini ilan etmişti. Sultan Mehmed’in niyetini kaçanlara iletmek için, bunların sığındıkları Sakız Adası’na bir gemi gönderilmiştir.”
Sayfa 38 - Sauli, Della Colonia dei Genovesi in Galata, s.170-174·Kitabı okudu