Yakup Doğru

Yakup Doğru
@hemraz1453
𝑅𝑢ℎ𝑢𝑚𝑑𝑎 𝑘𝑎𝑦𝑛𝑎𝑟 𝑎𝑑ı𝑚𝑙𝑎𝑟𝑙𝑎 𝑔𝑒𝑧𝑖𝑛𝑒𝑛 𝑑𝑢̈𝑛𝑦𝑎 𝑏𝑎𝑛𝑎 ℎ𝑎𝑖𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑔𝑖𝑙𝑖𝑚𝑑𝑖. ى
Eğer geçmişinizde hatalarınız olduysa, içinizde iyi şeyler yapmak için büyük bir yangın olmalı. Ne zaman bir fırsat çıksa ne kadar yorgun, bitkin ve motivasyonsuz olursanız olun, kendinizi motive edersiniz. Çünkü geçmişteki hatalarınızdır sizi motive eden.
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Kim olursa olsun sırtını Allah’a döndüğünde elinde kalan tek şey kocaman bir “perişanlık “ oluyor.
İki asırdır Müslümanlar olarak Batılıların “başarıları”nın dedikodusunu yapıyoruz. Onları “başarılı” buluyoruz ve taklit etmeye çalışıyoruz. Ama neye göre? Görünüşte güçlü olmak, bir şeyleri icat etmek, dünyada söz sahibi olmak kendiliğinden haklı, iyi ve doğru olmak demek değildir. İyi, doğru ve haklı olabilmek için bağlanılan ilkelerin de iyilik, doğruluk ve hak olması gerekir. Yoksa insanlık tarihinde ürettikleri düşünce, sistem, devlet, ordu, bilim ile insanlığı yozlaştıran, yok eden, aşağılayan pek çok medeniyet geldi geçti. Piramitler az buz bir başarı değil. Ama onları kendilerine mezar olarak yaptıranlar kendilerini ilah ilan etmiş sapık firavunlardı.
İnananlar son iki asırdır kendilerini Batı karşısında aşağı gördükçe üstüne başına, diline lugatına, servete kudrete abandılar. Kendini kaybetmenin bir sonucudur bu… Bu şekilde dini ahlâktan uzaklaştırdılar, dini sadece gösterişten ibaret “güç, kudret, devlet” gibi kavramlara indirgediler. Ahlâk dinin içinden boşalınca bir kabuktan, söylemden ibaret kaldı.
İstikametin Mevlâ olduktan sonra nerede ikamet ettiğinin ne önemi var?