Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hülya Pekşen

Hülya Pekşen
@hulyasjournal
Sıkı Okur
124 syf.
10/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Hatıraların Masumiyeti
Hatıraların MasumiyetiOrhan Pamuk
8.1/10 · 455 okunma
Reklam
Eğer orada yeterince uzun bir süre yaşamışsak bir şehir hatıralarımız için bir çeşit müze olur.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Benim kafam ancak yürüdükçe çalışır. Yürümezsem, ayaklarım durursa, kafam da durur.
Bak sana söylüyorum, insanlar bir saniyeliğine kendilerine neler yapıldığı üzerine düşünseler ya kendilerini asarlar ya da kafayı yerler.
Reklam
Kalıcı bir başarıyı sağlayacak büyük sır, özenle geliştirilmiş bir sistemdir.
Tabii önceden bu sağ ve sol yoktu. Ben Amerika’dan geldim, herkes ikiye bölünmüş. Nedir bu sağ-sol dedim hiç kimse tarif edemedi. Sonra birbirlerini öldürmeye başladılar. Amerika her girdiği ülkede bir sahte sağ ve bir sahte sol kurmuştur. İçini boşaltmıştır bu kavramların ve birer kelimeye indirgemiştir.
Sayfa 178Kitabı okudu
Yöneticiler halkı yanına almalıdır, karşısına değil.
Sayfa 125Kitabı okudu
Türkçe olmadan Türk olmaz, Türk kültürü olmadan Türk kimliği bulunmaz, Kimliksizin öz güveni, özüne itibarı yoktur, Özüne itibarı olmayanın haysiyeti olur mu? Türk dediğin haysiyetsiz yaşamaz.
Türk milletinin yeniden toparlanması gerekiyor. Milletin üstüne kül serpilmiş. Küller silkelenecek. Küresel mi olmalı? Yeniden cihanşumul ve Türk milleti olarak, Türk mührüyle küresel olacağız.
Reklam
Konu komşuyu, II. Dünya Harbi’nde Avrupa’yı etle, buğdayla, sebze meyveyle biz besliyorduk. Şimdi et, sebze meyve ithal eder olduk. Kuzuyu biz yiyorduk, sonra onu turiste yedirdik. Bu “sanayisiz kalkınma modeli” ile sanayimizi, derken tarımımızı batırdık. Turizmden kazandığımız parayla yeni sanayiler mi kurduk? Yoo, “pringıl”, Amerikan tütünü, muz ithal ettik. Hem muzır Amerikan yiyecekleriyle sıhhatimizi bozuyoruz, hem yetmiyor borçlanıyoruz. Sonra da yabancılar gelip neyin var, neyin yoksa, toprağın dahil, elinden alıyor.
Aslına bakarsanız, bu doktora düzenini de Batı bizim Selçuklulardan öğrendi. Avrupa’da ilk evrenkentler 12., 13. yüzyıllarda, bizdeki hem maddi hem manevi her türlü bilimin yuvası olan Selçuk medreselerini taklit ederek kuruldu. O ara “doktora” düzenini de aldılar. “Oxford Üniversitesi”, “Karatay Medresesi”nden mülhem.
Çünkü insan birtakım ülküleri ve hedefleri olduğu müddetçe kendisinin dışında, gerçekten mutlu olabilir.
388 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.