Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbrahim DAL

Fıtrat medeniyetle çatıştığı zaman savaş ister uzun sürsün, ister kısa, zafer mutlaka fıtrata yazılacaktır.
Reklam
İşte bu din, batının aradığı fakat bulunca da kabul etmediği kurtarıcıdır.
"Bu medeniyet, herhangi bir milletin karşılaşabileceği en sert deneylerde karşılaşıyor. Bu deneyler refah içinde yaşam tecrübesidir."
Sayfa 69 - ABD Eski Dışişleri Bakanı Bay DullesKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanlığın İslama olan ihtiyacı, kindarların ona olan kininden daha kuvvetlidir.
(İnsan) ne derece iktidar ve ihtiyarına güvense, o derece derd-i maişete müptela olur. İktidar: güç, gücü yetme İhtiyar: irade, tercih etme, seçme Maişet: geçim, yaşayış Müptala: düşkün, tutulmuş
Reklam
Mazarrat-ı(zararlar) bedeniye ve dünyeviyeden mahfuz(korunmuş) kalmak için temenni-i mevt(ölümü temenni etmek) caiz değildir.
Düğümlü şeylerin kabirde bırakılması mekruhtur.
Meyyite(ölüye) sada ile ağlamak ve matem tutmak, siyah elbise giymek, siyah perdeler asmak, alaim-i matem (yas alametleri) bulundurmak caiz olmaz.
Besmele-i Şerife veya sair ayat, ezkar(zikirler) ve esma-i muhteremeyi kefene yazmak veyahut kabirde bulundurmak caiz olmaz.
Reklam
Şiddetli soğuk ve şiddetli sıcak su ile yıkamak caiz değildir; zira meyyitte(ölüde) his vardır.
Hasta ve muhtezır(ölmek üzere olan), rabbi olan hak sübhanehu ve tealaya hüsn-ü zannı olmalı ki, Allah sübhanehu ve teala beni mağfiret eder ve merhamet eder. Hadis-i Kudsi'de varid olmuş ki; "Benim kullarım, beni zannettiği gibi bulurlar. Böyle ise benden ancak hayr zannetsinler."
Müslümanın kalbini hoş tutmak ve onu ezadan korumak takvadan daha mühimdir.
Sayfa 103
Taharet-i zahiriyenin taharet-i batınaya tesir-i azimi vardır. *Taharet: temizlik Zahir: görünen, dış, maddi Batın: görünmeyen, iç, manevi Azim: büyük
Tezekkür-ü mevt, amelleri teksir, emelleri taklil eder ki, bunlar makasıd-ı aliyedendir. *Tezekkür: Hatırlama Mevt: Ölüm Teksir: Çoğaltma Taklil: Azaltma
146 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.