Kağan İnal

Kağan İnal
@inal1919
“Okuduğumuz kitap bir yumruk gibi tepemize inip bizi uyandırmadıktan sonra neye yarar?” Franz Kafka
Öğretmen
Uludağ Üniversitesi İlköğretim Matematik
Konya
Bandırma
160 okur puanı
Şubat 2018 tarihinde katıldı
Bir insanın elinden malı mülkü, bütün zenginliği hatta hayatı bile alınabilir, diye söylendi, ama insanın hafızasını almak gibi bir cinayet işlenir mi? Ey rızkı veren Tanrı! Eğer varsan, insanların aklına böyle bir şeyi nasıl getirirsin? Yeryüzünde kötülük , zulüm az mı ki !
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Bir zamanlar bir insana dinsizdir diye kara çaldın mı, onu Buhara pazarında taşa tutarak öldürür , ya da Avrupa’da diri diri yakarlardı. Şimdi dosya tekrar incelenip gerçeklerin ortaya çıkmasından sonra bir kere daha ve kesin olarak inandım ki, insanoğlunun kıskançlık, başkalarını çekememe hastalığından kurtulması , daha çok zaman alacaktır. Bu zamanın ne kadar uzun olacağını bilemem ama , yeryüzünde kötülüklerin , ağır haksızlıkların sürekli gizli kalmayacağını, adaletin ,gerçeğin yok edilemeyeceğini bilmek beni rahatlatıyor ve sevinmem için yetiyor.Gerçek ve hak, bir defa daha galip geldi. Şüphesiz bu zaferin bedeli ağır oldu, ama zafer kazanıldı. Dünya durdukça da bu böyle olacaktır.
- Hayat böyleymiş! Her şey korkunç, karışık, anlaşılmaz. İşin bir başı bir de sonu var, ortasında ise herkes kaderini yaşıyor.
Sayfa 259·Kitabı okudu
Anıların düşmanı dostu olur mu? Benim bildiğim, geçmişte olan, şimdi olmayan şeylerin olduğu gibi hatırlanmalıdır anılar. Sen demek istiyorsun ki , insan geçmişindeki iyi olayları hatırlasın , kötü olayları hatırlamasın. Nasıl olur bu? İnsan bir düş görürse bunu hatırlar. Peki bu korkulu bir düşse , başkalarının hoşuna gitmeyecekse , onu hatırlamasın mı?
Oysa düşünmek, her zaman acı veren ağır bir iştir.
Sayfa 186·Kitabı okudu